lösev

"Abdülhamid Han" kırmızı beyaza boyandı, Türk bayrağı işlendi

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.06.2022 - 10:25, Güncelleme: 14.06.2022 - 09:18 3057+ kez okundu.
 

"Abdülhamid Han" kırmızı beyaza boyandı, Türk bayrağı işlendi

"Abdülhamid Han" kırmızı beyaza boyandı, Türk bayrağı işlendi

Mersin’in Silifke ilçesinde bakıma alınan ve "Abdülhamid Han" adı verilen Türkiye’nin en güçlü sondaj gemisi, kırmızı beyaza boyanarak üzerine Türk bayrağı işlendi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin sondaj çalışmalarını yoğunlaştırmak için "Fatih", "Yavuz" ve "Kanuni" gemilerine ek olarak satın aldığı sondaj gemisine "Abdülhamid Han" arı verildiğini açıkladı. Taşucu Limanında bakım onarım çalışmaları devam eden Abdülhamid Han, kırmızı beyaza boyandı üzerine Türk bayrağı işlendi. Geminin adı ise önümüzdeki günlerde yazılacak.Yedinci nesil olmasının yanı sıra 238 metre uzunluğu, 42 metre genişliği ve çift güvenlik sistemiyle öne çıkan sondaj gemisi Abdülhamid Han, filosunun teknik açıdan hem en donanımlısı hem de en uzunu olarak “Mavi Vatan”daki hidrokarbon arama çalışmalarına güç katacak.Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle mavi sularda etkin araştırma yürütülmesinde önemli rol oynayacak.
"Abdülhamid Han" kırmızı beyaza boyandı, Türk bayrağı işlendi
Mersin’in Silifke ilçesinde bakıma alınan ve "Abdülhamid Han" adı verilen Türkiye’nin en güçlü sondaj gemisi, kırmızı beyaza boyanarak üzerine Türk bayrağı işlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin sondaj çalışmalarını yoğunlaştırmak için "Fatih", "Yavuz" ve "Kanuni" gemilerine ek olarak satın aldığı sondaj gemisine "Abdülhamid Han" arı verildiğini açıkladı. Taşucu Limanında bakım onarım çalışmaları devam eden Abdülhamid Han, kırmızı beyaza boyandı üzerine Türk bayrağı işlendi. Geminin adı ise önümüzdeki günlerde yazılacak.
Yedinci nesil olmasının yanı sıra 238 metre uzunluğu, 42 metre genişliği ve çift güvenlik sistemiyle öne çıkan sondaj gemisi Abdülhamid Han, filosunun teknik açıdan hem en donanımlısı hem de en uzunu olarak “Mavi Vatan”daki hidrokarbon arama çalışmalarına güç katacak.
Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle mavi sularda etkin araştırma yürütülmesinde önemli rol oynayacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.