lösev

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN KAR YAĞIŞLI HAVADA YOĞUN ÇALIŞMA

Genel (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 24.01.2022 - 10:46, Güncelleme: 24.01.2022 - 10:46 5212+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN KAR YAĞIŞLI HAVADA YOĞUN ÇALIŞMA

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN KAR YAĞIŞLI HAVADA YOĞUN ÇALIŞMA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde olduğu gibi kentin yüksek kesimlerinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle yaşanan olumsuzlukların asgariye inmesi için yoğun şekilde çalışıyor.   Kent genelinde ve özellikle kritik noktalarda sürekli olarak ekip bulunduran Mersin Büyükşehir Belediyesi, aynı şekilde yoğun yağış nedeniyle ilçe merkezinde dahi kar kalınlığının 70 cm’ye kadar çıktığı Çamlıyayla’da ve Tarsus’a bağlı kırsalda bulunan mahalle yollarında kar küreme ve tuzlama faaliyetlerini aralıksız olarak yerine getiriyor.   16 araç ve onlarca personelle müdahale Tarsus ve Çamlıyayla’da kazıcı, greyder ve tuzlama işleminin yapıldığı toplam 16 araç ve iş makinası ile kar’la mücadele işlemini yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kırsalda yer alan Çamalan, Ardıçlı, İnköy, Olukkoyağı grup yolunda, Çukurbağ, Ziftlik grup yolunda, Yeniköy Mahallesi, Gülek Mahallesi, Kozoluk Mahallesi ve daha birçok noktada karla mücadele ile yol açma çalışması gerçekleştirdi.   Mahsur kalan vatandaşlara ulaşıldı Özellikle yaylacıların kış aylarında da kaldığı Çamlıyayla’da, aşırı kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlarda, Büyükşehir itfaiyesi ve diğer birim personelleri tarafından kurtarıldı.   Çamlıyayla Atdağı mevkiinde bulunan evinde, yoğun yağıştan dolayı mahsur kalan ileri yaş almış hasta kadına ulaşan ekipler, yine Sığıryaylası bölgesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolun kapanmasından dolayı araç içinden mahsur kalan 3 kişiyi bulundukları yerden kurtardılar. Ekipler, yer yer kar kalınlığının 1 metrenin üzerine çıktığı noktalarda evlerinden çıkamayan vatandaşlara da yardımcı oldular.   Tarsus Belediyesi de araç ve personel desteği veriyor Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin sürekli olarak yerine getirdiği kar’la mücadele faaliyetine, Tarsus Belediyesi de destek veriyor. Bu kapsamda Tarsus’un Dorak, Böğrüeğri, Boztepe, Çamalan, Ardıçlı, İnköy, Olukkoyağı, Sandal ve Gülek bölgesinde yürütülen kar temizlik ve yol açma çalışmalarına Tarsus Belediyesi de işmakinası ve personel desteği veriyor.
BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN KAR YAĞIŞLI HAVADA YOĞUN ÇALIŞMA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde olduğu gibi kentin yüksek kesimlerinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle yaşanan olumsuzlukların asgariye inmesi için yoğun şekilde çalışıyor.

 

Kent genelinde ve özellikle kritik noktalarda sürekli olarak ekip bulunduran Mersin Büyükşehir Belediyesi, aynı şekilde yoğun yağış nedeniyle ilçe merkezinde dahi kar kalınlığının 70 cm’ye kadar çıktığı Çamlıyayla’da ve Tarsus’a bağlı kırsalda bulunan mahalle yollarında kar küreme ve tuzlama faaliyetlerini aralıksız olarak yerine getiriyor.

 

16 araç ve onlarca personelle müdahale

Tarsus ve Çamlıyayla’da kazıcı, greyder ve tuzlama işleminin yapıldığı toplam 16 araç ve iş makinası ile kar’la mücadele işlemini yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kırsalda yer alan Çamalan, Ardıçlı, İnköy, Olukkoyağı grup yolunda, Çukurbağ, Ziftlik grup yolunda,

Yeniköy Mahallesi, Gülek Mahallesi, Kozoluk Mahallesi ve daha birçok noktada karla mücadele ile yol açma çalışması gerçekleştirdi.

 

Mahsur kalan vatandaşlara ulaşıldı

Özellikle yaylacıların kış aylarında da kaldığı Çamlıyayla’da, aşırı kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlarda, Büyükşehir itfaiyesi ve diğer birim personelleri tarafından kurtarıldı.

 

Çamlıyayla Atdağı mevkiinde bulunan evinde, yoğun yağıştan dolayı mahsur kalan ileri yaş almış hasta kadına ulaşan ekipler, yine Sığıryaylası bölgesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolun kapanmasından dolayı araç içinden mahsur kalan 3 kişiyi bulundukları yerden kurtardılar. Ekipler, yer yer kar kalınlığının 1 metrenin üzerine çıktığı noktalarda evlerinden çıkamayan vatandaşlara da yardımcı oldular.

 

Tarsus Belediyesi de araç ve personel desteği veriyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin sürekli olarak yerine getirdiği kar’la mücadele faaliyetine, Tarsus Belediyesi de destek veriyor. Bu kapsamda Tarsus’un Dorak, Böğrüeğri, Boztepe, Çamalan, Ardıçlı, İnköy, Olukkoyağı, Sandal ve Gülek bölgesinde yürütülen kar temizlik ve yol açma çalışmalarına Tarsus Belediyesi de işmakinası ve personel desteği veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.