lösev

Tarihi Sinap Kalesi Restore Edilmeyi Bekliyor

Eğitim 08.06.2019 - 10:56, Güncelleme: 09.11.2020 - 17:33 3345+ kez okundu.
 

Tarihi Sinap Kalesi Restore Edilmeyi Bekliyor

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, virane görüntüsü tepkilere neden olan tarihi Sinap Kalesi'nin restore edilmeyi bekliyor. [caption id="attachment_2326" align="alignnone" width="540"] sinap kalesi ibt medya  hava görüntüleme[/caption] Sinap Kalesi, 10 ve 11'inci yüzyıllarda uygulanan Ermeni savunma sisteminin bir örneği olarak biliniyor. Ortaçağ şatosu görünümü ile dikkat çeken kale, günümüzde bakımsız bir şekilde varlığını sürdürüyor. Bölge halkı, dış duvarları çöken, iç süslemeleri ise yok olan kalenin ilgi gösterilmemesi halinde yakın zamanda tamamen yıkılacağından endişe ediyor. Vatandaşlar, kalenin restore edilerek turizme kazandırılmasını talep ediyor.
Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, virane görüntüsü tepkilere neden olan tarihi Sinap Kalesi'nin restore edilmeyi bekliyor. [caption id="attachment_2326" align="alignnone" width="540"] sinap kalesi ibt medya  hava görüntüleme[/caption]
Sinap Kalesi, 10 ve 11'inci yüzyıllarda uygulanan Ermeni savunma sisteminin bir örneği olarak biliniyor. Ortaçağ şatosu görünümü ile dikkat çeken kale, günümüzde bakımsız bir şekilde varlığını sürdürüyor. Bölge halkı, dış duvarları çöken, iç süslemeleri ise yok olan kalenin ilgi gösterilmemesi halinde yakın zamanda tamamen yıkılacağından endişe ediyor. Vatandaşlar, kalenin restore edilerek turizme kazandırılmasını talep ediyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.