Muğla’da LGS sınavı başladı. Menteşe’deki okullarda öğrenciler ve veliler heyecanla sınav saatini bekledi. Kontrollerin ardından öğrenciler salonlara alındı.
Muğla’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sabahın erken saatlerinde başladı. Menteşe ilçesindeki okullarda sınava girecek öğrenciler ve velileri, sınav binaları önünde toplandı. Öğrenciler, sınav görevlilerinin kimlik ve belge kontrollerinin ardından salonlara alındı. Aylardır bu sınava hazırlanan adayların heyecanı dikkat çekti.
Sınav binalarına giriş saatinin yaklaşmasıyla birlikte hareketlilik arttı. Görevliler, öğrencilerin kimliklerini ve sınav belgelerini dikkatlice kontrol etti. Kimlik kontrolü sonrası öğrenciler, üst aramalarının ardından sınav salonlarına yönlendirildi. Bu süreç, sınavın güvenli ve düzenli ilerlemesini sağlamak amacıyla uygulandı.
Okul kapısında çocuklarını uğurlayan veliler de en az öğrenciler kadar heyecanlı bir bekleyiş içindeydi. Sınav salonuna girmeden önce çocuklarına sarılarak moral veren aileler, sınavın başlamasının ardından okul bahçelerinin dışına çıktı. Velilerin dışarıdaki bekleyişi, sınav süresince devam etti.
Yorum Yap