lösev

BAŞKAN VARAL DAN ZİÇEV SERGİSİ VE SAKATLAR DERNEĞİ NE ZİYARET

Tarsus (BH) - BLOK HABER | 09.12.2021 - 11:31, Güncelleme: 09.12.2021 - 11:31 6454+ kez okundu.
 

BAŞKAN VARAL DAN ZİÇEV SERGİSİ VE SAKATLAR DERNEĞİ NE ZİYARET

BAŞKAN VARAL DAN ZİÇEV SERGİSİ VE SAKATLAR DERNEĞİ NE ZİYARET

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, özel gereksinimli yurttaşların eğitimleri için faaliyet gösteren kurumların yanı sıra derneklere de ziyaretlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Tarsus’ta rehabilitasyon merkezlerini ziyaret eden Başkan Ozan Varal, ‘Özel gereksinimli çocukların objektifinden Anıtkabir konusunda’ açılan fotoğraf sergisine katıldı. İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu ve İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Betül Zaman ile sergiye katılım gösteren Başkan Ozan Varal, “Engelli bireylerin sıkıntılarını, dertlerini ve çözümlerini sadece birgün değil, yıl boyu dert ediniyoruz ve çözüm üretiyoruz. Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi'nin (ZİÇEV) ve Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla Tarsus AVM’de düzenlediği sergiye katıldık. Tarsus'un ilk özel eğitim öğretmenlerinden eğitimci Salim Sancak anısına özel gereksinimli çocukların objektifinden Anıtkabir fotoğrafları ile birlikte alzheimer hastalarının el emeği göz nuru işlemelerinin yer aldığı 'Farkındalık Sergisi'ne katılım sağladık. 10 Aralık’a kadar sürecek sergiyi tüm vatandaşlarımızın gezmesini tavsiye ediyorum” dedi. Başkan Ozan Varal, Kültür Park içerisinde bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi’ni ziyaret etti. Burada Dernek Başkanı Ali Çelik ve üyeler tarafından ilgi ile karşılanan Başkan Varal, beklenti ve talepleri dinledi. Özel gereksinimli bireylerin, durumları ve yaş gruplarına göre beklentilerinin arzu edilen şekilde karşılanamadığını belirten Başkan Varal, “Sıkıntılarınızı biliyoruz. Bugün siz değerli engelli bireylerimizin çektikleri sıkıntıların asgariye inmesi için yasal düzenlemeler yapılması gerekiyor. Elbette bu düzenlemeler yapılınca da uygulama aşamasında da yüksek uygulanabilirlik gerekiyor. Bunun farkındayız. Bugün CHP’li Belediyeler, özel gereksinimli insanlarımız için gerçekten çok güzel çalışmalar yürütmekte. Hem Tarsus Belediyemiz, hem de Mersin Büyükşehir Belediyemiz, farklı hizmet ve aktiviteler sunuyor. Büyükşehir Belediyemizin Mola Evi, evde sağlık ve bakım hizmeti, bilgilendirme toplantıları düzenlemesi bunlardan sadece bir kaçı. Elbette daha iyisinin olması için çaba sarf ediliyor. Bunun için sizlerle sık sık bir araya gelmeye çalışıyoruz” dedi.
BAŞKAN VARAL DAN ZİÇEV SERGİSİ VE SAKATLAR DERNEĞİ NE ZİYARET

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, özel gereksinimli yurttaşların eğitimleri için faaliyet gösteren kurumların yanı sıra derneklere de ziyaretlerini sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Tarsus’ta rehabilitasyon merkezlerini ziyaret eden Başkan Ozan Varal, ‘Özel gereksinimli çocukların objektifinden Anıtkabir konusunda’ açılan fotoğraf sergisine katıldı.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu ve İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Betül Zaman ile sergiye katılım gösteren Başkan Ozan Varal, “Engelli bireylerin sıkıntılarını, dertlerini ve çözümlerini sadece birgün değil, yıl boyu dert ediniyoruz ve çözüm üretiyoruz.

Türkiye Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Tarsus Şubesi'nin (ZİÇEV) ve Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla Tarsus AVM’de düzenlediği sergiye katıldık. Tarsus'un ilk özel eğitim öğretmenlerinden eğitimci Salim Sancak anısına özel gereksinimli çocukların objektifinden Anıtkabir fotoğrafları ile birlikte alzheimer hastalarının el emeği göz nuru işlemelerinin yer aldığı 'Farkındalık Sergisi'ne katılım sağladık. 10 Aralık’a kadar sürecek sergiyi tüm vatandaşlarımızın gezmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Başkan Ozan Varal, Kültür Park içerisinde bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi’ni ziyaret etti. Burada Dernek Başkanı Ali Çelik ve üyeler tarafından ilgi ile karşılanan Başkan Varal, beklenti ve talepleri dinledi.

Özel gereksinimli bireylerin, durumları ve yaş gruplarına göre beklentilerinin arzu edilen şekilde karşılanamadığını belirten Başkan Varal, “Sıkıntılarınızı biliyoruz. Bugün siz değerli engelli bireylerimizin çektikleri sıkıntıların asgariye inmesi için yasal düzenlemeler yapılması gerekiyor. Elbette bu düzenlemeler yapılınca da uygulama aşamasında da yüksek uygulanabilirlik gerekiyor. Bunun farkındayız. Bugün CHP’li Belediyeler, özel gereksinimli insanlarımız için gerçekten çok güzel çalışmalar yürütmekte. Hem Tarsus Belediyemiz, hem de Mersin Büyükşehir Belediyemiz, farklı hizmet ve aktiviteler sunuyor. Büyükşehir Belediyemizin Mola Evi, evde sağlık ve bakım hizmeti, bilgilendirme toplantıları düzenlemesi bunlardan sadece bir kaçı. Elbette daha iyisinin olması için çaba sarf ediliyor. Bunun için sizlerle sık sık bir araya gelmeye çalışıyoruz” dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.