lösev

BÜYÜKŞEHİR’İN “YEREL EŞİTLİK ÇALIŞMALARI” ETKİSİNİ HER GEÇEN GÜN ARTIRIYOR

Gündem (BH) - BLOK HABER | 11.01.2021 - 08:56, Güncelleme: 11.01.2021 - 08:58 3758+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR’İN “YEREL EŞİTLİK ÇALIŞMALARI” ETKİSİNİ HER GEÇEN GÜN ARTIRIYOR

BÜYÜKŞEHİR, EŞİTLİĞİ ÖNCE YERELDE İNŞA ETMEYİ AMAÇLIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2020’nin Eylül ayında başlattığı Yerel Eşitlik Eylem Planı Hazırlık Çalışmaları kapsamında 3 aylık süreçte 41 toplantı gerçekleştirdi. Kurum, kuruluş ve derneklerle işbirliği içerisinde yürütülen çalışmalar her geçen gün katlanarak artıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlık çalışmaları çerçevesinde kurum, kuruluş ve derneklerle yürütülen işbirliği her geçen gün artıyor. Salgına rağmen 3 aylık süreçte toplam 41 toplantı ve eğitim gerçekleştirildi. 31 paydaşla 3 ayda 41 toplantı yapıldı İnsan Hakları Kentleri Projesi kapsamında Raul Wallenberg Üniversitesi işbirliğiyle “Yerel Eşitlik Eylem Planı” çalışmalarına başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, eşitlik ilkesini önce yerelde etkin kılmayı hedefliyor. Türkiye Belediyeler Birliği, Birleşmiş Milletler Kadın Destek Birimi, Mersin Barosu, üniversiteler, kamu kurumları, kadın dernekleri ve kadın platformunun da içerisinde olduğu 31 paydaşla 3 ayda gerçekleştirilen 41 toplantının yanı sıra kurum içi eğitimler de yapıldı. Büyükşehir’den 231 kişiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi verildi Belediyede 21 daire başkanı, 21 şube müdürü, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda çalışan toplam 88 personel ile belediyenin tüm birimlerinden 30 kadın koordinatörü ile 71 birim personelinden oluşan toplam 231 kişiye ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi’ verildi. Eğitici Havuzu Oluşturuluyor Çalışmalar kapsamında Mersin’in her noktasında eğitim vermek üzere belediye kendi eğitici havuzunu oluşturuyor. 2 uzman personel Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği ‘Hak Temelli İzleme Eğiticisi’ oldu. 8 uzman personel ise ‘İşlevsel Yetişkin Okur Yazarlık Eğitici Eğitimi’ne dahil olarak “Okur Yazar Eğiticisi” oldu. Anne Çocuk Eğitim Vakfı’yla bir başka işbirliği dahilinde başlatılacak ‘Hayat Dolu Buluşmalar Programı’ kapsamında ise Ocak ayında 5 uzman personel eğiticilik için eğitim alacak. Anne Çocuk Eğitim Vakfı’yla yapılan işbirliği çerçevesinde uygulanan Baba Destek Programı’yla da 25 erkeğe eğitim verildi.
BÜYÜKŞEHİR, EŞİTLİĞİ ÖNCE YERELDE İNŞA ETMEYİ AMAÇLIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2020’nin Eylül ayında başlattığı Yerel Eşitlik Eylem Planı Hazırlık Çalışmaları kapsamında 3 aylık süreçte 41 toplantı gerçekleştirdi. Kurum, kuruluş ve derneklerle işbirliği içerisinde yürütülen çalışmalar her geçen gün katlanarak artıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlık çalışmaları çerçevesinde kurum, kuruluş ve derneklerle yürütülen işbirliği her geçen gün artıyor. Salgına rağmen 3 aylık süreçte toplam 41 toplantı ve eğitim gerçekleştirildi.

31 paydaşla 3 ayda 41 toplantı yapıldı

İnsan Hakları Kentleri Projesi kapsamında Raul Wallenberg Üniversitesi işbirliğiyle “Yerel Eşitlik Eylem Planı” çalışmalarına başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, eşitlik ilkesini önce yerelde etkin kılmayı hedefliyor. Türkiye Belediyeler Birliği, Birleşmiş Milletler Kadın Destek Birimi, Mersin Barosu, üniversiteler, kamu kurumları, kadın dernekleri ve kadın platformunun da içerisinde olduğu 31 paydaşla 3 ayda gerçekleştirilen 41 toplantının yanı sıra kurum içi eğitimler de yapıldı.

Büyükşehir’den 231 kişiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi verildi

Belediyede 21 daire başkanı, 21 şube müdürü, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda çalışan toplam 88 personel ile belediyenin tüm birimlerinden 30 kadın koordinatörü ile 71 birim personelinden oluşan toplam 231 kişiye ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi’ verildi.

Eğitici Havuzu Oluşturuluyor

Çalışmalar kapsamında Mersin’in her noktasında eğitim vermek üzere belediye kendi eğitici havuzunu oluşturuyor. 2 uzman personel Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği ‘Hak Temelli İzleme Eğiticisi’ oldu. 8 uzman personel ise ‘İşlevsel Yetişkin Okur Yazarlık Eğitici Eğitimi’ne dahil olarak “Okur Yazar Eğiticisi” oldu.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı’yla bir başka işbirliği dahilinde başlatılacak ‘Hayat Dolu Buluşmalar Programı’ kapsamında ise Ocak ayında 5 uzman personel eğiticilik için eğitim alacak.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı’yla yapılan işbirliği çerçevesinde uygulanan Baba Destek Programı’yla da 25 erkeğe eğitim verildi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.