lösev

BÜYÜKŞEHİR YOL YAPIM EKİPLERİ KENT GENELİNDEKİ MESAİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Mersin (TG) - TARSUS GAZETESİ | 15.07.2022 - 10:33, Güncelleme: 15.07.2022 - 16:18 4672+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR YOL YAPIM EKİPLERİ KENT GENELİNDEKİ MESAİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, birçok noktada eş zamanlı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Asfalt yol nasıl yapılır? Sert yüzeyli yollar betondan yapılır ve altlarındaki toprak biraz çökse bile yol bozulmaz. Esnek üst yüzey ise küçük kırık taşlardan meydana gelir. Kırık taşlar genellikle katranla karıştırılır.Bu taş-katran karışımına “asfalt” denir. Sıcakken makinelerle yola dökülür Asfalt içinde ne var? Üst yapı malzemesi olarak kullanılan asfalt; mineral, iri ve ince agrega ile yapışkan özelliğe sahip bitümlü bağlayıcı karışımıdır. Bitümlü bağlayıcı içeriği tipik olarak karışıma ve uygulamaya bağlı olarak %3 ile %7 oranında değişmektedir. Asfalt ne işe yarar? Asfalt Kullanım Yerleri Asfalt; yolların, hava alanlarının kaplanmasında, çatı izolasyonunda, su ile irtibatlı olan yapılarda su geçirmezlik sağlamada kullanılır. Asfaltın yapışkan özelliği de vardır. Akü imalatında, boya sanayiinde, su kanallarını kaplamada ve kil tuğlalarını yapıştırmada kullanılır. BÜYÜKŞEHİR YOL YAPIM EKİPLERİ KENT GENELİNDEKİ MESAİSİNİ SÜRDÜRÜYOR MERSİNLİ AHMET BULVARI 212. CADDE İLE ÇİFÇİLER CADDESİ ARASINDAKİ YOL ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, birçok noktada eş zamanlı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Toroslar ilçesi Selçuklar Mahallesi Mersinli Ahmet Bulvarı’nda 212. Cadde ile Çiftçiler Caddesi arasında yer alan 600 metre uzunluğundaki yolu yenileyerek, vatandaşların kullanımına sundu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, ‘Yolumuz Açık Olsun’ sloganı ile her gün farklı bir noktada yol düzenleme çalışması gerçekleştiriyor. Çalışmalar kapsamında ekipler, Toroslar ilçesi Selçuklar Mahallesi Mersinli Ahmet Bulvarı’nda 212. Cadde ile Çiftçiler Caddesi arasında yer alan 600 metre uzunluğundaki yolda sıcak asfalt serimi yaparak, yol yenileme çalışmalarını hızla tamamladı. Yol, vatandaşların kullanımına sunuldu Kuzey ve güney şeritte çalışmalarını planlayan ekipler, daha önce güney şeritte sıcak asfalt serim çalışmalarını tamamlayarak yolu trafiğe açmıştı. Trafiğin aksamaması için çalışmalarını belli aralıklarla sürdüren ekipler, faaliyetlerine kuzey şeritte devam etti. Ekipler, ilk olarak deforme olan yolu freze ile kazıyarak asfalta hazırlık çalışması yaptı. Asfalta hazırlık çalışmalarının tamamlanmasının ardından sıcak asfalt serimine geçen ekipler, yolu yenileyerek vatandaşların hizmetine sundu. Büyükşehir Belediyesi yol yapım ekipleri, kentin birçok noktasında trafik akışının yoğun olduğu ve ulaşımda sorun yaratan noktaların yenileme çalışmalarına, belli bir program dahilinde devam edecek.  
Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, birçok noktada eş zamanlı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Asfalt yol nasıl yapılır?

Sert yüzeyli yollar betondan yapılır ve altlarındaki toprak biraz çökse bile yol bozulmaz. Esnek üst yüzey ise küçük kırık taşlardan meydana gelir. Kırık taşlar genellikle katranla karıştırılır.Bu taş-katran karışımına “asfalt” denir. Sıcakken makinelerle yola dökülür

Asfalt içinde ne var?

Üst yapı malzemesi olarak kullanılan asfalt; mineral, iri ve ince agrega ile yapışkan özelliğe sahip bitümlü bağlayıcı karışımıdır. Bitümlü bağlayıcı içeriği tipik olarak karışıma ve uygulamaya bağlı olarak %3 ile %7 oranında değişmektedir.

Asfalt ne işe yarar?

Asfalt Kullanım Yerleri Asfalt; yolların, hava alanlarının kaplanmasında, çatı izolasyonunda, su ile irtibatlı olan yapılarda su geçirmezlik sağlamada kullanılır. Asfaltın yapışkan özelliği de vardır. Akü imalatında, boya sanayiinde, su kanallarını kaplamada ve kil tuğlalarını yapıştırmada kullanılır.

BÜYÜKŞEHİR YOL YAPIM EKİPLERİ KENT GENELİNDEKİ MESAİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

MERSİNLİ AHMET BULVARI 212. CADDE İLE ÇİFÇİLER CADDESİ ARASINDAKİ YOL ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, birçok noktada eş zamanlı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Toroslar ilçesi Selçuklar Mahallesi Mersinli Ahmet Bulvarı’nda 212. Cadde ile Çiftçiler Caddesi arasında yer alan 600 metre uzunluğundaki yolu yenileyerek, vatandaşların kullanımına sundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, ‘Yolumuz Açık Olsun’ sloganı ile her gün farklı bir noktada yol düzenleme çalışması gerçekleştiriyor. Çalışmalar kapsamında ekipler, Toroslar ilçesi Selçuklar Mahallesi Mersinli Ahmet Bulvarı’nda 212. Cadde ile Çiftçiler Caddesi arasında yer alan 600 metre uzunluğundaki yolda sıcak asfalt serimi yaparak, yol yenileme çalışmalarını hızla tamamladı.

Yol, vatandaşların kullanımına sunuldu

Kuzey ve güney şeritte çalışmalarını planlayan ekipler, daha önce güney şeritte sıcak asfalt serim çalışmalarını tamamlayarak yolu trafiğe açmıştı. Trafiğin aksamaması için çalışmalarını belli aralıklarla sürdüren ekipler, faaliyetlerine kuzey şeritte devam etti. Ekipler, ilk olarak deforme olan yolu freze ile kazıyarak asfalta hazırlık çalışması yaptı. Asfalta hazırlık çalışmalarının tamamlanmasının ardından sıcak asfalt serimine geçen ekipler, yolu yenileyerek vatandaşların hizmetine sundu.

Büyükşehir Belediyesi yol yapım ekipleri, kentin birçok noktasında trafik akışının yoğun olduğu ve ulaşımda sorun yaratan noktaların yenileme çalışmalarına, belli bir program dahilinde devam edecek.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.