lösev

AKDENİZDE GELECEĞİN DOKTOR ÖĞRETMEN VE POLİSLERİ YETİŞİYOR

Genel (BH) - BLOK HABER | 09.07.2021 - 10:31, Güncelleme: 09.07.2021 - 10:31 2287+ kez okundu.
 

AKDENİZDE GELECEĞİN DOKTOR ÖĞRETMEN VE POLİSLERİ YETİŞİYOR

AKDENİZDE GELECEĞİN DOKTOR ÖĞRETMEN VE POLİSLERİ YETİŞİYOR

Geleceğin doktor, mühendis, öğretmen, polis, hemşire ve veterinerleri; Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Sanat Evleri'nde ve doğada hem yaşıtlarıyla keyifli zamanlar geçiriyor hem de sorumluluk bilinci kazanıyor. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Adanalıoğlu Kültür ve Sanat Evi'nde, mahalleli kursiyerler annelerin çocukları için farklı etkinlikler düzenleniyor. Uzman gözetiminde, Neşeli Çocuklar Sınıfı ile Uçan Balonlar Sınıfı adı verilen sınıflarda gerçekleşen bu etkinliklerde; çocukların, temel gelişim özelliklerine uygun becerileri yerine getirebilmeleri sağlanıyor, ayrıca çevre bilinci aşılanıp, aile içinde sorumluluk almaları öğretiliyor, Çocuklar, doğada öğreniyor Çukurova Fideliği'nde düzenlenen etkinliğe de katılan küçük çocuklar, burada tohumdan fideye sebzelerine dönüşme ve büyüme sürecine tanık oluyor, doğa ile iç içe öğreniyor. Eğitimlerde çocuklara, toplum içinde nasıl hareket edecekleri, başladığı işi bitirme ve sorumluluk alma gibi gelişim alanlarını destekleyici faaliyetler de düzenleniyor. Sorumluluk bilinci aşılanıyor Bunların yanı sıra, “Temel Gelişim Özelliklerine Uygun Becerileri Yerine Getirebiliyorum” etkinliğiyle de çocuklara, sabah uyandıklarında ellerini ve yüzlerini yıkamak, dişlerini fırçalamak, yataklarını düzeltmek, oyuncaklarını toplamak ve okul çantalarını hazırlamak gibi temel bir takım sorumluluklar da aşılanıyor. Çocuklara meslek bilgileri de veriliyor Kültür sanat evlerinde, bir yandan kadın ve gençlere onlarca alanda mesleki ve beceri eğitimleri verilirken, kursiyerlerin çocukları yararına da keyifli etkinlikler, farklı eğitici, öğretici çalışmalar yapılıyor. Etkinliklerde, ‘Büyüyünce ne olmak istersin?’ sorusuna yanıt veren çocuklar; ‘doktor, öğretmen, polis, hemşire, veteriner, bilgisayar uzmanı’ gibi meslek dallarını sayıyor. Çocukların, hedeflerine bir adım daha yaklaşmalarını sağlamak amacıyla sınıf içinde bir meslek panosu da hazırlandı.
AKDENİZDE GELECEĞİN DOKTOR ÖĞRETMEN VE POLİSLERİ YETİŞİYOR

Geleceğin doktor, mühendis, öğretmen, polis, hemşire ve veterinerleri; Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Sanat Evleri'nde ve doğada hem yaşıtlarıyla keyifli zamanlar geçiriyor hem de sorumluluk bilinci kazanıyor.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Adanalıoğlu Kültür ve Sanat Evi'nde, mahalleli kursiyerler annelerin çocukları için farklı etkinlikler düzenleniyor. Uzman gözetiminde, Neşeli Çocuklar Sınıfı ile Uçan Balonlar Sınıfı adı verilen sınıflarda gerçekleşen bu etkinliklerde; çocukların, temel gelişim özelliklerine uygun becerileri yerine getirebilmeleri sağlanıyor, ayrıca çevre bilinci aşılanıp, aile içinde sorumluluk almaları öğretiliyor,

Çocuklar, doğada öğreniyor

Çukurova Fideliği'nde düzenlenen etkinliğe de katılan küçük çocuklar, burada tohumdan fideye sebzelerine dönüşme ve büyüme sürecine tanık oluyor, doğa ile iç içe öğreniyor. Eğitimlerde çocuklara, toplum içinde nasıl hareket edecekleri, başladığı işi bitirme ve sorumluluk alma gibi gelişim alanlarını destekleyici faaliyetler de düzenleniyor.

Sorumluluk bilinci aşılanıyor

Bunların yanı sıra, “Temel Gelişim Özelliklerine Uygun Becerileri Yerine Getirebiliyorum” etkinliğiyle de çocuklara, sabah uyandıklarında ellerini ve yüzlerini yıkamak, dişlerini fırçalamak, yataklarını düzeltmek, oyuncaklarını toplamak ve okul çantalarını hazırlamak gibi temel bir takım sorumluluklar da aşılanıyor.

Çocuklara meslek bilgileri de veriliyor

Kültür sanat evlerinde, bir yandan kadın ve gençlere onlarca alanda mesleki ve beceri eğitimleri verilirken, kursiyerlerin çocukları yararına da keyifli etkinlikler, farklı eğitici, öğretici çalışmalar yapılıyor. Etkinliklerde, ‘Büyüyünce ne olmak istersin?’ sorusuna yanıt veren çocuklar; ‘doktor, öğretmen, polis, hemşire, veteriner, bilgisayar uzmanı’ gibi meslek dallarını sayıyor. Çocukların, hedeflerine bir adım daha yaklaşmalarını sağlamak amacıyla sınıf içinde bir meslek panosu da hazırlandı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.