lösev

Büyükşehir Tarsus Hal Kompleksindeki Asfalt Çalışmasını Tüm Hızıyla Sürdürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 05.05.2021 - 14:40, Güncelleme: 05.05.2021 - 15:49 3737+ kez okundu.
 

Büyükşehir Tarsus Hal Kompleksindeki Asfalt Çalışmasını Tüm Hızıyla Sürdürüyor

Büyükşehir Tarsus Hal Kompleksindeki Asfalt Çalışmasını Tüm Hızıyla Sürdürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent standartlarının yükselmesi adına birçok cadde ve bulvarda başlattığı asfalt atağını, meyve-sebze sektörü açısından önem taşıyan tesislerde de sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Tarsus Hal Kompleksi içerisinde geçtiğimiz günlerde Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne bağlı ekipler tarafından başlatılan zemin iyileştirme, yağmur suyu tahliye hatlarının MESKİ ekiplerince revize edilmesi ve asfalt faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Yoğun mesai harcayan ekipler, yaklaşık 27 bin ton asfalt serimi yapmayı planlıyor.    Büyükşehir’in Hal Kompleksi’ndeki yoğun mesaisi sürüyor   Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezleri arasında yer alan Tarsus Hal Kompleksi içerisindeki komisyoncu dükkanları bölümünde freze ile yıpranan zeminin sökülmesi, çöken bölümlere taş basılması, zemin iyileştirme ve yağmur suyu hatlarının revize edilmesi işlemlerinin ardından “binder” olarak tabir edilen ilk kat asfalt serim çalışması tamamlandı. Ekipler, Türkiye’nin dört bir noktasına ürün sevkiyatının yapıldığı ardiyeler bölümünde de asfaltlama uygulamasına başladı.   Her gün yüzlerce ağır tonajlı aracın giriş-çıkış yaptığı Tarsus Hal Kompleksi’nde, ilk etap asfalt serim işleminin tamamen bitirilmesinin ardından çökme tespit edilen noktalarda da söküm ve yeniden asfaltlama işlemleri gerçekleştirilecek. Tüm bu işlemlerin tamamlanmasının ardından aşınma olarak adlandırılan ikinci kat asfalt serim çalışması uygulanacak. Büyükşehir ekipleri tarafından titiz ve seri şekilde yürütülen çalışmalar, esnafın iş ve işlemlerinin kesintiye uğramaması için bölüm bölüm gerçekleştiriliyor.
Büyükşehir Tarsus Hal Kompleksindeki Asfalt Çalışmasını Tüm Hızıyla Sürdürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent standartlarının yükselmesi adına birçok cadde ve bulvarda başlattığı asfalt atağını, meyve-sebze sektörü açısından önem taşıyan tesislerde de sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Tarsus Hal Kompleksi içerisinde geçtiğimiz günlerde Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne bağlı ekipler tarafından başlatılan zemin iyileştirme, yağmur suyu tahliye hatlarının MESKİ ekiplerince revize edilmesi ve asfalt faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Yoğun mesai harcayan ekipler, yaklaşık 27 bin ton asfalt serimi yapmayı planlıyor. 

 

Büyükşehir’in Hal Kompleksi’ndeki yoğun mesaisi sürüyor

 

Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezleri arasında yer alan Tarsus Hal Kompleksi içerisindeki komisyoncu dükkanları bölümünde freze ile yıpranan zeminin sökülmesi, çöken bölümlere taş basılması, zemin iyileştirme ve yağmur suyu hatlarının revize edilmesi işlemlerinin ardından “binder” olarak tabir edilen ilk kat asfalt serim çalışması tamamlandı. Ekipler, Türkiye’nin dört bir noktasına ürün sevkiyatının yapıldığı ardiyeler bölümünde de asfaltlama uygulamasına başladı.

 

Her gün yüzlerce ağır tonajlı aracın giriş-çıkış yaptığı Tarsus Hal Kompleksi’nde, ilk etap asfalt serim işleminin tamamen bitirilmesinin ardından çökme tespit edilen noktalarda da söküm ve yeniden asfaltlama işlemleri gerçekleştirilecek. Tüm bu işlemlerin tamamlanmasının ardından aşınma olarak adlandırılan ikinci kat asfalt serim çalışması uygulanacak. Büyükşehir ekipleri tarafından titiz ve seri şekilde yürütülen çalışmalar, esnafın iş ve işlemlerinin kesintiye uğramaması için bölüm bölüm gerçekleştiriliyor.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.