lösev

Gülnar Belediyesi Zabıtasından KDV İndirimi Denetimi

Akdeniz (BH) - BLOK HABER | 16.02.2022 - 10:21, Güncelleme: 16.02.2022 - 10:21 11687+ kez okundu.
 

Gülnar Belediyesi Zabıtasından KDV İndirimi Denetimi

Gülnar Belediyesi Zabıtasından KDV İndirimi Denetimi

Temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından, Gülnar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Gülnar’da faaliyet gösteren market, bakkal ve gıda ürünü satan iş yerlerine yönelik denetim gerçekleştirilerek, ürünlerin KDV oranları denetlendi. Ekipler ayrıca raflardan aldıkları ürünlerle kasaya giderek ürünlerin etiketleriyle kasadaki fiyatlarını da karşılaştırıp, etiketsiz ürünler ve son kullanma tarihi konusunda kontrolleri de gerçekleştirdiler. Konuyla İlgili açıklama yapan Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan ÜNÜVAR; “Gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından zabıta ekiplerimiz ilçemizde faaliyet gösteren market, bakkal ve diğer gıda maddesi satan işyerlerinde KDV indirimi denetimlerine devam ediyor. Zabıta ekiplerimiz ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde bu çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerimiz KDV indirimi denetiminin yanı sıra ürünlerde etiket ve son kullanma tarihlerini kontrol etmektedir. Reyonlardan aldıkları ürünlerin kasa fişi ve reyon fişi arasındaki fiyatlarını da inceleyen ekiplerimiz, KDV indirimlerinin uygulanıp uygulanmadığını konusunda da titiz bir çalışma yürütmektedir. Ekiplerimiz İş yerlerine bu konuda gerekli uyarıları ve bilgilendirmeleri yapıyor. Vatandaşlarımızın temel gıda maddeleri başta olmak üzere bütün ihtiyaçlarını güvenli ve uygun fiyata alabilmesi için denetimlerimizi attırarak sürdüreceğiz” dedi.  
Gülnar Belediyesi Zabıtasından KDV İndirimi Denetimi


Temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından, Gülnar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Gülnar’da faaliyet gösteren market, bakkal ve gıda ürünü satan iş yerlerine yönelik denetim gerçekleştirilerek, ürünlerin KDV oranları denetlendi. Ekipler ayrıca raflardan aldıkları ürünlerle kasaya giderek ürünlerin etiketleriyle kasadaki fiyatlarını da karşılaştırıp, etiketsiz ürünler ve son kullanma tarihi konusunda kontrolleri de gerçekleştirdiler.
Konuyla İlgili açıklama yapan Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan ÜNÜVAR; “Gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından zabıta ekiplerimiz ilçemizde faaliyet gösteren market, bakkal ve diğer gıda maddesi satan işyerlerinde KDV indirimi denetimlerine devam ediyor. Zabıta ekiplerimiz ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde bu çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerimiz KDV indirimi denetiminin yanı sıra ürünlerde etiket ve son kullanma tarihlerini kontrol etmektedir. Reyonlardan aldıkları ürünlerin kasa fişi ve reyon fişi arasındaki fiyatlarını da inceleyen ekiplerimiz, KDV indirimlerinin uygulanıp uygulanmadığını konusunda da titiz bir çalışma yürütmektedir. Ekiplerimiz İş yerlerine bu konuda gerekli uyarıları ve bilgilendirmeleri yapıyor.
Vatandaşlarımızın temel gıda maddeleri başta olmak üzere bütün ihtiyaçlarını güvenli ve uygun fiyata alabilmesi için denetimlerimizi attırarak sürdüreceğiz” dedi.
 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.