lösev

BAŞKAN KILINÇ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BBELEDİYESİNİ GÖREVE DAVET ETTİ

Anamur (BH) - BLOK HABER | 06.08.2021 - 15:05, Güncelleme: 06.08.2021 - 15:05 3711+ kez okundu.
 

BAŞKAN KILINÇ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BBELEDİYESİNİ GÖREVE DAVET ETTİ

Başkan Kılınç Mersin Büyükşehir Belediyesinin görevi olan vahşi depolama alanının temizliğinin Anamur Belediyesi tarafından yapıldığını belirtti

İlçeye bağlı Kaş Yaylasında bulunan ve yıllardır ilçenin çöp depolama alanı olarak kullanılan bölgede sürekli olarak temizlik yapmak zorunda kaldıklarını belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “Anamur – Ermenek Karayolu üzerinde bulunan vahşi depolama alanının kullanımına bir yıl önce son verildi.  Şu anda Anamur’un bütün çöpü Silifke’de bulunan Katı Atık Ayrıştırma ve Bertaraf Tesisine götürülüyor. Ancak uzun zamandır Kaş Yaylasındaki vahşi depolama alanında biriken çöpler için henüz bir çalışma gerçekleştirilmedi. Vahşi depolama alanında oluşan rüzgarla bu çöpler Anamur- Ermenek karayoluna inerek çevre kirliliği ve kötü görüntü oluşturuyor. Biz Anamur Belediyesi olarak neredeyse 10 günde bir bu bölgenin temizliğini yapıyoruz ancak vahşi depolama alanı temizlenerek ıslah edilmediği için buradaki oluşan çevre kirliliğinin önüne geçemiyoruz.  Artık çöp depolama alanı olarak kullanılmayan bu bölgenin kim tarafından ıslah edileceğini çevre ve şehircilik bakanlığımızdan görüş alarak sorduk. Onlarda bize bu sorumluluğun Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu yazılı olarak bildirdiler. Ancak bir yıldır Büyükşehir Belediyesinin ne buranın ıslahı ile ilgili nede yol kenarlarının temizliği ile ilgili bir çalışma yaptığını görmedik. Vatandaşlarımız sosyal medya yada iletişim kanallarımız aracılığı ile bize ulaşarak sitem ediyorlar. Bizde vatandaşlarımızın bu haklı sitemine karşılık vahşi depolama alanından çevreye saçılan çöpleri bir hafta on günlük periyotlarla topluyoruz.” Dedi. Anamur Belediyesi tarafından belirli periyotlarla çöpün toplanmasının probleme geçici olarak çözüm ürettiğini belirten Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “Sorumluluk alanımız olmamasına rağmen burada oluşan çevre kirliliğine karşı kendi personellerimizle tedbir almaya çalışıyoruz. Ancak bizim buradaki beklentimiz Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin biran önce Kaş Yaylası Vahşi Depolama alanı ile ilgili rehabiltasyon çalışmalarına başlaması ve oluşan kötü görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçmesidir.” diyerek Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.
Başkan Kılınç Mersin Büyükşehir Belediyesinin görevi olan vahşi depolama alanının temizliğinin Anamur Belediyesi tarafından yapıldığını belirtti

İlçeye bağlı Kaş Yaylasında bulunan ve yıllardır ilçenin çöp depolama alanı olarak kullanılan bölgede sürekli olarak temizlik yapmak zorunda kaldıklarını belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “ Anamur – Ermenek Karayolu üzerinde bulunan vahşi depolama alanının kullanımına bir yıl önce son verildi. 

Şu anda Anamur’un bütün çöpü Silifke’de bulunan Katı Atık Ayrıştırma ve Bertaraf Tesisine götürülüyor. Ancak uzun zamandır Kaş Yaylasındaki vahşi depolama alanında biriken çöpler için henüz bir çalışma gerçekleştirilmedi. Vahşi depolama alanında oluşan rüzgarla bu çöpler Anamur- Ermenek karayoluna inerek çevre kirliliği ve kötü görüntü oluşturuyor. Biz Anamur Belediyesi olarak neredeyse 10 günde bir bu bölgenin temizliğini yapıyoruz ancak vahşi depolama alanı temizlenerek ıslah edilmediği için buradaki oluşan çevre kirliliğinin önüne geçemiyoruz.  Artık çöp depolama alanı olarak kullanılmayan bu bölgenin kim tarafından ıslah edileceğini çevre ve şehircilik bakanlığımızdan görüş alarak sorduk. Onlarda bize bu sorumluluğun Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu yazılı olarak bildirdiler. Ancak bir yıldır Büyükşehir Belediyesinin ne buranın ıslahı ile ilgili nede yol kenarlarının temizliği ile ilgili bir çalışma yaptığını görmedik. Vatandaşlarımız sosyal medya yada iletişim kanallarımız aracılığı ile bize ulaşarak sitem ediyorlar. Bizde vatandaşlarımızın bu haklı sitemine karşılık vahşi depolama alanından çevreye saçılan çöpleri bir hafta on günlük periyotlarla topluyoruz.” Dedi.  Anamur Belediyesi tarafından belirli periyotlarla çöpün toplanmasının probleme geçici olarak çözüm ürettiğini belirten Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “Sorumluluk alanımız olmamasına rağmen burada oluşan çevre kirliliğine karşı kendi personellerimizle tedbir almaya çalışıyoruz. Ancak bizim buradaki beklentimiz Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin biran önce Kaş Yaylası Vahşi Depolama alanı ile ilgili rehabiltasyon çalışmalarına başlaması ve oluşan kötü görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçmesidir.” diyerek Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.