İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İstanbul’un fethinin 573. yıl dönümü dolayısıyla Sultanahmet’te kurulan ‘Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul’un Fethi’ deneyim çadırını ziyaret etti. Duran, fethin bir zihin fethi olduğunu belirtti.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İstanbul’un fethinin 573. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sultanahmet Meydanı’nda kurulan “Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul’un Fethi” temalı görsel gösteri deneyim çadırını ziyaret etti.
Duran, 29 Mayıs 1453’te gerçekleşen fethin sadece bir toprak fethi olmadığını, aynı zamanda bir zihin fethi olduğunu belirtti. Görsel gösteriyi izledikten sonra açıklamalarda bulunan Duran, bu çalışma ile büyük bir medeniyet birikiminin arka planını göstermeyi amaçladıklarını ifade etti.
Fatih Sultan Mehmet’in entelektüel kişiliğini ve sonrasında ortaya konulan medeniyeti göstermek istediklerini kaydeden Duran, gösterimin yaklaşık bir aylık bir emeğin sonucu ortaya çıktığını söyledi. Deneyim çadırının seçkin tarihçilerden alınan bilgilerle sanatçıların katkısıyla hazırlandığını belirtti.
İletişim Başkanlığı olarak bu yıl fethi daha farklı anlatmak istediklerini vurgulayan Duran, sadece askeri zaferin değil, arka plandaki birikimin, entelektüel yanın, kültürel zenginliğin ve bir medeniyet başkentinin yeniden nasıl yapılandırıldığının anlatılmaya çalışıldığını dile getirdi. Duran, bu gösterimi görmeyi herkese tavsiye etti.
Fetih gününün Kurban Bayramı’nın üçüncü gününe denk gelmesiyle Ayasofya ve Sultanahmet Meydanı’nda yoğunluk yaşandığını gözlemleyen Duran, vatandaşların fethi, Fatih’i ve onun entelektüel yönünü görmelerinin isabetli olduğunu düşündüğünü belirtti. İletişim Başkanlığı’nın bu tür faaliyetlere devam edeceğini sözlerine ekledi. Duran, çadırı gezen vatandaşlarla bayramlaştı ve fotoğraf çektirdi.
Yorum Yap