lösev

Ruhi Koçak, " Bölgenin Kalkınması İçin Her Projeye Destek Veriyoruz

30.05.2019 - 11:53, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:33 3229+ kez okundu.
 

Ruhi Koçak, " Bölgenin Kalkınması İçin Her Projeye Destek Veriyoruz

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası ve Mesna Üniverstesi’nde yer alan tarım şirket  science4 Life le ortaklaşa yürüttüğü ve Ulusal Ajans Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen “Yaş Meyve ve Sebze Sektöründe Kalite ve Verimliliği Artırmak için Web Tabanlı Eğitim ve Deneyim Paylaşımı Platformunun Oluşturulması” projesinin açılışı yapıldı. KOÇAK: BÖLGEMİZİN KALKINMASI İÇİN HER ÖZVERİYE HAZIRIZ Projenin Mersin'e ve Tarsus'a büyük katkı sağlayacağını ifade eden Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, “Bugün aslında bir çok projeye beraber yürüttüğümüz kurumlarla yeni bir projeye daha başlıyoruz. İnanıyorum ki bu proje Tarsus’a, Mersin’e çok büyük katkı sağlayacak. Tarım ve Gıda İhtisas Sanay Bölgeleri’ne altyapı oluşturacak çok güzel bir proje. Biz aynı zamanda Türk Alman Ticaret Odası’nın da üyesiyiz çok güzel işler yapıyor, MTSO le zaten et tırnak gibiyiz”dedi.       [caption id="attachment_1991" align="alignnone" width="540"] ibt medya[/caption] TSO Başkanı Ruhi Koçak yaptığı konuşmada yaş sebze ve meyve sektöründe kalite ve verimliliği arttırmak için web tabanlı eğitim ve deneyim paylaşımını hedefleyen projenin amaçları arasında Tarsus gibi ekonomisinin yüzde 60-70' tarıma dayalı olan ilçenin amaçları ile birebir örtüştüğünü belirterek şunları kaydetti; "Tarsus çok verimli tarım arazilerine sahiptir yılda birden fazla ürün alınabilmektedir. Aynı zamanda çok çeşitli sebze ve meyve yetiştirilmesi mümkündür. Göreve başladığımız anda yönetim olarak Tarsus'un ekonomik olarak eski günlerine yeniden kavuşması bu kadar çeşitli tarım ürünlerinin işlenebilecek, çiftçilerin alın terinin karşılığını daha iyi bir şekilde alabileceği bir gıda ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması çalışmalarını başlattık. Şu an müteşebbis hayatımız kuruldu. Kamu yararı kararımız çıktı acele kamulaştırma yetkimiz geldi ve kaynak yaratıp kamulaştırma işlemlerine başlama noktasındayız. Türkiye'de ve uluslararası ortamda da organze sanayi bölgemizin tanıtımını yapıp çok fazla girişimciye ulaşmayı hedeflemekteyiz. Gıda OSB bütün tarım ürünlerinin işlendiği çok büyük bir kompleks olacaktır. Örneğin soya fasulyesinden yağ çıkardıktan sonra küspesinin alındığı ve kozmetiğe dönüştürüldüğü tesislerin bulunduğu merkez olacak burası. OSB sadece gıda işleme değil gıda yan sanayiside olacak. Üretilen bir turşu için gerekli olan kavanoz kapağı ve ambalaj sanayi de burada üretebilecek. Yan entegre bir sistem olacak. Bunu desteklemek için ar-ge çalışmalarında bulunmak, yen tohumlar farklı jenerasyonlar ve teknolojik tarım yapabilmek adına Tarsus'a Türkye'nin ilk tarım gıda Teknopark anında kurulumunda Mersin ticaret ve sanayi odamıza birlikte yer almaktayız. Amaçlarımız da kesişen hedeflere sahip böyle bir projede yer aldığımız için proje ortaklarımıza teşekkür ederiz." [caption id="attachment_1990" align="alignnone" width="540"] ibt medya[/caption]    
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası ve Mesna Üniverstesi’nde yer alan tarım şirket  science4 Life le ortaklaşa yürüttüğü ve Ulusal Ajans Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen “Yaş Meyve ve Sebze Sektöründe Kalite ve Verimliliği Artırmak için Web Tabanlı Eğitim ve Deneyim Paylaşımı Platformunun Oluşturulması” projesinin açılışı yapıldı. KOÇAK: BÖLGEMİZİN KALKINMASI İÇİN HER ÖZVERİYE HAZIRIZ Projenin Mersin'e ve Tarsus'a büyük katkı sağlayacağını ifade eden Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, “Bugün aslında bir çok projeye beraber yürüttüğümüz kurumlarla yeni bir projeye daha başlıyoruz. İnanıyorum ki bu proje Tarsus’a, Mersin’e çok büyük katkı sağlayacak. Tarım ve Gıda İhtisas Sanay Bölgeleri’ne altyapı oluşturacak çok güzel bir proje. Biz aynı zamanda Türk Alman Ticaret Odası’nın da üyesiyiz çok güzel işler yapıyor, MTSO le zaten et tırnak gibiyiz”dedi.      
[caption id="attachment_1991" align="alignnone" width="540"] ibt medya[/caption] TSO Başkanı Ruhi Koçak yaptığı konuşmada yaş sebze ve meyve sektöründe kalite ve verimliliği arttırmak için web tabanlı eğitim ve deneyim paylaşımını hedefleyen projenin amaçları arasında Tarsus gibi ekonomisinin yüzde 60-70' tarıma dayalı olan ilçenin amaçları ile birebir örtüştüğünü belirterek şunları kaydetti; "Tarsus çok verimli tarım arazilerine sahiptir yılda birden fazla ürün alınabilmektedir. Aynı zamanda çok çeşitli sebze ve meyve yetiştirilmesi mümkündür. Göreve başladığımız anda yönetim olarak Tarsus'un ekonomik olarak eski günlerine yeniden kavuşması bu kadar çeşitli tarım ürünlerinin işlenebilecek, çiftçilerin alın terinin karşılığını daha iyi bir şekilde alabileceği bir gıda ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması çalışmalarını başlattık. Şu an müteşebbis hayatımız kuruldu. Kamu yararı kararımız çıktı acele kamulaştırma yetkimiz geldi ve kaynak yaratıp kamulaştırma işlemlerine başlama noktasındayız. Türkiye'de ve uluslararası ortamda da organze sanayi bölgemizin tanıtımını yapıp çok fazla girişimciye ulaşmayı hedeflemekteyiz. Gıda OSB bütün tarım ürünlerinin işlendiği çok büyük bir kompleks olacaktır. Örneğin soya fasulyesinden yağ çıkardıktan sonra küspesinin alındığı ve kozmetiğe dönüştürüldüğü tesislerin bulunduğu merkez olacak burası. OSB sadece gıda işleme değil gıda yan sanayiside olacak. Üretilen bir turşu için gerekli olan kavanoz kapağı ve ambalaj sanayi de burada üretebilecek. Yan entegre bir sistem olacak. Bunu desteklemek için ar-ge çalışmalarında bulunmak, yen tohumlar farklı jenerasyonlar ve teknolojik tarım yapabilmek adına Tarsus'a Türkye'nin ilk tarım gıda Teknopark anında kurulumunda Mersin ticaret ve sanayi odamıza birlikte yer almaktayız. Amaçlarımız da kesişen hedeflere sahip böyle bir projede yer aldığımız için proje ortaklarımıza teşekkür ederiz." [caption id="attachment_1990" align="alignnone" width="540"] ibt medya[/caption]    
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.