Milli Eğitim Bakanı Tekin MEB “ÖğretmenİZ” Dergisi’nin Yeni Sayısını Duyurdu

MEB, ramazanın eğitimdeki yansımalarını işleyen “ÖğretmenİZ” dergisinin 9. sayısını yayımladı. Bakan Tekin, dergideki röportajında eğitim felsefesini ve öğretmenin rolünü anlattı.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Milli Eğitim Bakanı Tekin MEB “ÖğretmenİZ” Dergisi’nin Yeni Sayısını Duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ramazan ayının eğitim ve değerler dünyasındaki yansımalarını ele alan “ÖğretmenİZ” dergisinin 9. sayısını yayımladı. Bakan Yusuf Tekin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, derginin yeni sayısının yayımlandığını duyurdu. Tekin, paylaşımında, “Paylaşma ve dayanışma kavramlarının öne çıktığı bu sayıda güncel dosya başlıkları, alan deneyimlerinden beslenen içerikler ve uygulanabilir eğitsel örnekler okurlarımızla buluşuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, değerli okurlarımıza iyi okumalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakanlık açıklamasına göre, öğretmenlerin mesleki ve kültürel birikimlerini sahici içeriklerle buluşturan derginin 9. sayısında Bakan Tekin ile yapılan bir röportaj yer aldı. Röportajda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin temel yaklaşımı, öğretmenin rolü ve değerler eğitimi gibi konulara değinildi.

Eğitimde Değerler ve Öğretmenin Rolü

Bakan Tekin, dergideki röportajında eğitim anlayışını değerlendirdi. Tekin, eğitimin teknik bilgi aktarımından ibaret olmadığını vurgulayarak, öğrenciyi öğrenme sürecinin aktif öznesi olarak gördüklerini belirtti. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile bilginin kalbe inmesi, hikmete dönüşmesi ve topluma hizmet olarak tezahür etmesini amaçladıklarını söyledi. Tekin, bilginin irfanla buluştuğunda insanı olgunlaştırdığını ve hayatla sorumlulukla anlam kazandığını ifade etti.

Gençlere yönelik mesajında Tekin, köklerin topraklarda sağlam olmasına karşın ufkun dünyaya açık olması gerektiğini dile getirdi. Öğretmeni, yalnızca müfredatı uygulayan bir kamu görevlisi değil, istikbali inşa eden bir mimar olarak tanımladı. Nurettin Topçu’nun ifadesine atıfta bulunarak öğretmeni “ruhumuzun sanatkarı” olarak nitelendirdi.

Tekin, öğrencilerin Yunus Emre’nin dili, Tanpınar’ın derinliği ve Yahya Kemal’in medeniyet tasavvurunu birer ders başlığı olmanın ötesinde, düşünüşlerine, duyuşlarına ve davranışlarına nüfuz eden bir yaşam kültürüne dönüştürmelerini hedeflediklerini aktardı. Sözün inceliği, zamanın idraki ve medeniyet bilincinin gündelik hayata yansımasını istediklerini belirtti.

Çocukların Türkçenin ifade imkanlarını hissedebilmesi gerektiğini kaydeden Tekin, sanat eğitiminin çocuğun fıtratındaki kabiliyetleri keşfetme ve olgunlaştırma yolculuğu olduğunu söyledi. Dijital çağda sanat ve edebiyatın, gençler için bir ifade biçimi, sükunet ve derinleşme alanı sunduğunu vurguladı. Bu alanların, artan gürültüde insanın kendi sesini duyabilmesi için önem taşıdığını belirterek, müfredatı öğrencilerin estetik duyuşunu geliştirecek şekilde şekillendirdiklerini ekledi.

Röportajda ayrıca ramazan ayının eğitim iklimine kattığı manevi boyut, paylaşma, merhamet ve dayanışma değerlerinin eğitimdeki yansımaları ele alındı.

Dergide Geniş Bir İçerik Yelpazesi

Derginin 9. sayısı, köşe yazılarından seyahat yazılarına, şiirlerden başarı hikayelerine kadar çeşitli içerikler sunuyor. Mehmet Akif Ersoy’un “Asım’ın Nesli” mefkuresi üzerinden ideal insan tasavvuru incelenirken, “Öğrenmenin Doğal Hali” başlıklı yazıda pedagojik yaklaşımlar değerlendirildi.

Seyahat yazılarında Antalya’nın Elmalı ilçesi ve Mersin’in Kızkalesi’nin kültürel zenginlikleri aktarıldı. Dergide “Elnare” ve “Bir Milletin Mayası” adlı şiirler de yer aldı. Öğretmenlerin sanatsal üretimlerinin yanı sıra, bir yatılı bölge ortaokulunda spor aracılığıyla öğrencilerin gelişimine katkı sunan başarı hikayeleri de paylaşıldı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Bakan Tekin Mesleki Eğitimde Yeni Adımları ve İş Birliği Protokollerini Açıkladı
Bakan Tekin Mesleki Eğitimde Yeni Adımları ve İş Birliği Protokollerini Açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Tekin MEB “ÖğretmenİZ” Dergisi’nin Yeni Sayısını Duyurdu
Milli Eğitim Bakanı Tekin MEB “ÖğretmenİZ” Dergisi’nin Yeni Sayısını Duyurdu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Mesleki Eğitimde Yeni İş Birliği Protokollerini Duyurdu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Mesleki Eğitimde Yeni İş Birliği Protokollerini Duyurdu
Milli Eğitim Bakanlığı “ÖğretmenİZ” Dergisi’nin 9. Sayısı Yayınlandı
Milli Eğitim Bakanlığı “ÖğretmenİZ” Dergisi’nin 9. Sayısı Yayınlandı
Milli Eğitim Bakanı Tekin Mesleki Eğitimde İş Birliği Adımlarını Açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Tekin Mesleki Eğitimde İş Birliği Adımlarını Açıkladı
MEB’in ‘ÖğretmenİZ’ Dergisinin 9 Sayısı Yayımlandı Bakan Tekin Maarif Modeli’ni Anlattı
MEB’in ‘ÖğretmenİZ’ Dergisinin 9 Sayısı Yayımlandı Bakan Tekin Maarif Modeli’ni Anlattı
Haberin Doğru Adresi
Mersin Blok Haber

Tarafsız, objektif ve en etkili organik haberleriyle Türkiyenin en iyi haber sitesidir.

2025 Logo Haber © Tüm hakları saklıdır. İBT Haber Teması