lösev

ESKİ İLE MERSİN İN SUYU EMİN ELLERDE

Sağlık (TG) - TARSUS GAZETESİ | 18.03.2021 - 11:29, Güncelleme: 18.03.2021 - 11:29 3859+ kez okundu.
 

ESKİ İLE MERSİN İN SUYU EMİN ELLERDE

MERKEZ SU ANALİZ LABORATUVARI TÜRKAK DENETİMİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ

Mersin’e kaliteli ve temiz içmesuyu temini sağlayan MESKİ’nin ‘Mükemmel Laboratuvar Sertifikası’na sahip, teknik yeterliliği ve güvenilirliği uluslararası boyutta ispatlanan Merkez Su Analiz Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu’nun (TÜRKAK) ‘Kapsam Genişletme ve Gözetim Denetimi’nden de başarıyla geçti. TÜRKAK’tan tam not alan MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, ulusal/uluslararası alanda yetkinliğini bir kez daha kanıtlayarak, başarısını tescilledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından gerçekleştirilen ‘Kapsam Genişletme ve Gözetim Denetimi’ni başarıyla geçti. TÜRKAK adına baş denetçi Hasan Koçyiğit ile teknik denetçiler Satılmış Doğan ve Sinem Topçu tarafından yapılan denetimde “TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Gereklilikler” standardına göre MESKİ laboratuvarının standartlara uygun olduğu belirlendi. Böylece, MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarları başarısını ulusal/uluslararası alanda bir kez daha ispatladı. MESKİ laboratuvarı, tüm parametrelerden tam not aldı MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, sürekli kendini geliştiren, yeniliğe açık ve deneyimli çalışanlarıyla “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik, İçme Suyu Temin Edilen Suların Kalitesi ve Arıtılması Hakkında Yönetmelik, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, MESKİ Atıksuların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği, Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği, Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları ve Şartları Hakkında Yönetmeliği” ve bunlar gibi birçok yönetmeliğe tabi olarak 5 farklı matrikste (içme ve kullanma suyu, havuz suyu, deniz suyu, yüzeysel sular, atıksu) 67 adet parametre ve metotta uluslararası yetkinliğini korumaya devam ediyor. TÜRKAK tarafından denetlenen laboratuvar, akredite olunan parametre ve metodun tümünden Kapsam Genişletme ve Gözetim Denetimi’ni başarıyla geçti. İlgili yönetmeliklere göre tüm parametrelerde başarısını tekrarlayan MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, içme suyunda 21, havuz suyunda ise 2 parametreyi daha kapsamına ekledi. Denetim sonunda gerçekleştirilen kapanış toplantısında, Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nın çevre ve fiziki şartlarının çok iyi olduğuna işaret edildi. Akreditasyon devamlılığında gerekli olan ekip çalışmasının ve personelin teknik bilgi ve beceri açısından çok iyi olduğu ve tüm çalışanların üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdikleri belirlendi. Denetçi heyetinin raporuna göre; MESKİ üst yönetiminin çalışanlarının yanında olarak kalite yönetim sisteminin uygulanmasında gerekli desteği sağladığının net bir şekilde görüldüğü belirtildi. Bu durumun başarıdaki en önemli etkenlerden biri olduğunu ifade eden heyet, birçok özel laboratuvardan daha iyi bir laboratuvarla karşılaştıkları bilgisini kaydederek, MESKİ Genel Müdürlüğü’nün başarılarının devamını temenni etti.
MERKEZ SU ANALİZ LABORATUVARI TÜRKAK DENETİMİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ

Mersin’e kaliteli ve temiz içmesuyu temini sağlayan MESKİ’nin ‘Mükemmel Laboratuvar Sertifikası’na sahip, teknik yeterliliği ve güvenilirliği uluslararası boyutta ispatlanan Merkez Su Analiz Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu’nun (TÜRKAK) ‘Kapsam Genişletme ve Gözetim Denetimi’nden de başarıyla geçti. TÜRKAK’tan tam not alan MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, ulusal/uluslararası alanda yetkinliğini bir kez daha kanıtlayarak, başarısını tescilledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından gerçekleştirilen ‘Kapsam Genişletme ve Gözetim Denetimi’ni başarıyla geçti.

TÜRKAK adına baş denetçi Hasan Koçyiğit ile teknik denetçiler Satılmış Doğan ve Sinem Topçu tarafından yapılan denetimde “TS EN ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Gereklilikler” standardına göre MESKİ laboratuvarının standartlara uygun olduğu belirlendi. Böylece, MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarları başarısını ulusal/uluslararası alanda bir kez daha ispatladı.

MESKİ laboratuvarı, tüm parametrelerden tam not aldı

MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, sürekli kendini geliştiren, yeniliğe açık ve deneyimli çalışanlarıyla “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik, İçme Suyu Temin Edilen Suların Kalitesi ve Arıtılması Hakkında Yönetmelik, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, MESKİ Atıksuların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği, Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği, Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları ve Şartları Hakkında Yönetmeliği” ve bunlar gibi birçok yönetmeliğe tabi olarak 5 farklı matrikste (içme ve kullanma suyu, havuz suyu, deniz suyu, yüzeysel sular, atıksu) 67 adet parametre ve metotta uluslararası yetkinliğini korumaya devam ediyor.

TÜRKAK tarafından denetlenen laboratuvar, akredite olunan parametre ve metodun tümünden Kapsam Genişletme ve Gözetim Denetimi’ni başarıyla geçti. İlgili yönetmeliklere göre tüm parametrelerde başarısını tekrarlayan MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı, içme suyunda 21, havuz suyunda ise 2 parametreyi daha kapsamına ekledi. Denetim sonunda gerçekleştirilen kapanış toplantısında, Merkez Su Analiz Laboratuvarı’nın çevre ve fiziki şartlarının çok iyi olduğuna işaret edildi. Akreditasyon devamlılığında gerekli olan ekip çalışmasının ve personelin teknik bilgi ve beceri açısından çok iyi olduğu ve tüm çalışanların üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdikleri belirlendi.

Denetçi heyetinin raporuna göre; MESKİ üst yönetiminin çalışanlarının yanında olarak kalite yönetim sisteminin uygulanmasında gerekli desteği sağladığının net bir şekilde görüldüğü belirtildi. Bu durumun başarıdaki en önemli etkenlerden biri olduğunu ifade eden heyet, birçok özel laboratuvardan daha iyi bir laboratuvarla karşılaştıkları bilgisini kaydederek, MESKİ Genel Müdürlüğü’nün başarılarının devamını temenni etti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.