lösev

Büyük Menderes te toplu balık ölümleri

Yaşam (BH) - BLOK HABER | 03.07.2021 - 08:46, Güncelleme: 03.07.2021 - 08:46 4130+ kez okundu.
 

Büyük Menderes te toplu balık ölümleri

Büyük Menderes te toplu balık ölümleri

Aydın'ın Söke ilçesinden geçen Büyük Menderes Nehri'nde toplu balık ölümleri yaşanması, bölge sakinlerini endişelendiriyor.Büyük Menderes nehrinin Söke'de denize döküldüğü yer olan Kafa bölgesinde bugün sabah avlanmaya çıkan amatör balıkçılar, kıyıya vurmuş çok sayıda ölü balık olduğunu fark edip durumu EKODOSD'a bildirdi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü beraberindeki heyet ile bölgeye gidip inceleme yaptı. FABRİKA ATIKLARI, NEHRİ ZEHİRLİYOR Çalışma sonrasında balık ölümlerinin çevrede bulunan fabrikaların kimyasal atıklarını nehre bırakması nedeniyle artan kirlikten kaynaklandığı belirlendi. Büyük Menderes nehrinde geçmiş yıllarda da benzer şekilde toplu balık ölümleri yaşanmıştı.  KİRLİLİK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR Büyük Menderes nehrinde kirliğin her geçen gün arttığını belirten EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, "Bugün balıkçıların ihbarı üzerine Kafa bölgesine gittik. Burada 10 binlerce balığın kirlilik yüzünden öldüğünü gördük. İçlerinde 3 santimetrelik balıktan yaklaşık 30 kilogramlık büyük balıklara kadar binlercesi vardı. Evsel atıklar ile sanayi kuruluşlarının arıtmasız bir şekilde akıttıkları kimyasal atıklar ve sular nedeniyle Büyük Menderes nehrindeki kirlilik her geçen gün artıyor. Bu da toplu halde balık ölümlerine yol açıyor. Yetkililerden denetimlerin artırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.  
Büyük Menderes te toplu balık ölümleri

Aydın'ın Söke ilçesinden geçen Büyük Menderes Nehri'nde toplu balık ölümleri yaşanması, bölge sakinlerini endişelendiriyor. Büyük Menderes nehrinin Söke'de denize döküldüğü yer olan Kafa bölgesinde bugün sabah avlanmaya çıkan amatör balıkçılar, kıyıya vurmuş çok sayıda ölü balık olduğunu fark edip durumu EKODOSD'a bildirdi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü beraberindeki heyet ile bölgeye gidip inceleme yaptı. FABRİKA ATIKLARI, NEHRİ ZEHİRLİYOR Çalışma sonrasında balık ölümlerinin çevrede bulunan fabrikaların kimyasal atıklarını nehre bırakması nedeniyle artan kirlikten kaynaklandığı belirlendi. Büyük Menderes nehrinde geçmiş yıllarda da benzer şekilde toplu balık ölümleri yaşanmıştı.  KİRLİLİK HER GEÇEN GÜN ARTIYOR Büyük Menderes nehrinde kirliğin her geçen gün arttığını belirten EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, "Bugün balıkçıların ihbarı üzerine Kafa bölgesine gittik. Burada 10 binlerce balığın kirlilik yüzünden öldüğünü gördük. İçlerinde 3 santimetrelik balıktan yaklaşık 30 kilogramlık büyük balıklara kadar binlercesi vardı. Evsel atıklar ile sanayi kuruluşlarının arıtmasız bir şekilde akıttıkları kimyasal atıklar ve sular nedeniyle Büyük Menderes nehrindeki kirlilik her geçen gün artıyor. Bu da toplu halde balık ölümlerine yol açıyor. Yetkililerden denetimlerin artırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.