Gültak: “Akdeniz Mersin’in kalbi, 5 yılda Mersin sağlam bir kalbe kavuşacak”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz ilçesinin şehrin kalbi olduğunu, ancak bu kalbin atar damarlarının tıkanmış durumda olduğunu belirterek, “O yüzden artık stent de kurtarmaz, by-pass etmemiz gerekiyor. İnşallah bu 5 yıl içerisinde bu by-passı gerçekleştireceğiz. Akdeniz değil Mersin sağlam bir kalbe sahip olacak” dedi.Gültak, Suphi Öner Öğretmenevi’ndeki iftar programında basın mensuplarıyla bir araya geldi….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Gültak: “Akdeniz Mersin’in kalbi, 5 yılda Mersin sağlam bir kalbe kavuşacak”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz ilçesinin şehrin kalbi olduğunu, ancak bu kalbin atar damarlarının tıkanmış durumda olduğunu belirterek, “O yüzden artık stent de kurtarmaz, by-pass etmemiz gerekiyor. İnşallah bu 5 yıl içerisinde bu by-passı gerçekleştireceğiz. Akdeniz değil Mersin sağlam bir kalbe sahip olacak” dedi.
Gültak, Suphi Öner Öğretmenevi’ndeki iftar programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programda konuşan Gültak, belediyeciliğin gönül işi olduğunu vurgulayarak, “İnsanlık, barış, kardeşlik ve sevgi projesi ile yola çıktık. Akdeniz buna susamıştı. Özellikle 65 mahallemizde de bu kardeşlik ortamını devam ettiriyoruz. Akdeniz, şehrin kalbi. İnsanların yoğun olduğu anlar Akdeniz’de yer alıyor. Gündüz nüfusumuz 650-700 bini buluyor. Akdeniz, şehrin kalbi ama atar damarları tıkanmış. O yüzden artık stent de kurtarmaz, by-pass etmemiz gerekiyor. İnşallah bu 5 yıl içerisinde bu by-passı gerçekleştireceğiz. Akdeniz değil Mersin sağlam bir kalbe sahip olacak” ifadelerini kullandı.
Amaçlarının daha temiz, daha yeşil, daha düzenli, daha yaşanılabilir bir Akdeniz oluşturmak olduğunu kaydeden Gültak, “Özellikle spor tesislerinin olduğu, yeşil alanların olduğu bir Akdeniz oluşturmak istiyoruz. Bunun için ne yapmak gerek? İkinci etap 5000’lik planların çıkması gerekiyor. Bunun için de Ankara’da görüşmelere başladık. Neticesinde imar bekleyen çok vatandaşın işi çözülmüş olacak” diye konuştu.
Kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Gültak, “Söz vermiştik, istemeyen kimseyi zorlamayacağız. Ama Ankara’ya gitmişken, TOKİ Başkanı ile de görüştük. Barış, Mahmudiye, Bahçe mahallelerinin kentsel dönüşümü için her şey hazır. Sadece bir ofis açılacak, vatandaşlarla temas halinde olacağız. Turgut Reis Mahallesi’ni de bu projeye dahil ettik. Tüm bu bölgelerde yakın zamanda bir çalışma başlatacağız. Bunun dışında ATAŞ olarak bilinen Çay Mahallesi’nin hemen yanındaki 135 dönümlük alanda konut çalışması başlayacak. Oradaki konutlarımız, o yöre insanlarımızın ihtiyaçlarını görecek şekilde inşa edilecek” şeklinde konuştu.
Kazanlı ve Karaduvar ile ilgili de çalışma yürüttüklerini dile getiren Gültak, kaplumbağaların sıkıntıya sokulmadan, oradaki insanların denize girebileceği bir proje hazırladıklarını kaydetti.
Tırmıl Tepesinde, belediyeye ait 38 dönümlük bir arazinin bulunduğu bilgisini de veren Gültak, şöyle devam etti; “Burada çok kötü bir görüntü var. Burası için de bir proje hazırlıyoruz. Spor Bakanlığımız ile de görüştük. Tırpıl Tepesine inşallah içerisinde yüzme havuzları, tenis kortlar, basketbol sahaları, futbol sahaları ve gençlerin rahatlıkla gelip gezebileceği çok modern bir spor tesisi kazandıracağız. Bu neden önemli? O bölgelerdeki seçim çalışmalarım sırasında, anneler bize, ’Çocuklarımızı yüzme öğretmek için Yenişehir’e göndermek zorundamıyız? diye sordu. Biz o dönemde söz verdik ve o sözümüzü yerine getireceğiz.”
Gültak, bir soru üzerine Akdeniz Belediyesi’nin 150 milyon lira civarında borcu bulunduğunu, ancak bu borcun vatandaşa değil, devletin kurumlarına olduğunu söyledi. Bunların hepsinin yapılandırıldığını ve ödemelerinin devam ettiğini kaydeden Gültak, gelirlerin, giderlere de hemen hemen denk olduğunu söyledi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
TARSUS ÜLKÜ OCAKLARI İLÇE BAŞKANI İSMAİL IŞILAR’DAN İLKYARDIM EĞİTİCİ EĞİTMENİ MURAT CAN FİDAN’A ZİYARET
TARSUS ÜLKÜ OCAKLARI İLÇE BAŞKANI İSMAİL IŞILAR’DAN İLKYARDIM EĞİTİCİ EĞİTMENİ MURAT CAN FİDAN’A ZİYARET
İzmir’den gençlere yönelik keşif atölyeleri
İzmir’den gençlere yönelik keşif atölyeleri
YASAV’dan tarihin izinde kültürel yolculuk
YASAV’dan tarihin izinde kültürel yolculuk
Sarp Kapısı’ndan 9 ayda 4 milyon yolcu geçiş yaptı
Sarp Kapısı’ndan 9 ayda 4 milyon yolcu geçiş yaptı
79 ülkeden 2 bin 406 sporcu Kapadokya’da buluşacak
79 ülkeden 2 bin 406 sporcu Kapadokya’da buluşacak
Kurtulmuş: Arkadaşlarımızın kılına zarar gelirse hesabını verirsiniz!
Kurtulmuş: Arkadaşlarımızın kılına zarar gelirse hesabını verirsiniz!
Haberin Doğru Adresi
Mersin Blok Haber

Tarafsız, objektif ve en etkili organik haberleriyle Türkiyenin en iyi haber sitesidir.

2025 Logo Haber © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması