lösev

Depremzede çocuklara oyunla psikososyal destek

Sağlık (AA) - Anadolu Ajansı | 27.02.2023 - 09:54, Güncelleme: 27.02.2023 - 09:54 1619+ kez okundu.
 

Depremzede çocuklara oyunla psikososyal destek

Depremzede çocuklara oyunla psikososyal destek

TRABZON,(DHA)-TRABZON'a gelen depremzede ailelerin çocuklarına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün gençlik merkezi gönüllülerince oyunla psikososyal destek veriliyor. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi gönüllüleri, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle evlerinden ayrılarak Doğu Karadeniz yurduna yerleşen aileleri ziyaret etti. Gençlik merkezinin gönüllü gençleri, depremden etkilenen çocukların moralini yüksek tutmak eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak için çeşitli eğitim faaliyetlerinin yanı sıra yüz boyama, ebru, resim gibi etkinlikler düzenleyerek oyunlar oynadı.  ‘PSİKOSOSYAL DESTEK SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ’ Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, depremden etkilenen çocukların moral ve motivasyonlarını artırmak için gayret gösterdiklerini belirterek "Depremin etkilerini azaltmak adına yurtlarımızda gönüllü gençlerimiz ile birlikte etkinlikler yapıyoruz. Bütün birimlerimizle, tesislerimizle ve personelimizle depremin etkilerini azaltmak için mücadele ediyoruz. Gençlik Merkezlerimiz, Gençlik Liderlerimiz, Gönüllülerimiz çocuklara psikososyal destek sağlamaya çalışıyor. Oyuncaklar eşliğinde oyunlar oynuyor, yüz boyuyor, akıl-zeka oyunları, ebru sanatı gibi bilişsel ve motor öğrenme duyularını geliştirmeye yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor" dedi.   FOTOĞRAFLI
Depremzede çocuklara oyunla psikososyal destek

TRABZON,(DHA)-TRABZON'a gelen depremzede ailelerin çocuklarına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün gençlik merkezi gönüllülerince oyunla psikososyal destek veriliyor.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi gönüllüleri, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle evlerinden ayrılarak Doğu Karadeniz yurduna yerleşen aileleri ziyaret etti. Gençlik merkezinin gönüllü gençleri, depremden etkilenen çocukların moralini yüksek tutmak eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak için çeşitli eğitim faaliyetlerinin yanı sıra yüz boyama, ebru, resim gibi etkinlikler düzenleyerek oyunlar oynadı. 

‘PSİKOSOSYAL DESTEK SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, depremden etkilenen çocukların moral ve motivasyonlarını artırmak için gayret gösterdiklerini belirterek "Depremin etkilerini azaltmak adına yurtlarımızda gönüllü gençlerimiz ile birlikte etkinlikler yapıyoruz. Bütün birimlerimizle, tesislerimizle ve personelimizle depremin etkilerini azaltmak için mücadele ediyoruz. Gençlik Merkezlerimiz, Gençlik Liderlerimiz, Gönüllülerimiz çocuklara psikososyal destek sağlamaya çalışıyor. Oyuncaklar eşliğinde oyunlar oynuyor, yüz boyuyor, akıl-zeka oyunları, ebru sanatı gibi bilişsel ve motor öğrenme duyularını geliştirmeye yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor" dedi.  

FOTOĞRAFLI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.