Beyaz Saray yakınlarında silahla ateş açan şüpheli, Gizli Servis tarafından vuruldu. Ağır yaralanan şüpheli hayatını kaybederken, Trump’tan güvenlik vurgusu geldi.
Beyaz Saray’ın yakınlarında bir şüpheli, çantasından çıkardığı silahla ateş açtıktan sonra Gizli Servis görevlileri tarafından vuruldu. Olay, 17. Cadde ve Pennsylvania Avenue köşesinde meydana geldi. Ağır yaralanan şüpheli kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, olayda bir kişi de hafif yaralandı.
Gizli Servis, açıklamasında herhangi bir görevlisinin yara almadığını belirtti. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, FBI Direktörü Kash Patel’in de olay yerinde olduğu ve Gizli Servis ile koordineli çalıştığı bildirildi.
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Gizli Servis ve güvenlik güçlerine teşekkür etti. Trump, vurulan şüphelinin geçmişte şiddet olaylarına karıştığını ve Beyaz Saray’a karşı bir takıntısı olduğunu belirtti.
Başkan Trump, olayın 26 Nisan’da Beyaz Saray Muhabirleri Derneği yemeğinde yaşanan saldırıdan yaklaşık bir ay sonra gerçekleştiğine dikkat çekti. Bu durumun, gelecekteki tüm ABD başkanları için güvenli alanlar oluşturulmasının önemini gösterdiğini vurguladı.
Trump, daha önce 26 Nisan’daki saldırının ardından yemek salonunun güvenli olmadığını belirterek Beyaz Saray’da bir balo salonu inşa edildiğini açıklamıştı. Beyaz Saray çevresinde yaşanan silah sesleri, binada canlı yayın yapan muhabirlerin yayınlarına da yansımıştı.
Yorum Yap