lösev

TARSUS BELEDİYESİ BİR KURUŞ HARCAMADAN SERA KAZANDI

Genel (BH) - BLOK HABER | 02.12.2020 - 14:40, Güncelleme: 02.12.2020 - 14:40 2837+ kez okundu.
 

TARSUS BELEDİYESİ BİR KURUŞ HARCAMADAN SERA KAZANDI

TARSUS’U SÜSLEYECEK BİTKİLER BELEDİYE SERASINDA YETİŞTİRİLECEK, KENTİN PARASI KENTTE KALACAK

Tarsus Belediyesi, tek kuruş para harcamadan, sadece geri dönüşüm malzemelerini kullanarak 4 adet sera alanı kurdu. Belediye bu seralarda 40 bin süs bitkisi ve 50 bin fide üretecek, bu ürünler Tarsus’un parklarında ve yeşil alanlarında kullanılacak. Böylece Belediyenin peyzaj çalışmalarında süs bitkisi giderleri de azaltılacak, Tarsus’un parası Tarsus’ta kalacak. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın “Kendi seramızı kendimiz yapalım, kendi bitkimizi kendimiz yetiştirelim” düşüncesiyle Park ve Bahçeler ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün başlattığı çalışma başarıyla sonuçlandı ve Tarsus Belediyesi’ne 4 yeni sera kazandırıldı. Seraların en önemli özelliği çevre dostu olması. Seralar, tamamen geri dönüşüm malzemelerinden yapıldı. Böylece hem doğaya bırakılacak atıklar yeniden değerlendirilmiş oldu hem de belediye malzeme maliyetinden kurtarıldı. Geri Dönüşüm malzemeleri kullanılarak inşa edilen Seraların yapımı sırasında Tarsus Ziraat Odası da imceye katıldı ve seraların sulama sisteminin kurulmasına katkısı sundu. Tarsus Belediyesi’nin kasasından tek kuruş nakit para çıkmadan, tamamen belediyenin olanaklarıyla yapılan seralarda 40 bin süs bitkisi 50 bin fide üretilecek. Bu bitki ve fideler Tarsus’un parklarında ve yeşil alanlarında kullanılacak, Tarsus’un peyzaj çalışmalarında süs bitkisi giderleri azaltılacak ve Tarsus’un parası Tarsus’ta kalacak. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da, yeni yapılan 4 serayı gezdi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
TARSUS’U SÜSLEYECEK BİTKİLER BELEDİYE SERASINDA YETİŞTİRİLECEK, KENTİN PARASI KENTTE KALACAK

Tarsus Belediyesi, tek kuruş para harcamadan, sadece geri dönüşüm malzemelerini kullanarak 4 adet sera alanı kurdu.

Belediye bu seralarda 40 bin süs bitkisi ve 50 bin fide üretecek, bu ürünler Tarsus’un parklarında ve yeşil alanlarında kullanılacak. Böylece Belediyenin peyzaj çalışmalarında süs bitkisi giderleri de azaltılacak, Tarsus’un parası Tarsus’ta kalacak.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın “Kendi seramızı kendimiz yapalım, kendi bitkimizi kendimiz yetiştirelim” düşüncesiyle Park ve Bahçeler ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün başlattığı çalışma başarıyla sonuçlandı ve Tarsus Belediyesi’ne 4 yeni sera kazandırıldı.

Seraların en önemli özelliği çevre dostu olması. Seralar, tamamen geri dönüşüm malzemelerinden yapıldı. Böylece hem doğaya bırakılacak atıklar yeniden değerlendirilmiş oldu hem de belediye malzeme maliyetinden kurtarıldı.

Geri Dönüşüm malzemeleri kullanılarak inşa edilen Seraların yapımı sırasında Tarsus Ziraat Odası da imceye katıldı ve seraların sulama sisteminin kurulmasına katkısı sundu.

Tarsus Belediyesi’nin kasasından tek kuruş nakit para çıkmadan, tamamen belediyenin olanaklarıyla yapılan seralarda 40 bin süs bitkisi 50 bin fide üretilecek.

Bu bitki ve fideler Tarsus’un parklarında ve yeşil alanlarında kullanılacak, Tarsus’un peyzaj çalışmalarında süs bitkisi giderleri azaltılacak ve Tarsus’un parası Tarsus’ta kalacak.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da, yeni yapılan 4 serayı gezdi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.