lösev

Erdemli’de hacı adayları bilgilendirildi

Genel 30.04.2019 - 13:40, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:33 3724+ kez okundu.
 

Erdemli’de hacı adayları bilgilendirildi

Erdemli İlçe Müftülüğü hac vazifesini yerine getirecek olan hacı adaylarına yönelik bilgilendirme semineri düzenledi.Erdemli Ulu Camide gerçekleştirilen seminerde konuşan İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, hacca gitmeden önce ve hac yolculuğu esnasında yapılması gerekenlere değinerek, hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu. Erenay, “Sizler Rahmanın misafirleri olarak hacca gitmeye hak kazandınız, bu yolculuğun tekrarı olmayabilir. Hac vazifesini yerine getirmek üzere çıkacağınız bu yolculuğu sıradan bir seyahat ve sıradan bir gezi olarak algılamayalım. Hakkıyla eda edilen bir hac ibadeti, o kulu bütün günahlarından arındırarak günahsız bir hale getirir. Erdemli Müftülüğü ve görevlileri olarak, hac ibadetiniz bitinceye kadar sizlerle beraberiz olduğumuzu da bilmenizi isterim. Bu süre içerinde görevlilerimiz tüm hacı adaylarımızın hizmetindedir” dedi.Konuşmanın ardından hacı adaylarına, Medine’de yapılacak görevler, tavaf, say, ihram, Arafat vakfesi, Müzdelife vakfesi, şeytan taşlama, ziyaret tavafı gibi konularda bilgiler verildi.
Erdemli İlçe Müftülüğü hac vazifesini yerine getirecek olan hacı adaylarına yönelik bilgilendirme semineri düzenledi.
Erdemli Ulu Camide gerçekleştirilen seminerde konuşan İlçe Müftüsü Dr. Hayri Erenay, hacca gitmeden önce ve hac yolculuğu esnasında yapılması gerekenlere değinerek, hacı adaylarına tavsiyelerde bulundu. Erenay, “Sizler Rahmanın misafirleri olarak hacca gitmeye hak kazandınız, bu yolculuğun tekrarı olmayabilir. Hac vazifesini yerine getirmek üzere çıkacağınız bu yolculuğu sıradan bir seyahat ve sıradan bir gezi olarak algılamayalım. Hakkıyla eda edilen bir hac ibadeti, o kulu bütün günahlarından arındırarak günahsız bir hale getirir. Erdemli Müftülüğü ve görevlileri olarak, hac ibadetiniz bitinceye kadar sizlerle beraberiz olduğumuzu da bilmenizi isterim. Bu süre içerinde görevlilerimiz tüm hacı adaylarımızın hizmetindedir” dedi.
Konuşmanın ardından hacı adaylarına, Medine’de yapılacak görevler, tavaf, say, ihram, Arafat vakfesi, Müzdelife vakfesi, şeytan taşlama, ziyaret tavafı gibi konularda bilgiler verildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.