lösev

Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 Yılı İlk Meclisi Mut'ta Toplanacak

Genel 04.01.2020 - 07:55, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 2638+ kez okundu.
 

Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 Yılı İlk Meclisi Mut'ta Toplanacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı ilk Meclisi, Mut’ta Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında toplanacak. Erişilebilir ve katılımcı bir yerel yönetim anlayışıyla hareket eden Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, bazı Meclis toplantılarının uygun aylarda merkeze uzak ilçelerde yapılması kararını almıştı. Bu karar üzerine 2020 yılının ilk Meclisi’nin Mut ilçesinde yapılması kararlaştırıldı. Meclis, 8 Ocak Çarşamba günü saat 14.00’de Mut Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılacak. Seçer: “Birlik ve beraberlik açısından önemli” Anamur, Mut, Gülnar, Bozyazı, Aydıncık gibi uzak ilçelerden ayda iki kez Meclis toplantısı için gelen Belediye Başkanları ve Meclis üyelerinin talebi üzerine, Meclis toplantılarının Başkan Seçer tarafından belirlenen ilçelerde yapılması ile ilgili teklif Haziran ayı Meclis toplantısının ikinci birleşiminde görüşülerek oy birliği ile kabul edilmişti. Konuyla ilgili konuşan Başkan Seçer, “Meclis toplantılarının ilçelerde olması ilçelerdeki vatandaşlarımızın motivasyonları açısından da önemli. Bütün belediye başkanlarının meclis üyelerinin ilçelerimize gitmesi, orada sokaklarda görünmemiz hem birlik beraberlik açısından hem toplumun huzuru açısından önemli bir kazanım. Uygun olan aylarda haftanın ilk günü olan Pazartesi toplantılarını ilçelerde yapalım. İlçelerin kırsal mahallelerinde yaşayan vatandaşlar haftanın ilk günü merkeze inerler, en kalabalık olduğu dönemler olur. Biz de gidersek ilçeleri şenlendiririz” demişti. Maddeler Mut’ta oylanacak 2020 yılının ilk Meclis toplantısında Mersin’le ilgili önemli maddeler Mut’tan oylanacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu üye seçiminin yapılacağı Meclis’te, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün Sözleşmeli Personel İstihdamı konusunda 31.10.2005 tarih ve B.05.0.MAH.0.71.00.01/11493 sayılı yazısı ile 16.01.2001 tarih ve 2007/10 sayılı Genelgesi doğrultusunda “Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel” statüsünde personel çalıştırılabilmesi, 2020 yılı için geçerli olan çalıştırılacak Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel sayısı, unvanı, net ücret tavanı tablosunun görüşülmesi, sözleşmeli personel olarak halen görev yapmakta olan personelin ve 2020 yılında da boş olarak tahsis edilen kadroların ücretlerinin belirlenmesi ve Hizmet Sözleşmesi yapılabilmesi ile ilgili teklif de görüşülecek. Silifke İlçesi, Taşucu Mahallesi’nde Akter-Akdeniz Taşucu Gemi Sanayi A.Ş. tarafından yapımı planlanan “Tersane” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifine kurum görüşü oluşturulması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme Komisyonu’na müştereken havale edilen konu da Meclis’te görüşülerek karara bağlanacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı ilk Meclisi, Mut’ta Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında toplanacak. Erişilebilir ve katılımcı bir yerel yönetim anlayışıyla hareket eden Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, bazı Meclis toplantılarının uygun aylarda merkeze uzak ilçelerde yapılması kararını almıştı. Bu karar üzerine 2020 yılının ilk Meclisi’nin Mut ilçesinde yapılması kararlaştırıldı. Meclis, 8 Ocak Çarşamba günü saat 14.00’de Mut Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılacak. Seçer: “Birlik ve beraberlik açısından önemli” Anamur, Mut, Gülnar, Bozyazı, Aydıncık gibi uzak ilçelerden ayda iki kez Meclis toplantısı için gelen Belediye Başkanları ve Meclis üyelerinin talebi üzerine, Meclis toplantılarının Başkan Seçer tarafından belirlenen ilçelerde yapılması ile ilgili teklif Haziran ayı Meclis toplantısının ikinci birleşiminde görüşülerek oy birliği ile kabul edilmişti. Konuyla ilgili konuşan Başkan Seçer,
“Meclis toplantılarının ilçelerde olması ilçelerdeki vatandaşlarımızın motivasyonları açısından da önemli. Bütün belediye başkanlarının meclis üyelerinin ilçelerimize gitmesi, orada sokaklarda görünmemiz hem birlik beraberlik açısından hem toplumun huzuru açısından önemli bir kazanım. Uygun olan aylarda haftanın ilk günü olan Pazartesi toplantılarını ilçelerde yapalım. İlçelerin kırsal mahallelerinde yaşayan vatandaşlar haftanın ilk günü merkeze inerler, en kalabalık olduğu dönemler olur. Biz de gidersek ilçeleri şenlendiririz” demişti.
Maddeler Mut’ta oylanacak 2020 yılının ilk Meclis toplantısında Mersin’le ilgili önemli maddeler Mut’tan oylanacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu üye seçiminin yapılacağı Meclis’te, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün Sözleşmeli Personel İstihdamı konusunda 31.10.2005 tarih ve B.05.0.MAH.0.71.00.01/11493 sayılı yazısı ile 16.01.2001 tarih ve 2007/10 sayılı Genelgesi doğrultusunda “Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel” statüsünde personel çalıştırılabilmesi, 2020 yılı için geçerli olan çalıştırılacak Tam Zamanlı Sözleşmeli Personel sayısı, unvanı, net ücret tavanı tablosunun görüşülmesi, sözleşmeli personel olarak halen görev yapmakta olan personelin ve 2020 yılında da boş olarak tahsis edilen kadroların ücretlerinin belirlenmesi ve Hizmet Sözleşmesi yapılabilmesi ile ilgili teklif de görüşülecek. Silifke İlçesi, Taşucu Mahallesi’nde Akter-Akdeniz Taşucu Gemi Sanayi A.Ş. tarafından yapımı planlanan “Tersane” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifine kurum görüşü oluşturulması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme Komisyonu’na müştereken havale edilen konu da Meclis’te görüşülerek karara bağlanacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.