lösev

Avustralya dan Apple ve Google a uygulama mağazası uyarısı

Teknoloji (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 29.04.2021 - 11:40, Güncelleme: 29.04.2021 - 11:40 10069+ kez okundu.
 

Avustralya dan Apple ve Google a uygulama mağazası uyarısı

Avustralya dan Apple ve Google a uygulama mağazası uyarısı

Dünyanın en büyük mobil uygulama mağazalarını işleten Google ve Facebook, bazı ülkelerin sıkı denetiminden geçiyor. Avustralya'nın rekabet kurumu, Google ve Apple'ın sektörden gelen endişeleri giderecek adımlar atmamaları halinde uygulama mağazalarını bağlayacak yeni düzenlemelere tabi kalabilecekleri uyarısında bulundu. Apple ve Google, Google Play ve App Store uygulama mağazaları üzerinde neredeyse kesin egemenliğe sahip. GELİŞTİRİCİLER YÜKSEK PAYDAN ŞİKAYETÇİ Geliştirdikleri uygulamaları bu mağazalardan satmak zorunda olan yazılımcılar ise, Apple ve Google'ın yazılım veya abonelik gelirlerinden pay almasından ve diğer kısıtlayıcı kurallardan şikayet ediyor. Her iki şirket de kendi ödeme yöntemlerini zorunlu tutarak belirli kesintiler uyguluyor. Kesinti alabilmek için ise uygulama içi satın alımlarda başka ödeme yöntemlerine izin verilmiyor.Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC), Apple ve Google'dan yazılım geliştiren kişi ve şirketlerin başka yöntemlerle de tüketicilerden ödeme almalarına izin vermelerini istedi. Kuruluş, ayrıca uygulama satışları hakkında toplanan verilerin iki şirketin diğer faaliyetlerinden ayrı olarak saklanması gerektiğini belirtti. AB'DE BENZER ADIM ATACAK Diğer taraftan Avrupa Birliği'nin rekabet kurumu, İsveçli Spotify'ın şikayetinin ardından, Apple'ı uygulama mağazasında rekabeti engelleyici şekilde davranmak ile suçlamaya hazırlanıyor. Bir kaynağın verdiği bilgiye göre; AB'nin bu hafta içinde getireceği suçlama, Apple'a gelirlerinin yüzde 10'una kadar para cezası verilmesine ve kârlı iş modelinde değişikliklere gitmesine yol açabilir.
Avustralya dan Apple ve Google a uygulama mağazası uyarısı

Dünyanın en büyük mobil uygulama mağazalarını işleten Google ve Facebook, bazı ülkelerin sıkı denetiminden geçiyor.

Avustralya'nın rekabet kurumu, Google ve Apple'ın sektörden gelen endişeleri giderecek adımlar atmamaları halinde uygulama mağazalarını bağlayacak yeni düzenlemelere tabi kalabilecekleri uyarısında bulundu.

Apple ve Google, Google Play ve App Store uygulama mağazaları üzerinde neredeyse kesin egemenliğe sahip.

GELİŞTİRİCİLER YÜKSEK PAYDAN ŞİKAYETÇİ

Geliştirdikleri uygulamaları bu mağazalardan satmak zorunda olan yazılımcılar ise, Apple ve Google'ın yazılım veya abonelik gelirlerinden pay almasından ve diğer kısıtlayıcı kurallardan şikayet ediyor.

Her iki şirket de kendi ödeme yöntemlerini zorunlu tutarak belirli kesintiler uyguluyor. Kesinti alabilmek için ise uygulama içi satın alımlarda başka ödeme yöntemlerine izin verilmiyor.Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC), Apple ve Google'dan yazılım geliştiren kişi ve şirketlerin başka yöntemlerle de tüketicilerden ödeme almalarına izin vermelerini istedi.

Kuruluş, ayrıca uygulama satışları hakkında toplanan verilerin iki şirketin diğer faaliyetlerinden ayrı olarak saklanması gerektiğini belirtti.

AB'DE BENZER ADIM ATACAK

Diğer taraftan Avrupa Birliği'nin rekabet kurumu, İsveçli Spotify'ın şikayetinin ardından, Apple'ı uygulama mağazasında rekabeti engelleyici şekilde davranmak ile suçlamaya hazırlanıyor.

Bir kaynağın verdiği bilgiye göre; AB'nin bu hafta içinde getireceği suçlama, Apple'a gelirlerinin yüzde 10'una kadar para cezası verilmesine ve kârlı iş modelinde değişikliklere gitmesine yol açabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.