lösev

Halkın Güvenliğini Tehdit Eden Yapılar Yıkılıyor

Erdemli (BH) - BLOK HABER | 24.03.2021 - 08:41, Güncelleme: 24.03.2021 - 08:41 10234+ kez okundu.
 

Halkın Güvenliğini Tehdit Eden Yapılar Yıkılıyor

Halkın Güvenliğini Tehdit Eden Yapılar Yıkılıyor

 Erdemli Belediyesi, Erdemli Kaymakamlığı, Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı ile Koyuncu Mahallesinde bulunan metruk binaların yıkımını gerçekleştirerek,  halkın güvenliğini tehdit eden yapıları bir bir kaldırıyor. Erdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mersin Valiliğinden gelen talimatla İlçe Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte  ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ kapsamında çalışma başlattı. Belediye ekipleri, valilik oluruyla kurulan Metruk Yapı Tespit Komisyonu kontrolünde,  Koyuncu Mahallesinde bulundan metruk  binaların yıkım işlemlerini gerçekleştirdi. Erdemli Kaymakamlığınca kurulan Metruk Bina Tespit Komisyonu tarafından, 2018 yılından itibaren ilçede yürütülen incelemeler neticesinde, tespiti gerçekleştirilen binalar hakkında 3194 sayılı İmar Mevzuatı kapsamında Belediye Encümeni karar aldı. 19’dan fazla yapı için çıkan kararla tadilat, yıkım işlemleri gerçekleştirilerek madde bağımlılarının barınacağı alanlar olmaktan çıkartılıyor. İlçeye hizmet etmekten gurur duyduklarını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, toplum huzuru için üzerlerine düşeni her zaman yaptıklarını vurguladı.  Başkan Tollu, “Malumunuz Valiliğimizden gelen talimat doğrultusunda, tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda ilçemizde oluşturulan Metruk Bina Tespit Komisyonunun, tespit ettiği 19 yapının tadilat ve yıkım işlemleri Şubat ayında başladı. 2021 yılı içerisinde, şu ana kadar 3 tadilat ve 2 yıkım işlemi gerçekleştirildi. Alınan encümen kararıyla da yıkım işlemleri, ekipler tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. Vatandaşlarımızın güvenliği önceliğimiz. Bu yapıların yıkım ve tadilatı neticesinde kentsel estetik, güvenlik ve ulaşımın rahatlaması gibi birçok alanda fayda sağlanacak.  Biz, ilçemizdeki huzur ortamının temini için üzerimize düşeni her zaman yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Halkın Güvenliğini Tehdit Eden Yapılar Yıkılıyor

 Erdemli Belediyesi, Erdemli Kaymakamlığı, Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı ile Koyuncu Mahallesinde bulunan metruk binaların yıkımını gerçekleştirerek,  halkın güvenliğini tehdit eden yapıları bir bir kaldırıyor.

Erdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mersin Valiliğinden gelen talimatla İlçe Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte  ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ kapsamında çalışma başlattı. Belediye ekipleri, valilik oluruyla kurulan Metruk Yapı Tespit Komisyonu kontrolünde,  Koyuncu Mahallesinde bulundan metruk  binaların yıkım işlemlerini gerçekleştirdi.

Erdemli Kaymakamlığınca kurulan Metruk Bina Tespit Komisyonu tarafından, 2018 yılından itibaren ilçede yürütülen incelemeler neticesinde, tespiti gerçekleştirilen binalar hakkında 3194 sayılı İmar Mevzuatı kapsamında Belediye Encümeni karar aldı. 19’dan fazla yapı için çıkan kararla tadilat, yıkım işlemleri gerçekleştirilerek madde bağımlılarının barınacağı alanlar olmaktan çıkartılıyor.

İlçeye hizmet etmekten gurur duyduklarını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, toplum huzuru için üzerlerine düşeni her zaman yaptıklarını vurguladı.  Başkan Tollu,

“Malumunuz Valiliğimizden gelen talimat doğrultusunda, tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda ilçemizde oluşturulan Metruk Bina Tespit Komisyonunun, tespit ettiği 19 yapının tadilat ve yıkım işlemleri Şubat ayında başladı. 2021 yılı içerisinde, şu ana kadar 3 tadilat ve 2 yıkım işlemi gerçekleştirildi. Alınan encümen kararıyla da yıkım işlemleri, ekipler tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. Vatandaşlarımızın güvenliği önceliğimiz. Bu yapıların yıkım ve tadilatı neticesinde kentsel estetik, güvenlik ve ulaşımın rahatlaması gibi birçok alanda fayda sağlanacak.  Biz, ilçemizdeki huzur ortamının temini için üzerimize düşeni her zaman yapmaya devam edeceğiz”

diye konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.