Konya’da düzenlenen TEKNOSEL 2026 Teknoloji Festivali, ödül töreniyle sona erdi. Robot ve teknoloji yarışmalarının yapıldığı festivalde binlerce öğrenci ve takım yer aldı.
Konya’da Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve İnnoPark iş birliğiyle düzenlenen TEKNOSEL 2026 Teknoloji Festivali, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı. Festivalin iki etabı, robot yarışmaları ve çeşitli teknoloji etkinliklerini kapsadı.
Festivalin ilk üç günü Selçuklu Belediyesi Uluslararası Kapalı Spor Salonu’nda robot yarışmalarıyla geçti. İkinci etap ise Selçuklu Kongre Merkezi’nde teknoloji yarışmaları ve her yaşa hitap eden etkinliklerle devam etti. Altı gün süren festival boyunca gençler teknoloji alanında yarışırken, ziyaretçiler de etkinliklere ilgi gösterdi.
Bu yıl üçüncü kez düzenlenen TEKNOSEL 2026’ya Serbest ve Özel kategorilerde 120 proje, Gazze temalı yapay zeka film yarışmalarında 20 finalist, mBlock kodlama yarışmalarında 355 takım ve robot yarışmalarında 7 kategoride 567 takım katılım sağladı.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, festivalin muhteşem bir ödül töreniyle final yaptığını belirtti. Pekyatırmacı, yarışan tüm takımların ve öğrencilerin birinci olduğunu vurgulayarak, festivalin geliştirilerek gelecek yıllarda da devam ettirileceğini söyledi. Yenilikçi fikirlerin yeni projeler için ilham kaynağı olacağını ifade etti.
Festivalin ödül törenine Meram Kaymakamı ve Selçuklu Kaymakam Vekili Bayram Yılmaz, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu, Konya İl Jandarma Komutanı Cemil Lütfi Özkul, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, İnnoPark Genel Müdürü Ali Kahraman ve diğer yetkililer katıldı. Öğretmenler, öğrenciler ve aileleri de törende yer aldı.
Yorum Yap