lösev

DENİZİ SORUMSUZ İNSANLAR KİRLETİYOR!

Mersin (TG) - TARSUS GAZETESİ | 22.11.2020 - 14:34, Güncelleme: 22.11.2020 - 14:34 2259+ kez okundu.
 

DENİZİ SORUMSUZ İNSANLAR KİRLETİYOR!

DENİZİ SORUMSUZ İNSANLAR KİRLETİYOR!

DENİZİ SORUMSUZ İNSANLAR KİRLETİYOR! DENİZDEN BABAM ÇIKSA YENMİYOR! LASTİKTEN ŞİŞEYE, BRANDADAN BİSİKLETE KADAR HER ŞEY DENİZİN DİBİNDE BÜYÜKŞEHİR’DEN DENİZ KİRLİLİĞİ İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı iş birliği ile “Deniz Dibi Temizleme Faaliyeti” gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında 3 ile 7 metre arasındaki derinliğe dalan balık adamlar, deniz dibinden lastikten şişeye, brandadan bisiklete kadar birçok farklı materyal çıkardı. Faaliyet boyunca çıkarılan atıklar, Balıkçı Barınağı’nda sergilenecek ve vatandaşların bu kirliliği görmesi sağlanacak. MERSİN Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanlığı tarafından “Deniz Dibi Temizleme Faaliyeti” gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı iş birliği ile kentte insan ve kara kaynaklı deniz kirliliğine farkındalık oluşturmak, denizlerde oluşan kirliliğin somut olarak önlenmesini sağlamak amaçlanıyor. Akdeniz İlçesi Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirilen deniz dibi dalış ve deniz dibi temizliği farklı günlerde toplam 4 dalış şeklinde gerçekleştirilecek. Dalış etkinliğinin sonuncusu 26 Kasım’da yapılacak. Balık adamlar, birbirinden ilginç materyalleri denizin dibinden gün yüzüne çıkardı 3 ile 7 metre arasındaki derinliğe kadar dalabilen balık adamlar, deniz dibinden birbirinden ilginç materyalleri gün yüzüne çıkardı. Çok sayıda araba lastiği, bisiklet, şişe, teknelerdeki usturmaça, kapela, brandalar ve seramikler de deniz dibinden çıkarıldı. Atıklar faaliyet boyunca Balıkçı Barınağı’nda sergilenecek, böylelikle vatandaşların bu kirliliği görmesi sağlanacak. “Atmak kolay ama temizlemek çok zor. Çabamız bunun farkındalığını oluşturmak” Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürü Ayhan Demir, insanlar tarafından bilinçsizce atılan atıkların denizden çıkarılarak sergileneceğini ifade etti. Demir, “Halkımızda bir farkındalık oluşturacağız. Genelde iskele olduğu için, lastik türü, sandalye gibi değişik değişik, yani barınakta kullanılabilen birçok eşyaya şahit olabiliyoruz. Bu etkinlik bu ay sonuna kadar devam edecek. Çıkartılan atıkları burada sergileyeceğiz. Halkımızda denize atılan şeylerin deniz kirliliği oluşturduğu bilincini oluşturmaya çalışacağız. Yere atılan her şey bir şekilde; rüzgarla, yağmur sularıyla, denizi buluyor. Atmak kolay ama çıkartmak ve temizlemek çok zor. Çabamız bunun farkındalığını oluşturmak” dedi.
DENİZİ SORUMSUZ İNSANLAR KİRLETİYOR!

DENİZİ SORUMSUZ İNSANLAR KİRLETİYOR!

DENİZDEN BABAM ÇIKSA YENMİYOR!

LASTİKTEN ŞİŞEYE, BRANDADAN BİSİKLETE KADAR HER ŞEY DENİZİN DİBİNDE

BÜYÜKŞEHİR’DEN DENİZ KİRLİLİĞİ İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı iş birliği ile “Deniz Dibi Temizleme Faaliyeti” gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında 3 ile 7 metre arasındaki derinliğe dalan balık adamlar, deniz dibinden lastikten şişeye, brandadan bisiklete kadar birçok farklı materyal çıkardı. Faaliyet boyunca çıkarılan atıklar, Balıkçı Barınağı’nda sergilenecek ve vatandaşların bu kirliliği görmesi sağlanacak.

MERSİN

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanlığı tarafından “Deniz Dibi Temizleme Faaliyeti” gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı iş birliği ile kentte insan ve kara kaynaklı deniz kirliliğine farkındalık oluşturmak, denizlerde oluşan kirliliğin somut olarak önlenmesini sağlamak amaçlanıyor.

Akdeniz İlçesi Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirilen deniz dibi dalış ve deniz dibi temizliği farklı günlerde toplam 4 dalış şeklinde gerçekleştirilecek. Dalış etkinliğinin sonuncusu 26 Kasım’da yapılacak.

Balık adamlar, birbirinden ilginç materyalleri denizin dibinden gün yüzüne çıkardı

3 ile 7 metre arasındaki derinliğe kadar dalabilen balık adamlar, deniz dibinden birbirinden ilginç materyalleri gün yüzüne çıkardı. Çok sayıda araba lastiği, bisiklet, şişe, teknelerdeki usturmaça, kapela, brandalar ve seramikler de deniz dibinden çıkarıldı. Atıklar faaliyet boyunca Balıkçı Barınağı’nda sergilenecek, böylelikle vatandaşların bu kirliliği görmesi sağlanacak.

“Atmak kolay ama temizlemek çok zor. Çabamız bunun farkındalığını oluşturmak”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürü Ayhan Demir, insanlar tarafından bilinçsizce atılan atıkların denizden çıkarılarak sergileneceğini ifade etti. Demir, “Halkımızda bir farkındalık oluşturacağız. Genelde iskele olduğu için, lastik türü, sandalye gibi değişik değişik, yani barınakta kullanılabilen birçok eşyaya şahit olabiliyoruz. Bu etkinlik bu ay sonuna kadar devam edecek. Çıkartılan atıkları burada sergileyeceğiz. Halkımızda denize atılan şeylerin deniz kirliliği oluşturduğu bilincini oluşturmaya çalışacağız. Yere atılan her şey bir şekilde; rüzgarla, yağmur sularıyla, denizi buluyor. Atmak kolay ama çıkartmak ve temizlemek çok zor. Çabamız bunun farkındalığını oluşturmak” dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.