lösev

CHP Heyeti Tarsus TSO da

Tarsus (BH) - BLOK HABER | 02.12.2021 - 10:55, Güncelleme: 02.12.2021 - 10:55 6225+ kez okundu.
 

CHP Heyeti Tarsus TSO da

CHP Heyeti Tarsus TSO da

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal ve beraberindeki heyet, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyaretin gündemini, ekonomideki son gelişmeler ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Aralık Cumartesi günü Mersin’de düzenleyeceği miting oluşturdu. Tarsus TSO ziyaretinde CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Mersin mitingi ile ilgili hazırlıklar hakkında bilgi vererek ‘’ Döviz kurlarındaki yükselişi, akaryakıta gelen zamları ve üretim maliyetlerindeki artışı iş dünyasının bizzat içinde olan sizlere anlatacak değiliz. Bizlerden daha hâkimsiniz. Birkaç gün sonra bir mitingimiz var. İktidara yürüyüşümüzün ve neler yapacağımızın anlatılacağı gün olacak. Milletin sesinin yankılanacağı gün olacak. Bizim için görüşleriniz önemli. Mitingimize bekliyoruz.’’dedi. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak da ekonomide yaşanan dalgalanmaların bir an evvel durulmasını beklediklerini ifade ederek, ‘’Sıkıntılarımız elbette var. Aslında tüm dünyada sorun var. Türkiye’de en başta döviz, dünya genelinde de ciddi bir tedarik sorunu ile karşı karşıyayız. Tarsus tarihinin en büyük projesini yaptık. Minimum 10 bin istihdam sağlayacak Tarsus Organize Sanayi Bölgesini kuruyoruz.  5 bin dönüm bitti. Bu bize projenin ne kadar doğru olduğunu ve yatırımcının güven duyduğunun göstergesi. Yereldeki sorunumuz iş beğenmeme. İşsizlik değil, kalifiye eleman bulma sorunumuz var. Organize sanayi bölgesini kurarak kentte sanayileşme hamlesini başlatıyoruz. Çok ciddi yatırımcılar var. Önceliğimiz yatırımcıların istihdam için, konaklama için Tarsus’tan hizmet alması yönünde. Beyaz yakalının Tarsus’ta kalmasını buradan harcama yapmasını istiyoruz. Ancak ciddi bir konaklama sorumuz var. Sosyal tesis yok. Bu yönde girişimcileri çekmeye yönelik çeşitli çalışmalarımız söz konusu. Odamız da dâhil tüm aktörlerin başta belediyemiz olmak üzere işbirliği içinde olması ve aktif rol alması gerekiyor.’’diye konuştu. Ziyarette daha sonra iş insanları görüş ve önerilerini paylaşarak yaşadıkları sorunları aktardı.
CHP Heyeti Tarsus TSO da

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal ve beraberindeki heyet, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyaretin gündemini, ekonomideki son gelişmeler ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Aralık Cumartesi günü Mersin’de düzenleyeceği miting oluşturdu.

Tarsus TSO ziyaretinde CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Mersin mitingi ile ilgili hazırlıklar hakkında bilgi vererek ‘’ Döviz kurlarındaki yükselişi, akaryakıta gelen zamları ve üretim maliyetlerindeki artışı iş dünyasının bizzat içinde olan sizlere anlatacak değiliz. Bizlerden daha hâkimsiniz. Birkaç gün sonra bir mitingimiz var. İktidara yürüyüşümüzün ve neler yapacağımızın anlatılacağı gün olacak. Milletin sesinin yankılanacağı gün olacak. Bizim için görüşleriniz önemli. Mitingimize bekliyoruz.’’dedi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak da ekonomide yaşanan dalgalanmaların bir an evvel durulmasını beklediklerini ifade ederek, ‘’Sıkıntılarımız elbette var. Aslında tüm dünyada sorun var. Türkiye’de en başta döviz, dünya genelinde de ciddi bir tedarik sorunu ile karşı karşıyayız. Tarsus tarihinin en büyük projesini yaptık. Minimum 10 bin istihdam sağlayacak Tarsus Organize Sanayi Bölgesini kuruyoruz.  5 bin dönüm bitti. Bu bize projenin ne kadar doğru olduğunu ve yatırımcının güven duyduğunun göstergesi. Yereldeki sorunumuz iş beğenmeme. İşsizlik değil, kalifiye eleman bulma sorunumuz var. Organize sanayi bölgesini kurarak kentte sanayileşme hamlesini başlatıyoruz. Çok ciddi yatırımcılar var. Önceliğimiz yatırımcıların istihdam için, konaklama için Tarsus’tan hizmet alması yönünde. Beyaz yakalının Tarsus’ta kalmasını buradan harcama yapmasını istiyoruz. Ancak ciddi bir konaklama sorumuz var. Sosyal tesis yok. Bu yönde girişimcileri çekmeye yönelik çeşitli çalışmalarımız söz konusu. Odamız da dâhil tüm aktörlerin başta belediyemiz olmak üzere işbirliği içinde olması ve aktif rol alması gerekiyor.’’diye konuştu.

Ziyarette daha sonra iş insanları görüş ve önerilerini paylaşarak yaşadıkları sorunları aktardı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.