lösev

‘YEŞİL BİR MEZİTLİ İÇİN HER YERE FİDAN DİKİYORUZ’

Etkinlik (BH) - BLOK HABER | 04.12.2020 - 14:48, Güncelleme: 04.12.2020 - 14:48 4227+ kez okundu.
 

‘YEŞİL BİR MEZİTLİ İÇİN HER YERE FİDAN DİKİYORUZ’

60 farklı noktada toplam 150 bin metrekarelik bir alanda Jakaranda korulukları oluşturan Mezitli Belediyesi, uygun olan her noktada ağaçlandırma yaparak, yeşil bir Mezitli için çalışıyor.

 Belediyeye ait tüm yeşil alanlarda oluşturduğu korulukların yanında, vatandaşlara ait boş arsaları bina yapılıncaya kadar ‘Kent İçi Tarım’ projesi ile üretim gücüne katan Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kaldırımlara da ulaşımı aksatmayacak şekilde jakaranda fidanları dikiyor. Son olarak Menderes Mahallesinde bulunan sokaklarda kaldırımları ağaçlandıran ekipler, sıcak yaz havalarında yaya olarak ulaşım sağlayan vatandaşlar için de nefes alacak gölge alanlar yaratıyor. İnsanların yaşamaktan mutlu olduğu bir Mezitli yaratmak için kolları sıvayarak kentin çehresini değiştirdiklerini belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Kentin en merkezi noktalarında oluşturduğumuz 60 jakaranda koruluğuna diktiğimiz 10 bin ağaç çiçek açtı ve bulundukları bölgenin havasını rengini değiştirmeye başladı. Mor çiçekleri ve muhteşem aromatik kokusu ile sonbahar ve ilkbahar aylarında muhteşem bir görsel şölen sunuyor. Tüm Mersinlileri birçok sivil toplum kuruluşlarını aynı çatı altında topladığımız bu görsel şölene davet ediyorum. Ekiplerimiz, yürüyüş yapan ya da yaya olarak ulaşım sağlayan vatandaşlarımızın sıcak yaz aylarında gölgesine sığınabileceği kaldırımlara jakaranda fidanları dikiyor. Fidanlarımız büyüyüp mor çiçeklerini açtığında vatandaşlarımızın bu yürüyüşlerine hem muhteşem bir görsel şölen eşlik edecek hem de gölgesinde dinlenip nefes alacakları alanlar oluşacak” dedi.
60 farklı noktada toplam 150 bin metrekarelik bir alanda Jakaranda korulukları oluşturan Mezitli Belediyesi, uygun olan her noktada ağaçlandırma yaparak, yeşil bir Mezitli için çalışıyor.

 Belediyeye ait tüm yeşil alanlarda oluşturduğu korulukların yanında, vatandaşlara ait boş arsaları bina yapılıncaya kadar ‘Kent İçi Tarım’ projesi ile üretim gücüne katan Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kaldırımlara da ulaşımı aksatmayacak şekilde jakaranda fidanları dikiyor. Son olarak Menderes Mahallesinde bulunan sokaklarda kaldırımları ağaçlandıran ekipler, sıcak yaz havalarında yaya olarak ulaşım sağlayan vatandaşlar için de nefes alacak gölge alanlar yaratıyor.

İnsanların yaşamaktan mutlu olduğu bir Mezitli yaratmak için kolları sıvayarak kentin çehresini değiştirdiklerini belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Kentin en merkezi noktalarında oluşturduğumuz 60 jakaranda koruluğuna diktiğimiz 10 bin ağaç çiçek açtı ve bulundukları bölgenin havasını rengini değiştirmeye başladı. Mor çiçekleri ve muhteşem aromatik kokusu ile sonbahar ve ilkbahar aylarında muhteşem bir görsel şölen sunuyor. Tüm Mersinlileri birçok sivil toplum kuruluşlarını aynı çatı altında topladığımız bu görsel şölene davet ediyorum. Ekiplerimiz, yürüyüş yapan ya da yaya olarak ulaşım sağlayan vatandaşlarımızın sıcak yaz aylarında gölgesine sığınabileceği kaldırımlara jakaranda fidanları dikiyor. Fidanlarımız büyüyüp mor çiçeklerini açtığında vatandaşlarımızın bu yürüyüşlerine hem muhteşem bir görsel şölen eşlik edecek hem de gölgesinde dinlenip nefes alacakları alanlar oluşacak” dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.