Çukurova’da kiraz hasadı başladı

Mersin’in Tarsus ilçesi Ulaş Mahallesi’nde Çukurova bölgesinin açık alanda erkenci cins ilk kiraz hasadı yapıldı.Çukurova’da açık alanda sezonun ilk kiraz hasadını İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Deniz Gürbüz’ün katılımıyla gerçekleştiren kiraz ve meyve üreticisi, eski Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Kemal…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Çukurova’da kiraz hasadı başladı

Mersin’in Tarsus ilçesi Ulaş Mahallesi’nde Çukurova bölgesinin açık alanda erkenci cins ilk kiraz hasadı yapıldı.
Çukurova’da açık alanda sezonun ilk kiraz hasadını İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Deniz Gürbüz’ün katılımıyla gerçekleştiren kiraz ve meyve üreticisi, eski Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu, 220 metre rakımda Çukurova bölgesinin organik kirazını hasat ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.
32 dekarlık alanda kiraz üretimi yapan Mustafa Kemal Karaoğlu, rekoltenin dekarda 2 ton turfanda kiraz hasadı yapacaklarını belirtti.
Karaoğlu’nun bahçesinde ilk gün hasat edilen 20 kilo erkenci kirazı Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, kilosunu 250 liradan satın aldı.
Avcı, oda yönetimi olarak üreticilere her zaman desteklerinin devam edeceğini belirterek, açık alanda Çukurova bölgesinin ilk kirazını yetiştiren Mustafa Kemal Karaoğlu’nu kutladı.
Ziraat Odası Başkanı Avcı, iyi tarım uygulamasının da öncülüğünü yapan ve Çukurova’da yeni sezonun ilk kirazını yetiştiren Karaoğlu’nu kutlayarak, “Biz üreticiler her zaman üretmeye, tarımda yeni teknolojiyi takip ederken, organik üretim yapmaya da devam edeceğiz. Tarsus’ta 240 rakımda Türkiye’nin açık alanda ilk kirazını burada yetiştirdiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu.
Bahçenin sahibi Mustafa Kemal Karaoğlu, 8 yıl önce diktikleri erkenci cinsi kirazı 220-240 metre rakımda yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu yıl havaların yağışlı olması nedeniyle ‘turfanda kiraz’ hasadının geçen yıla oranla bir hafta geç yapıldığını söyledi. Karaoğlu, “Kiraz denemelerine Akdeniz sahilinde 8 yıl önce başlamıştık ve son 4 yıldır da düzenli olarak meyve almaktayız. Bilindiği gibi sahillerde kiraz yetiştiriciliği çok zordur. Biz, Tarsus’un Ulaş Mahallesi’nde 8 yıl önce 220-240 metre rakımda 3 çeşit kiraz yetiştirme denemelerine başlamıştık. Şu anda 2 çeşitte uyum sağlamış durumdayız” dedi.
Yörenin uygun ikliminin de önemli avantaj olduğu vurgulandı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak’tan Kurban Bayramı Mesajı
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak’tan Kurban Bayramı Mesajı
BAŞKAN SEÇER’İN AÇTIĞI TİSAN DAVASINDA ÖNEMLİ GELİŞME: DANIŞTAY KARARI BOZDUTİSAN’DA BETONLAŞMAYA YÜKSEK YARGI ENGELİ
BAŞKAN SEÇER’İN AÇTIĞI TİSAN DAVASINDA ÖNEMLİ GELİŞME: DANIŞTAY KARARI BOZDUTİSAN’DA BETONLAŞMAYA YÜKSEK YARGI ENGELİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR İLE ÖĞRENCİLER ADANALIOĞLU SAHİLİNİ ATIKLARDAN ARINDIRDI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR İLE ÖĞRENCİLER ADANALIOĞLU SAHİLİNİ ATIKLARDAN ARINDIRDI
TARSUS BELEDİYESİ HİZMET FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ: YENİ ARAÇLAR VATANDAŞLARLA BULUŞTU
TARSUS BELEDİYESİ HİZMET FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ: YENİ ARAÇLAR VATANDAŞLARLA BULUŞTU
VALİ ATİLLA TOROS, İL EMNİYET MÜDÜRÜ FAHRİ AKTAŞ’A İADEİZİYARETTE BULUNDU
VALİ ATİLLA TOROS, İL EMNİYET MÜDÜRÜ FAHRİ AKTAŞ’A İADEİZİYARETTE BULUNDU
Eyüpspor-Fenerbahçe Maçında Süpriz ?
Eyüpspor-Fenerbahçe Maçında Süpriz ?
Haberin Doğru Adresi
Mersin Blok Haber

Tarafsız, objektif ve en etkili organik haberleriyle Türkiyenin en iyi haber sitesidir.

2025 Logo Haber © Tüm hakları saklıdır. İBT Haber Teması