lösev

BAŞKAN SEÇER, ‘GIDA KURUTMA TESİSİ’ İNŞAATINI İNCELEDİ

Genel (BH) - BLOK HABER | 11.12.2020 - 12:04, Güncelleme: 11.12.2020 - 12:04 3493+ kez okundu.
 

BAŞKAN SEÇER, ‘GIDA KURUTMA TESİSİ’ İNŞAATINI İNCELEDİ

SEÇER: “KADIN KOOPERATİFİMİZ PROJENİN HER AŞAMASINDA ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAK”

Başkan Seçer, güneş enerjisi ile çalışacak olan ‘Gıda Kurutma Tesisi’ni yapım aşamasında inceledi. 100 bin dolarlık bir hibe projesi olarak yapımına başlanan tesiste yöreye özgü meyveler kurutulup paketlendikten sonra satışa sunulacak. Kadın istihdamını artıracak proje hakkında konuşan Seçer, “Kadın kooperatifimizin burada özellikle işin en başlangıç noktasından son noktasına yani pazarlamaya kadar önemli katkıları olacak” dedi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü işbirliği ile yapımına başlanan, 13’ü geçici misafir olmak üzere toplam 25 kadının istihdam edileceği ‘Gıda Kurutma Tesisi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Mersin Hal Kompleksi içerisinde yapımına başlanan tesisin kısa bir süre içerisinde tamamlanması bekleniyor. Uluslararası Göç Örgütü tarafından 100 bin dolarlık maliyetle kurulacak olan tesis, Büyükşehir’e hibe edilecek. Yöreye özgü meyveler kurutulup, satılacak Güneş Enerjisi ile çalışan Gıda Kurutma Tesisi projesi hakkında bilgiler veren Seçer, “100 bin dolarlık bir hibe aldık. Burada Mersinden Kadın Kooperatifimiz son günlerde de önemli çalışmalar yapan bir kooperatifimiz. O kooperatifimizle de işbirliği yaparak, mevcut Toptancı Sebze ve Meyve Hali içerisinde, şu anda inşaatı devam eden zaten prefabrik bir yapı. Bir kurutma tesisi kuruyoruz. Burada yöremize özgü meyveler kurutulacak, paketlenecek ve satılacak. Kadın Kooperatifimiz’in buradaki özellikle işin en başlangıç noktasından son noktasına yani pazarlamaya kadar önemli katkıları olacak” dedi.
SEÇER: “KADIN KOOPERATİFİMİZ PROJENİN HER AŞAMASINDA ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAK”

Başkan Seçer, güneş enerjisi ile çalışacak olan ‘Gıda Kurutma Tesisi’ni yapım aşamasında inceledi. 100 bin dolarlık bir hibe projesi olarak yapımına başlanan tesiste yöreye özgü meyveler kurutulup paketlendikten sonra satışa sunulacak. Kadın istihdamını artıracak proje hakkında konuşan Seçer, “Kadın kooperatifimizin burada özellikle işin en başlangıç noktasından son noktasına yani pazarlamaya kadar önemli katkıları olacak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü işbirliği ile yapımına başlanan, 13’ü geçici misafir olmak üzere toplam 25 kadının istihdam edileceği ‘Gıda Kurutma Tesisi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Mersin Hal Kompleksi içerisinde yapımına başlanan tesisin kısa bir süre içerisinde tamamlanması bekleniyor. Uluslararası Göç Örgütü tarafından 100 bin dolarlık maliyetle kurulacak olan tesis, Büyükşehir’e hibe edilecek.

Yöreye özgü meyveler kurutulup, satılacak

Güneş Enerjisi ile çalışan Gıda Kurutma Tesisi projesi hakkında bilgiler veren Seçer, “100 bin dolarlık bir hibe aldık. Burada Mersinden Kadın Kooperatifimiz son günlerde de önemli çalışmalar yapan bir kooperatifimiz. O kooperatifimizle de işbirliği yaparak, mevcut Toptancı Sebze ve Meyve Hali içerisinde, şu anda inşaatı devam eden zaten prefabrik bir yapı. Bir kurutma tesisi kuruyoruz. Burada yöremize özgü meyveler kurutulacak, paketlenecek ve satılacak. Kadın Kooperatifimiz’in buradaki özellikle işin en başlangıç noktasından son noktasına yani pazarlamaya kadar önemli katkıları olacak” dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.