20. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu Mersin’de yapılıyor

20. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su ürünleri Fakültesinin ev sahipliğinde Mersin’de gerçekleştiriliyor. Su ürünlerinin her yönüyle ele alınacağı sempozyum 3 gün sürecek.20. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu bugün başladı. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyumun açılışına, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler,…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
20. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu Mersin’de yapılıyor

20. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su ürünleri Fakültesinin ev sahipliğinde Mersin’de gerçekleştiriliyor. Su ürünlerinin her yönüyle ele alınacağı sempozyum 3 gün sürecek.
20. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu bugün başladı. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyumun açılışına, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, çeşitli üniversite ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Rektör Çamsarı, açılışta yaptığı konuşmada, 1995-1996 eğitim-öğretim döneminde 30 öğrenci ile eğitime başlayan MEÜ Su Ürünleri Fakültesinin, kurulan ilk fakülteler arasında yer aldığını söyledi. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve su kaynakları bakımından zengin bir coğrafyada yer alan Türkiye’de, bu alanla ilgili yaşanan sorunlara çözüm olabilecek projelerin üretilmesi gerektiğinin altını çizen Çamsarı, Mersin Üniversitesi olarak etkinliğe ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti.
Fakülte ve sempozyum hakkında kısa bilgiler veren MEÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Alp ise 40 yıla yakın bir süredir devam eden sempozyumun önemine değindi. Alp, “Bilimsel ve mesleki yönünün yanı sıra sempozyum, başta üniversitemiz ve fakültemiz olmak üzere, bir kongre kenti olma yolunda büyük mesafe kat eden Mersin ilimizin tanıtımı açısından da büyük bir fırsat sunmaktadır” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından sempozyuma destek veren kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetli konuşmacılara Rektör Çamsarı tarafından teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.
Daha sonra Prof. Dr. Bülent Şen başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumda, Prof. Dr. Ferit Rad, ’Su Ürünlerinin Toplumsal Kabul Edilebilirliği’; Prof. Dr. Cemal Turan, ’İklim Değişikliği ve Türkiye Denizleri Biyo Çeşitliliği’; İhsan Bozan, ’Dünden Bugüne Su Ürünleri Yetiştiriciliği’; Ramazan Özkaya ise ’Yirmi Bin Balıkçı Ne Diyor?’ konularında sunum yaptı.
20. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu 26 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Eyüpspor-Fenerbahçe Maçında Süpriz ?
Eyüpspor-Fenerbahçe Maçında Süpriz ?
Mersin Yılbaşı Pazarı Yeni Yıl Coşkusunu Kente Taşıdı
Mersin Yılbaşı Pazarı Yeni Yıl Coşkusunu Kente Taşıdı
TARSUS ÜLKÜ OCAKLARI İLÇE BAŞKANI İSMAİL IŞILAR’DAN İLKYARDIM EĞİTİCİ EĞİTMENİ MURAT CAN FİDAN’A ZİYARET
TARSUS ÜLKÜ OCAKLARI İLÇE BAŞKANI İSMAİL IŞILAR’DAN İLKYARDIM EĞİTİCİ EĞİTMENİ MURAT CAN FİDAN’A ZİYARET
İzmir’den gençlere yönelik keşif atölyeleri
İzmir’den gençlere yönelik keşif atölyeleri
YASAV’dan tarihin izinde kültürel yolculuk
YASAV’dan tarihin izinde kültürel yolculuk
Sarp Kapısı’ndan 9 ayda 4 milyon yolcu geçiş yaptı
Sarp Kapısı’ndan 9 ayda 4 milyon yolcu geçiş yaptı
Haberin Doğru Adresi
Mersin Blok Haber

Tarafsız, objektif ve en etkili organik haberleriyle Türkiyenin en iyi haber sitesidir.

2025 Logo Haber © Tüm hakları saklıdır. İBT Haber Teması