lösev

Başkan Tarhan dan Üreticilere Kooperatifleşme Çağrısı

Mezitli (BH) - BLOK HABER | 12.05.2022 - 14:35, Güncelleme: 12.05.2022 - 14:35 8559+ kez okundu.
 

Başkan Tarhan dan Üreticilere Kooperatifleşme Çağrısı

Başkan Tarhan dan Üreticilere Kooperatifleşme Çağrısı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Eski Mezitli Mahallesinde bulunan erken üzüm yetiştiricilerine kooperatifleşme önerisinde bulundu. Eski Mezitli Mahallesi Mezitli Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen buluşmaya Başkan Tarhan’ın yanı sıra Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İlçe Tarım Müdürü Kerim Köken, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Boz, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı. Üreticilerin yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinin yapılırken, üretimin geliştirilmesi ve pazarlanması konuları da masaya yatırıldı. “ÜRETİMİN HER ALANINA DESTEK VERİYORUZ” Örtü Altı Üzüm Üreticilerinin olduğu gibi tarımsal üretim yapan tüm vatandaşlara destek olmak için çalıştıklarını belirten Başkan Tarhan, “Mezitli’de üretim yapan çiftçilerimize sulama desteğinin yanı sıra ulaşım sorunları, lojistik destek, yem, ilaç, gübre gibi sayısız desteğimiz oldu. Örtü Altı Üzüm Üreticilerimizin ürünlerinin daha iyi değerlendirilebilmesi amacıyla her yıl festival de gerçekleştiriyoruz. Çetin geçen kış şartlarında kömür, saman ve lastik dağıtarak donma sıkıntısının önüne geçmeye çalıştık. Öte yandan Mezitli Solinova Kadın Kooperatifimize destek vererek kent içi tarım hamlesini başlattık. Bu konuda çok önemli gelişmeler kaydettik. Bundan sonra da tarımsal alanda üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi. “SORUNLARI ÖRGÜTLÜ YAPI İLE AŞABİLİRSİNİZ” Üreticilere örgütlenme ile ilgili tavsiyelerde de bulunan Başkan Tarhan, “Yaşadığınız sıkıntıları aşmanın en kolay yolu örgütlü hareket etmekten geçiyor. Gerek üretimde yaşanılan sorunlarda gerekse üretimden sonraki süreçte örgütlü hareket etmek her zaman daha verim almanıza yol açar. Tarımsal alanda en güçlü örgütlenme şekli de kooperatifleşmedir. Çünkü birlikten kuvvet doğar. Bireysel olarak bazı şeyler başarmak zordur ama kooperatif çatısı altında kurum ve kuruluşlara daha rahat ulaşabilirsiniz. Daha kolay muhatap bulabilirsiniz. Üretimde tek tek altından kalkamayacak işleri dayanışma ile aşabilirsiniz. Fiyat belirlenirken pazarlık gücünüzü artırır” şeklinde tavsiyelerde bulundu.
Başkan Tarhan dan Üreticilere Kooperatifleşme Çağrısı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Eski Mezitli Mahallesinde bulunan erken üzüm yetiştiricilerine kooperatifleşme önerisinde bulundu. Eski Mezitli Mahallesi Mezitli Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen buluşmaya Başkan Tarhan’ın yanı sıra Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İlçe Tarım Müdürü Kerim Köken, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Boz, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı. Üreticilerin yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri hakkında fikir alışverişinin yapılırken, üretimin geliştirilmesi ve pazarlanması konuları da masaya yatırıldı.

“ÜRETİMİN HER ALANINA DESTEK VERİYORUZ”

Örtü Altı Üzüm Üreticilerinin olduğu gibi tarımsal üretim yapan tüm vatandaşlara destek olmak için çalıştıklarını belirten Başkan Tarhan, “Mezitli’de üretim yapan çiftçilerimize sulama desteğinin yanı sıra ulaşım sorunları, lojistik destek, yem, ilaç, gübre gibi sayısız desteğimiz oldu. Örtü Altı Üzüm Üreticilerimizin ürünlerinin daha iyi değerlendirilebilmesi amacıyla her yıl festival de gerçekleştiriyoruz. Çetin geçen kış şartlarında kömür, saman ve lastik dağıtarak donma sıkıntısının önüne geçmeye çalıştık. Öte yandan Mezitli Solinova Kadın Kooperatifimize destek vererek kent içi tarım hamlesini başlattık. Bu konuda çok önemli gelişmeler kaydettik. Bundan sonra da tarımsal alanda üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

“SORUNLARI ÖRGÜTLÜ YAPI İLE AŞABİLİRSİNİZ”

Üreticilere örgütlenme ile ilgili tavsiyelerde de bulunan Başkan Tarhan, “Yaşadığınız sıkıntıları aşmanın en kolay yolu örgütlü hareket etmekten geçiyor. Gerek üretimde yaşanılan sorunlarda gerekse üretimden sonraki süreçte örgütlü hareket etmek her zaman daha verim almanıza yol açar. Tarımsal alanda en güçlü örgütlenme şekli de kooperatifleşmedir. Çünkü birlikten kuvvet doğar. Bireysel olarak bazı şeyler başarmak zordur ama kooperatif çatısı altında kurum ve kuruluşlara daha rahat ulaşabilirsiniz. Daha kolay muhatap bulabilirsiniz. Üretimde tek tek altından kalkamayacak işleri dayanışma ile aşabilirsiniz. Fiyat belirlenirken pazarlık gücünüzü artırır” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.