lösev

33 Sporcu ile 19 Mayıs Coşkusu

Erdemli (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 20.05.2021 - 09:19, Güncelleme: 20.05.2021 - 09:19 8889+ kez okundu.
 

33 Sporcu ile 19 Mayıs Coşkusu

33 Sporcu ile 19 Mayıs Coşkusu

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de pandemi kurallarına uygun bir şekilde kutlandı. Mersin Erdemli ’de gerçekleştirilen kutlama programına, 33 sporcu ve protokol katıldı, vatandaşlar balkonlarından coşkuya ortak oldu, destek verdi. Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda gerçekleştirilen tören saat 19.19’da İstiklal Marşı ile birlikte başladı. Erdemli Belediyesi Spor Koordinasyon Merkezi sporcularından oluşan 33 sporcu, Mersin’i temsilen törene katıldı.  İstiklal Marşı’nın ardından Belediye,  Emniyet ve Jandarma araçlarından oluşan konvoy hareket etti. Coşkunun hâkim olduğu programda, Erdemli Kaymakamı Avni Kula ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu vatandaşları selamladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, pandemi kurallarına uygun ve coşkulu bir şekilde kutlamanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Ülkemizin dört bir yanında 19 Mayıs’ta saat 19.19’da, yaklaşık birkaç dakika sonra İstiklal Marşı’nı burada Erdemlimizde, Erdemli Sahili’nde, Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda gençlerimiz ile birlikte inşallah icra edeceğiz. Tabi, 19 Mayıs ülkemiz için çok çok öneme haiz bir gün. Büyük Atatürk’ün doğum günün 19 Mayıs olduğunu söylerler. Elbette Büyük Atatürk’ün doğum günü olarak addetmeleri önemli ama Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin asıl doğum günü 19 Mayıs. Çünkü Büyük Atatürk kurtuluş mücadelesini 19 Mayıs günü başlattı. Bildiğiniz gibi şu anda özgür bir ülkede yaşıyorsak, özgür bir ülkenin havasını teneffüs ediyorsak, öncelikle büyük Atatürk’e ve onun silah arkadaşlarına borçluyuz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile bu ülke için kan veren, can veren, bedel ödeyen tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, onlardan devraldığımız bu kutsal coğrafyayı daha da yükseğe daha da yüceye daha da mükemmele taşıyacağımıza söz veriyoruz. Ülkemizin bayramı kutlu olsun” diye konuştu.
33 Sporcu ile 19 Mayıs Coşkusu

  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de pandemi kurallarına uygun bir şekilde kutlandı. Mersin Erdemli ’de gerçekleştirilen kutlama programına, 33 sporcu ve protokol katıldı, vatandaşlar balkonlarından coşkuya ortak oldu, destek verdi.

Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda gerçekleştirilen tören saat 19.19’da İstiklal Marşı ile birlikte başladı. Erdemli Belediyesi Spor Koordinasyon Merkezi sporcularından oluşan 33 sporcu, Mersin’i temsilen törene katıldı.  İstiklal Marşı’nın ardından Belediye,  Emniyet ve Jandarma araçlarından oluşan konvoy hareket etti.

Coşkunun hâkim olduğu programda, Erdemli Kaymakamı Avni Kula ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu vatandaşları selamladı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, pandemi kurallarına uygun ve coşkulu bir şekilde kutlamanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Ülkemizin dört bir yanında 19 Mayıs’ta saat 19.19’da, yaklaşık birkaç dakika sonra İstiklal Marşı’nı burada Erdemlimizde, Erdemli Sahili’nde, Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nda gençlerimiz ile birlikte inşallah icra edeceğiz. Tabi, 19 Mayıs ülkemiz için çok çok öneme haiz bir gün. Büyük Atatürk’ün doğum günün 19 Mayıs olduğunu söylerler. Elbette Büyük Atatürk’ün doğum günü olarak addetmeleri önemli ama Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin asıl doğum günü 19 Mayıs. Çünkü Büyük Atatürk kurtuluş mücadelesini 19 Mayıs günü başlattı. Bildiğiniz gibi şu anda özgür bir ülkede yaşıyorsak, özgür bir ülkenin havasını teneffüs ediyorsak, öncelikle büyük Atatürk’e ve onun silah arkadaşlarına borçluyuz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebeti ile bu ülke için kan veren, can veren, bedel ödeyen tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, onlardan devraldığımız bu kutsal coğrafyayı daha da yükseğe daha da yüceye daha da mükemmele taşıyacağımıza söz veriyoruz. Ülkemizin bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.