lösev

Akdeniz’de zincir marketler denetlendi

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.11.2022 - 15:12, Güncelleme: 03.11.2022 - 15:12 3064+ kez okundu.
 

Akdeniz’de zincir marketler denetlendi

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde zabıta ekipleri zincir marketlerde denetim yaptı.

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde zabıta ekipleri zincir marketlerde denetim yaptı. Toplum sağlığını korumak ve sürdürmek amacıyla hatanın her günü Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik kontrol ile denetimlerini sıkılaştırdı. Ekipler son olarak, ilçe sınırlarında faaliyet gösteren zincir marketlerde uygulama gerçekleştirdi. Belediye Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu’nun başkanlığında ekipler, satışa sunulan peynir, yağ, şeker, et, süt, yumurta ve ekmek başta olmak üzere, vatandaşların en çok tükettiği gıdaların son kullanma tarihi, fiyat,etiket ve etiket,kasa fiyatı uyumu, gramaj, saklama, ambalajlama koşullarına yönelik kontrollerde bulundu. Çok sayıda personelin katıldığı denetimlerde, özellikle ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyuşmadığı hallerde yasal işlem yapılacağı yönünde çalışanların uyarıldığı bildirildi. Ayrıca son kullanma tarihi yaklaşan et türü gıdaların en kısa sürede dolaplardan çıkarılması gerektiği belirtilerek bazı marketlere eksikleri tamamlamaları için yasal süre verildi. Belirlenen eksiklerini tamamlamayan işyerlerine, yasalar gereği idari müeyyide uygulanacağı ekiplerin halk sağlığını korumaya yönelik kontrol ve denetimlerinin ise aralıksız devam edeceği kaydedildi.
Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde zabıta ekipleri zincir marketlerde denetim yaptı.

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde zabıta ekipleri zincir marketlerde denetim yaptı.
Toplum sağlığını korumak ve sürdürmek amacıyla hatanın her günü Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik kontrol ile denetimlerini sıkılaştırdı. Ekipler son olarak, ilçe sınırlarında faaliyet gösteren zincir marketlerde uygulama gerçekleştirdi. Belediye Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu’nun başkanlığında ekipler, satışa sunulan peynir, yağ, şeker, et, süt, yumurta ve ekmek başta olmak üzere, vatandaşların en çok tükettiği gıdaların son kullanma tarihi, fiyat,etiket ve etiket,kasa fiyatı uyumu, gramaj, saklama, ambalajlama koşullarına yönelik kontrollerde bulundu.
Çok sayıda personelin katıldığı denetimlerde, özellikle ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyuşmadığı hallerde yasal işlem yapılacağı yönünde çalışanların uyarıldığı bildirildi. Ayrıca son kullanma tarihi yaklaşan et türü gıdaların en kısa sürede dolaplardan çıkarılması gerektiği belirtilerek bazı marketlere eksikleri tamamlamaları için yasal süre verildi.
Belirlenen eksiklerini tamamlamayan işyerlerine, yasalar gereği idari müeyyide uygulanacağı ekiplerin halk sağlığını korumaya yönelik kontrol ve denetimlerinin ise aralıksız devam edeceği kaydedildi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.