lösev

Erdoğan ile Putin Akkuyu Nükleer Santralinin yeni temelini birlikte attı

Genel (BH) - BLOK HABER | 10.03.2021 - 18:10, Güncelleme: 10.03.2021 - 18:10 4239+ kez okundu.
 

Erdoğan ile Putin Akkuyu Nükleer Santralinin yeni temelini birlikte attı

Erdoğan ile Putin Akkuyu Nükleer Santralinin yeni temelini birlikte attı

Türkiye'nin ilk nükleer güç santralinin 3'üncü reaktörünün temelini Putin ile birlikte atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, santralin, Türkiye'nin yüzde 10'luk enerji ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin Üçüncü Ünitesinin Temel Atma Töreni’ne video konferans yöntemiyle katıldı. Akkuyu Nükleer Santrali'ne ilişkin açıklama yapan Putin, santralin Türkiye enerjisine yararlı olacağına inandığını söyledi. PUTİN'DEN ÇEVRE DOSTU SANTRAL MESAJI Aynı zamanda çevre dostu bir proje olduğuna dikkat çeken Putin, "Akkuyu NGS projesinin gerçekleştirilmesi Türkiye’nin enerji güvenliğine ciddi katkılar sağlayacak, ekonomisini daha da güçlendirecek. Akkuyu NGS projesinde en sıkı güvenlik tedbirlerine uyulmaktadır, projenin çevre dostu olması için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı."ELEKTRİK İHTİYACININ YÜZDE 10'UNU KARŞILAYACAK" Projeyle ilgili detayları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli enerji altyapısına nükleer gücün de eklenmesiyle stratejik bir adım atıldığını söyledi. Projenin en göze çarpan detayı ise, Akkuyu Nükleer Santrali'nin tek başına Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacağının belirtilmesi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerji ihtiyacının karşılanmasıyla ilgili, "Akkuyu NGS, yıllık 35 milyar kilovatsaat elektrik üreterek ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacaktır." dedi. KARADENİZ'DE KEŞFEDİLEN DOĞALGAZ Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Hedefimiz, enerji üretirken sıfır emisyonla çalışan ve çevreye hiçbir zararı olmayan nükleer enerjiyi ülkemizin enerji sepetine eklemektir. Kurulu gücümüz içerisindeki yerli ve yenilenebilir enerjinin payı yüzde 63,7 seviyesine ulaştı. Karadeniz'deki 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfimiz, bağımsız enerji, güçlü Türkiye kararlılığımızın en önemli adımlarından biri oldu. ENERJİ POLİTİKALARI Nükleer enerji, 'enerji politikamız' bakımından özel bir yere sahiptir. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Türkiye'yi nükleer enerji sahibi ülkeler ligine katacağız. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'mizi en ileri düzeyde güvenlik sistemleriyle donatıyor, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı standartlarına uygunluğuna mutlaka dikkat ediyoruz. TÜRK-RUS İŞBİRLİĞİ Sağlık altyapımız sayesinde oluşturduğumuz engelsiz ve güvenli turizm anlayışıyla bu sene de Rus misafirlerimizi ağırlamaya hazırız. Eğitilen gençlerimiz nükleer güç santralimizin tüm süreçlerinde görev alacak. Böylece Türkiye'nin nükleer enerjide beyin takımı oluşacak. Türk-Rus diyaloğunun neticelerini sahada görme fırsatı bulduk. Önümüzdeki dönemde bu iş birliğini ilerletmekte kararlıyız"
Erdoğan ile Putin Akkuyu Nükleer Santralinin yeni temelini birlikte attı

Türkiye'nin ilk nükleer güç santralinin 3'üncü reaktörünün temelini Putin ile birlikte atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, santralin, Türkiye'nin yüzde 10'luk enerji ihtiyacını karşılayacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin Üçüncü Ünitesinin Temel Atma Töreni’ne video konferans yöntemiyle katıldı.

Akkuyu Nükleer Santrali'ne ilişkin açıklama yapan Putin, santralin Türkiye enerjisine yararlı olacağına inandığını söyledi.

PUTİN'DEN ÇEVRE DOSTU SANTRAL MESAJI
Aynı zamanda çevre dostu bir proje olduğuna dikkat çeken Putin, "Akkuyu NGS projesinin gerçekleştirilmesi Türkiye’nin enerji güvenliğine ciddi katkılar sağlayacak, ekonomisini daha da güçlendirecek. Akkuyu NGS projesinde en sıkı güvenlik tedbirlerine uyulmaktadır, projenin çevre dostu olması için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı."ELEKTRİK İHTİYACININ YÜZDE 10'UNU KARŞILAYACAK"
Projeyle ilgili detayları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli enerji altyapısına nükleer gücün de eklenmesiyle stratejik bir adım atıldığını söyledi.

Projenin en göze çarpan detayı ise, Akkuyu Nükleer Santrali'nin tek başına Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacağının belirtilmesi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerji ihtiyacının karşılanmasıyla ilgili, "Akkuyu NGS, yıllık 35 milyar kilovatsaat elektrik üreterek ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacaktır." dedi.
KARADENİZ'DE KEŞFEDİLEN DOĞALGAZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Hedefimiz, enerji üretirken sıfır emisyonla çalışan ve çevreye hiçbir zararı olmayan nükleer enerjiyi ülkemizin enerji sepetine eklemektir.

Kurulu gücümüz içerisindeki yerli ve yenilenebilir enerjinin payı yüzde 63,7 seviyesine ulaştı.

Karadeniz'deki 405 milyar metreküplük doğal gaz keşfimiz, bağımsız enerji, güçlü Türkiye kararlılığımızın en önemli adımlarından biri oldu.
ENERJİ POLİTİKALARI
Nükleer enerji, 'enerji politikamız' bakımından özel bir yere sahiptir.

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Türkiye'yi nükleer enerji sahibi ülkeler ligine katacağız.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'mizi en ileri düzeyde güvenlik sistemleriyle donatıyor, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı standartlarına uygunluğuna mutlaka dikkat ediyoruz.

TÜRK-RUS İŞBİRLİĞİ
Sağlık altyapımız sayesinde oluşturduğumuz engelsiz ve güvenli turizm anlayışıyla bu sene de Rus misafirlerimizi ağırlamaya hazırız.

Eğitilen gençlerimiz nükleer güç santralimizin tüm süreçlerinde görev alacak. Böylece Türkiye'nin nükleer enerjide beyin takımı oluşacak.

Türk-Rus diyaloğunun neticelerini sahada görme fırsatı bulduk. Önümüzdeki dönemde bu iş birliğini ilerletmekte kararlıyız"

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.