lösev

Atsız Afşın Yılmaz ve MEP ten Model Fabrika ya ziyaret

Genel (BH) - BLOK HABER | 11.06.2021 - 10:45, Güncelleme: 11.06.2021 - 10:45 2928+ kez okundu.
 

Atsız Afşın Yılmaz ve MEP ten Model Fabrika ya ziyaret

Atsız Afşın Yılmaz ve MEP ten Model Fabrika ya ziyaret

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Mersin Ekonomi Platformu üyeleri, MTOSB’de yer alan  Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret ettiler. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) yer alan Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Başkanı Özcan Demir ve üyeleri, Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Yönetim Kurulu Üyesi Halit Altun ve Denetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım ile bir araya geldiler. Yapılan çalışmalar hakkında MEP yönetimini bilgilendiren Başkan Tekli, Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’nin her geçen gün daha yenilikçi bir yol izlediğinin altını çizdi. Mersin iş dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı MEP’in üyesi olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tekli, “Mersin iş dünyasının değerli isimlerini çatısı altında toplayan Mersin Ekonomi Platformu’nun üyesi olmaktan oldukça mutluyum. Model Fabrika ve İnovasyon Merkezimizi ziyaret eden tüm MEP üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Her geçen gün yenilikçi bir yol izleyerek firmalarımıza artı değer katan Model Fabrika ve İnovasyon Merkezimizde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de firmalarımıza ve genç girişimcilerimize üst düzey eğitimlervererek firmalarda yaşanan işletme körlüğünün önüne geçmek istiyoruz” dedi.Ziyaret sırasında konuşan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise, ‘Özel sektörün içerisindençıkmış biriyim. Sizlerin sorunlarını yakından biliyorum. Belediye Başkanı olduğum gün itibariyle vatandaşın daha hızlı bir şekilde hizmet alabilmesi için ciddi çalışmalar yürüttük. Türkiye’de çevik işletmeler var; biz de belediyemizde çevik belediyecilik sistemiyle hizmet ediyoruz. Bu ülkemizde bir ilk. Dünyada da 3 Belediyeyiz. Yapılan işlerde hızlı refleks gösterebilen, çözümcü bir hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. Mevzuatı hızlandırmak adına sürekli belediye personelimizi eğitiyoruz’ dedi. Başkan Yılmaz, ‘MEP örneği olmayan birliktelik. Kendi dalında öne çıkmış, başarıyı yakalamış insanlardan oluşan bir yapı. Mersin olarak birçok avantajımız var. Birçok üründe Türkiye birincisiyiz.  Ama bunun tanıtımını, pazarlamasını yapmak, endüstri haline getirmek noktasında sıkıntılarımız var. OSB’lerimiz bu açıdan çok önemli. Biz OSB’lerimiz ile her türlü iş birliğine açığız. OSB’ler bulunduğu ilçelere çok ciddi istihdam sağlayan alanlar. Bölgemizdeki en önemli sıkıntıların başında da istihdam var. Bölgemize fabrikalar kazandırmak adına görüşmeler yapıyoruz. Fakat bu anlamda en önemlisıkıntı yer sorunu. Bunu hem sayın valimiz, hem de sayın bakanımız ile paylaştım. İstihdam sorununuçözmemiz için mutlaka yeni yatırımlara ihtiyacımız var’ dedi.Toplantı Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’nin gezilmesi ile son buldu.
Atsız Afşın Yılmaz ve MEP ten Model Fabrika ya ziyaret

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Mersin Ekonomi Platformu üyeleri, MTOSB’de yer alan  Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret ettiler. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) yer alan Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Başkanı Özcan Demir ve üyeleri, Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Yönetim Kurulu Üyesi Halit Altun ve Denetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım ile bir araya geldiler.

Yapılan çalışmalar hakkında MEP yönetimini bilgilendiren Başkan Tekli, Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’nin her geçen gün daha yenilikçi bir yol izlediğinin altını çizdi. Mersin iş dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı MEP’in üyesi olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tekli, “ Mersin iş dünyasının değerli isimlerini çatısı altında toplayan Mersin Ekonomi Platformu’nun üyesi olmaktan oldukça mutluyum. Model Fabrika ve İnovasyon Merkezimizi ziyaret eden tüm MEP üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Her geçen gün yenilikçi bir yol izleyerek firmalarımıza artı değer katan Model Fabrika ve İnovasyon Merkezimizde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de firmalarımıza ve genç girişimcilerimize üst düzey eğitimlervererek firmalarda yaşanan işletme körlüğünün önüne geçmek istiyoruz” dedi.Ziyaret sırasında konuşan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise, ‘Özel sektörün içerisindençıkmış biriyim. Sizlerin sorunlarını yakından biliyorum. Belediye Başkanı olduğum gün itibariyle vatandaşın daha hızlı bir şekilde hizmet alabilmesi için ciddi çalışmalar yürüttük. Türkiye’de çevik işletmeler var; biz de belediyemizde çevik belediyecilik sistemiyle hizmet ediyoruz. Bu ülkemizde bir ilk. Dünyada da 3 Belediyeyiz. Yapılan işlerde hızlı refleks gösterebilen, çözümcü bir hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. Mevzuatı hızlandırmak adına sürekli belediye personelimizi eğitiyoruz’ dedi. Başkan Yılmaz, ‘MEP örneği olmayan birliktelik. Kendi dalında öne çıkmış, başarıyı yakalamış insanlardan oluşan bir yapı. Mersin olarak birçok avantajımız var. Birçok üründe Türkiye birincisiyiz.  Ama bunun tanıtımını, pazarlamasını yapmak, endüstri haline getirmek noktasında sıkıntılarımız var. OSB’lerimiz bu açıdan çok önemli. Biz OSB’lerimiz ile her türlü iş birliğine açığız. OSB’ler bulunduğu ilçelere çok ciddi istihdam sağlayan alanlar. Bölgemizdeki en önemli sıkıntıların başında da istihdam var. Bölgemize fabrikalar kazandırmak adına görüşmeler yapıyoruz. Fakat bu anlamda en önemlisıkıntı yer sorunu. Bunu hem sayın valimiz, hem de sayın bakanımız ile paylaştım. İstihdam sorununuçözmemiz için mutlaka yeni yatırımlara ihtiyacımız var’ dedi.Toplantı Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’nin gezilmesi ile son buldu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.