lösev

Diyarbakır’da üreticiye çeltik tohumu desteği

27.04.2023 - 14:23, Güncelleme: 27.04.2023 - 14:23 1096+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da üreticiye çeltik tohumu desteği

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, çiftçilere “Diyarbakır'ın coğrafi işaretli tescilli Karacadağ Pirinci” tohumu dağıtım törenine katıldı.Diyarbakır Ajans / DİYARBAKIR (İGFA) -  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Karacadağ Çeltiği Üretimini Geliştirme ve Yaygınlaştırma” projesi kapsamında Çınar, Çermik, Bağlar, Hazro, Ergani ve Yenişehir ilçelerinde 110 çiftçiye 180 ton çeltik tohumu dağıtımı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Toplantı Salonu önünde düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Vali Ali İhsan Su, Diyarbakır’ın her sektörde önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Tarım sektörü olarak buğday, arpa, pamuk ve benzeri ürünlerde kentin çok önemli potansiyeli olduğunu vurgulayan Vali Su, “Çok özel ürünlerimiz var. Bu ürünlerimizden bir tanesi Karacadağ Çeltiği. Sadece bu bölgeye mahsus, bu bölgede yetişebilen. Aromasıyla, tadıyla, pişirmesiyle her yönüyle diğer pirinçlerden ayrılan bir pirinç türü. O bakımdan pirincimizi geliştirmek ve yaygınlaştırmak projeler üretiyoruz" dedi. Vali Su, Karacadağ Çeltiği’nin 1992 yılında GAPUTAEM tarafından tescillediğini, 2018 yılında da coğrafi tescil aldığını anımsattı. Karacadağ Çeltiği’nin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının da hedefleri arasında olduğunu kaydeden Vali Su, "Her yıl çalışmalarımızı çiftçilerimizin lehine, çiftçilerin daha çok ekim yapması ve onların daha çok gelir elde etmesi, ülkemizde bu türün daha çok tüketilmesi için de çalışmalarımızı bütün gayretimizle devam edeceğiz. Tüm çiftçilerimize hayırlı, bol kazançlar diliyorum" dedi. Konuşmalar sonrasında tohum dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, çiftçilere “Diyarbakır'ın coğrafi işaretli tescilli Karacadağ Pirinci” tohumu dağıtım törenine katıldı.

Diyarbakır Ajans / DİYARBAKIR (İGFA) -  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Karacadağ Çeltiği Üretimini Geliştirme ve Yaygınlaştırma” projesi kapsamında Çınar, Çermik, Bağlar, Hazro, Ergani ve Yenişehir ilçelerinde 110 çiftçiye 180 ton çeltik tohumu dağıtımı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Toplantı Salonu önünde düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Vali Ali İhsan Su, Diyarbakır’ın her sektörde önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Tarım sektörü olarak buğday, arpa, pamuk ve benzeri ürünlerde kentin çok önemli potansiyeli olduğunu vurgulayan Vali Su, “Çok özel ürünlerimiz var. Bu ürünlerimizden bir tanesi Karacadağ Çeltiği. Sadece bu bölgeye mahsus, bu bölgede yetişebilen. Aromasıyla, tadıyla, pişirmesiyle her yönüyle diğer pirinçlerden ayrılan bir pirinç türü. O bakımdan pirincimizi geliştirmek ve yaygınlaştırmak projeler üretiyoruz" dedi.

Vali Su, Karacadağ Çeltiği’nin 1992 yılında GAPUTAEM tarafından tescillediğini, 2018 yılında da coğrafi tescil aldığını anımsattı.

Karacadağ Çeltiği’nin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının da hedefleri arasında olduğunu kaydeden Vali Su, "Her yıl çalışmalarımızı çiftçilerimizin lehine, çiftçilerin daha çok ekim yapması ve onların daha çok gelir elde etmesi, ülkemizde bu türün daha çok tüketilmesi için de çalışmalarımızı bütün gayretimizle devam edeceğiz. Tüm çiftçilerimize hayırlı, bol kazançlar diliyorum" dedi.

Konuşmalar sonrasında tohum dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.