lösev

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay; "Hedefimiz Bölgemizde Yeni İş Kapıları Yaratmak

28.05.2019 - 08:04, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:33 3798+ kez okundu.
 

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay; "Hedefimiz Bölgemizde Yeni İş Kapıları Yaratmak

Tarsus Belediyesi tarafından kurulan mantar yetiştirme tesislerinde istiridye mantarı hasadı gerçekleştirildi. Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay , “Hedefimiz tarım alanlarında yeni ürünlerle kırsal kesimler başta olmak üzere bölgeye yeni iş kapıları yaratmak. Üretilen mantarlar, öğrenci yurtları, huzurevi gibi, sosyal projelerde kullanacağız” dedi.   TARSUS BELEDİYESİ’NDE İSTİRİDYE MANTARININ ÜRETİMİ ARTACAK   Mantar yetiştiriciliğinin üretiminin yaygınlaştırıp, sosyal projelerde değerlendirmek amacıyla Belediye Tesislerinde kurulan atölyede İstiridye mantarının hasadını Başkan Yardımcıları Ali Erhan Okyay ile Ali Dinsever, öğretmen ve kursiyerlerle birlikte yaptı. Zamanla üretimde çeşitliliği artıracaklarını anlatan Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay; “Belediyemizde yeni açtığımız birimlerden bir tanesi de Tarım Birimi olup, bu birimde mantar yetiştiriciliği kursları verip, sertifikalarını dağıtacağız. Kırsal kesimlerde bunu öğreteceğiz. Bundan sonra kırsal kesimlerdeki vatandaşlarımız da bir ek gelir kapısı kazanacaklar. Bu tür birkaç projemiz daha olacak. Tarım ekibiyle beraber çalışmalara devam edeceğiz. Bundan sonraki hedefimiz tarım alanlarında yeni ürünlerle kırsal kesimler başta olmak üzere bölgeye yeni iş kapıları yaratmak” ifadelerini kullandı. Öte yandan, mantar üretiminin artırılması planlanırken, üretilen mantarların para ile satılmayacağını sosyal projelerde kullanılacağı ifade edildi.
Tarsus Belediyesi tarafından kurulan mantar yetiştirme tesislerinde istiridye mantarı hasadı gerçekleştirildi. Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay , “Hedefimiz tarım alanlarında yeni ürünlerle kırsal kesimler başta olmak üzere bölgeye yeni iş kapıları yaratmak. Üretilen mantarlar, öğrenci yurtları, huzurevi gibi, sosyal projelerde kullanacağız” dedi.   TARSUS BELEDİYESİ’NDE İSTİRİDYE MANTARININ ÜRETİMİ ARTACAK  
Mantar yetiştiriciliğinin üretiminin yaygınlaştırıp, sosyal projelerde değerlendirmek amacıyla Belediye Tesislerinde kurulan atölyede İstiridye mantarının hasadını Başkan Yardımcıları Ali Erhan Okyay ile Ali Dinsever, öğretmen ve kursiyerlerle birlikte yaptı. Zamanla üretimde çeşitliliği artıracaklarını anlatan Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay; “Belediyemizde yeni açtığımız birimlerden bir tanesi de Tarım Birimi olup, bu birimde mantar yetiştiriciliği kursları verip, sertifikalarını dağıtacağız. Kırsal kesimlerde bunu öğreteceğiz. Bundan sonra kırsal kesimlerdeki vatandaşlarımız da bir ek gelir kapısı kazanacaklar. Bu tür birkaç projemiz daha olacak. Tarım ekibiyle beraber çalışmalara devam edeceğiz. Bundan sonraki hedefimiz tarım alanlarında yeni ürünlerle kırsal kesimler başta olmak üzere bölgeye yeni iş kapıları yaratmak” ifadelerini kullandı. Öte yandan, mantar üretiminin artırılması planlanırken, üretilen mantarların para ile satılmayacağını sosyal projelerde kullanılacağı ifade edildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.