lösev

DOLAR YATAY SEYİRDE BAŞLADI

Ekonomi (BH) - BLOK HABER | 04.08.2021 - 11:09, Güncelleme: 04.08.2021 - 11:09 2891+ kez okundu.
 

DOLAR YATAY SEYİRDE BAŞLADI

Dolar TL güne yatay seyirle başlamasından sonra 8 40 seviyesinde işlem görüyor

Dün, 8,2950 ile 11 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gören dolar/TL, bu seviyeden yükselişe geçerek günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,7 artışla 8,40'dan tamamladı. Dolar/TL, bugüne yatay başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla 8,40'dan satılıyor. EURO VE STERLİN NE KADAR? Aynı dakikalarda euro/TL 9,99'dan, sterlin/TL ise 11,73'ten işlem görüyor. Dolar endeksi yüzde 0,1 azalışla 91,97 seviyesinde bulunurken, Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışa göre yüzde 0,1 değer kazancıyla 1,1880'den işlem görüyor.PİYASALAR VERİ AKIŞINA ODAKLANDI Analistler, genişlemeci para politikalarının süreceğine ilişkin beklentilerin dolar endeksini baskılamaya devam ettiğini kaydetti. Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, dünya genelinde hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve ABD'de ADP istihdam raporu başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini bildiren analistler, yeni tip koronavirüs salgınına yönelik gelişmelerin de gündemin odağında bulunduğunu ifade etti.
Dolar TL güne yatay seyirle başlamasından sonra 8 40 seviyesinde işlem görüyor

Dün, 8,2950 ile 11 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesini gören dolar/TL, bu seviyeden yükselişe geçerek günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,7 artışla 8,40'dan tamamladı. Dolar/TL, bugüne yatay başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla 8,40'dan satılıyor. EURO VE STERLİN NE KADAR? Aynı dakikalarda euro/TL 9,99'dan, sterlin/TL ise 11,73'ten işlem görüyor. Dolar endeksi yüzde 0,1 azalışla 91,97 seviyesinde bulunurken, Euro/ dolar paritesi ise önceki kapanışa göre yüzde 0,1 değer kazancıyla 1,1880'den işlem görüyor.PİYASALAR VERİ AKIŞINA ODAKLANDI Analistler, genişlemeci para politikalarının süreceğine ilişkin beklentilerin dolar endeksini baskılamaya devam ettiğini kaydetti. Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, dünya genelinde hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve ABD'de ADP istihdam raporu başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini bildiren analistler, yeni tip koronavirüs salgınına yönelik gelişmelerin de gündemin odağında bulunduğunu ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.