Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD-III kapsamında çiftçilere 315,7 milyon TL hibe ödemesi yapıldığını açıkladı. Destekler, fiziki varlık yatırımlarından iş geliştirmeye kadar geniş bir alanı kapsıyor.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, IPARD-III Programı kapsamında kırsaldaki üreticilere haziran ayında 315,7 milyon lira hibe ödemesi yapıldığını duyurdu. Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, girişimcilerin gücünü artırmayı ve yerinde kalkınmayı hızlandırmayı hedeflediklerini belirtti.
Bakan Yumaklı, toprağına sahip çıkan, üreten ve ülkeye değer katan tüm çiftçilerin yanında olduklarını vurguladı. Bu desteklerin, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yatırım yapmalarını teşvik etmeyi amaçladığını ifade etti.
Yapılan ödemeler, tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar için 176 milyon 55 bin lira olarak gerçekleşti. Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme alanlarına ise 102 milyon 603 bin lira aktarıldı.
Ayrıca, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar için 21 milyon 693 bin lira, LEADER yaklaşımı ve yerel kalkınma stratejilerinin uygulanması kapsamında ise 15 milyon 363 bin lira destek sağlandı.
Yorum Yap