lösev

Başkan Neşet Tarhan AKUT'u Ziyaret Etti

Genel 31.01.2020 - 13:12, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 4012+ kez okundu.
 

Başkan Neşet Tarhan AKUT'u Ziyaret Etti

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) yönetim kurulu toplantısına katıldı. Türkiye’nin ilk AKUT Eğitim Parkını Mezitli’ye kazandıran Başkan Tarhan, çalışmalar hakkında bilgi aldı. AKUT Mersin Temsilcisi Doğan Göktekin, gönüllü hizmet veren bir dernek olduklarını ve sadece afetlerde değil, diğer zamanlarda da eğitim çalışmaları yaparak halkı bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi. BİNLERCE VATANDAŞIMIZI AFETLER KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRDİK Göktekin, “AKUT’un temel amacı arama, kurtarma operasyonları ve iç eğitimlerinin yanı sıra afetler konusunda toplumu bilinçlendirmek, afetlere dayanıklı bir Türkiye yaratmak. Türkiye’de ilk olması nedeniyle büyük önem verdiğimiz bu tesiste binlerce vatandaşımızı doğal afetler konusunda bilinçlendirdik.” dedi. Afet bilinci ile deprem, sel ve yangın felaketlerinin öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler konularında kamuoyu çalışması yaptıklarını söyleyen Göktekin, her zaman yanlarında olan ve kendilerine Türkiye’nin ilk AKUT Eğitim Tesisini kazandıran Başkan Tarhan’a teşekkürlerini iletti. AFETLERDE AKUT BÜYÜK İŞLER BAŞARIYOR Deprem kuşağında bulunan Türkiye’de, deprem konusunda insanlarımızın yeteri kadar bilinçli olunmadığının altına değinen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da "Son günlerde peş peşe yaşadığımız depremler arama kurtarmanın ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. Ülkemiz maalesef sadece depremler değil tüm doğal afetler konusunda büyük sıkıntılar yaşamakta. Maalesef ne merkezi hükümetler ne de yerel yönetim ve STK’lar yaşanan afetlere karşı yeterince hazır değil. Böylesi durumlarda sivil arama kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar gerçekten büyük önem kazanıyor. AKUT, Türkiye’de bu işi en güzel şekilde gerçekleştiren kuruluşlardan bir tanesidir" diye konuştu.
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) yönetim kurulu toplantısına katıldı. Türkiye’nin ilk AKUT Eğitim Parkını Mezitli’ye kazandıran Başkan Tarhan, çalışmalar hakkında bilgi aldı. AKUT Mersin Temsilcisi Doğan Göktekin, gönüllü hizmet veren bir dernek olduklarını ve sadece afetlerde değil, diğer zamanlarda da eğitim çalışmaları yaparak halkı bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi. BİNLERCE VATANDAŞIMIZI AFETLER KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRDİK Göktekin,
“AKUT’un temel amacı arama, kurtarma operasyonları ve iç eğitimlerinin yanı sıra afetler konusunda toplumu bilinçlendirmek, afetlere dayanıklı bir Türkiye yaratmak. Türkiye’de ilk olması nedeniyle büyük önem verdiğimiz bu tesiste binlerce vatandaşımızı doğal afetler konusunda bilinçlendirdik.” dedi.
Afet bilinci ile deprem, sel ve yangın felaketlerinin öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler konularında kamuoyu çalışması yaptıklarını söyleyen Göktekin, her zaman yanlarında olan ve kendilerine Türkiye’nin ilk AKUT Eğitim Tesisini kazandıran Başkan Tarhan’a teşekkürlerini iletti. AFETLERDE AKUT BÜYÜK İŞLER BAŞARIYOR Deprem kuşağında bulunan Türkiye’de, deprem konusunda insanlarımızın yeteri kadar bilinçli olunmadığının altına değinen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da
"Son günlerde peş peşe yaşadığımız depremler arama kurtarmanın ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. Ülkemiz maalesef sadece depremler değil tüm doğal afetler konusunda büyük sıkıntılar yaşamakta. Maalesef ne merkezi hükümetler ne de yerel yönetim ve STK’lar yaşanan afetlere karşı yeterince hazır değil. Böylesi durumlarda sivil arama kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar gerçekten büyük önem kazanıyor. AKUT, Türkiye’de bu işi en güzel şekilde gerçekleştiren kuruluşlardan bir tanesidir" diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.