lösev

Çocuk koruma mobil ekibi Tarsus’ta sokak çalışması yaptı

Genel 17.10.2019 - 13:50, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:34 2780+ kez okundu.
 

Çocuk koruma mobil ekibi Tarsus’ta sokak çalışması yaptı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk koruma mobil ekipleri, Tarsus’da sokak çalışması yaptı.İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, mobil ekip çalışmalarının Mersin merkezde olduğu gibi periyodik aralıklarla da ilçelerde yapıldığını söyledi. Amaçlarının sokakta çalışan, çalıştırılan çocukları oradan kurtararak okullara kavuşturmak olduğunu vurgulayan Sarı, "Bu nedenle tarımda, sanayide, sokakta, çöpte her ne şekilde olursa olsun çocuk çalıştırılmasına izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız okulunda, evinde ve çocukluğunu yaşayabileceği çocuk oyun alanlarında olmalıdır. Bu konuda vatandaşlarımızın her ne şekilde olursa olsun sokakta dilenen, cam silen çocuğa ve dilencilere para vermemeleri gerekmektedir" dedi.Sarı, Mersin’in sokakta çocuk işçiliği ile mücadele de diğer illere örnek olduğunu da ifade etti.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı çocuk koruma mobil ekipleri, Tarsus’da sokak çalışması yaptı.
İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, mobil ekip çalışmalarının Mersin merkezde olduğu gibi periyodik aralıklarla da ilçelerde yapıldığını söyledi. Amaçlarının sokakta çalışan, çalıştırılan çocukları oradan kurtararak okullara kavuşturmak olduğunu vurgulayan Sarı, "Bu nedenle tarımda, sanayide, sokakta, çöpte her ne şekilde olursa olsun çocuk çalıştırılmasına izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız okulunda, evinde ve çocukluğunu yaşayabileceği çocuk oyun alanlarında olmalıdır. Bu konuda vatandaşlarımızın her ne şekilde olursa olsun sokakta dilenen, cam silen çocuğa ve dilencilere para vermemeleri gerekmektedir" dedi.
Sarı, Mersin’in sokakta çocuk işçiliği ile mücadele de diğer illere örnek olduğunu da ifade etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.