lösev

MEZİTLİ BELEDİYESİ DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLUYOR

Politika (BH) - BLOK HABER | 30.12.2020 - 17:02, Güncelleme: 30.12.2020 - 17:06 3195+ kez okundu.
 

MEZİTLİ BELEDİYESİ DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLUYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret etti.

Başkan Tarhan’la, geçtiğimiz günlerde imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ve pandemi sürecinde gerçekleştirilen Belediye çalışmaları hakkında sohbet eden Ağbaba, Mezitli’nin son 7 yılda yakaladığı ivmenin oldukça etkileyici olduğunu söyledi. CHP’li belediyelerin asgari ücretleri belirlerken en düşük 3100 lira olarak karar aldığını hatırlatarak, Mezitli Belediyesinin bu rakamın da üzerine çıktığını ifade eden Ağbaba, Başkan Tarhan’a örnek olacak bir sosyal belediyecilik sergilediği için teşekkürlerini iletti. Ziyaretiyle ilgili yaptığı değerlendirmede çalışanın emeğinin en iyi CHP’li belediyeler tarafından değerlendirileceğine vurgu yaptı. Mezitli Belediyesinin Asgari Ücret Komisyonu toplantılarına başlamadan en düşük ücreti 3 bin 650 lira olarak belirlemesine dikkat çeken Ağbaba, “Mezitli Belediyemiz bu kadar ekonomik sıkıntının, buhranın olduğu bir yerde çok önemli bir iş yaptı. Asgari ücreti en az 3 bin 650 lira olarak belirledi. Aynı zamanda eşit işe eşit ücret uygulamasına geçti. Bu konuda da pek çok yerde örnek alınması gereken bir uygulama. Genel başkanımızın yapmış olduğu çağrıyı Mezitli Belediyemiz vesilesiyle bir kez daha hatırlatmak isterim. Mezitli Belediyemiz gibi CHP’li 251 belediye asgari ücreti en az 3100 lira olarak belirlerken, devletin vermemesini de kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Mezitli Belediyemiz belirlenen rakamında üstüne çıkarak 3 bin 650 lira yaptı. Çalışanlarını aynı zamanda birçok sosyal haktan da faydalandırmaya devam ediyor. Sosyal belediyecilik denildiğinde bunu en iyi yerine getiren belediyelerden birincisi Mezitli Belediyesi” dedi. Tüm Mezitlililerin yeni yılını da kutlayan Ağbaba, “Bu vesileyle belediye çalışanlarının yeni yılını kutlarken, Mezitli’nin örnek belediye olmasını sağlayan Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ediyorum. 7 yıldır yaptığı uygulamalarla en iyi belediyelerimizden birisi oldu. Küçük bir belediyeyken Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve gelişen ilçelerinden birisini ortaya çıkardı. Ben de bir Mezitlili olarak yaptığı tüm çalışmalara teşekkür ediyor ve yeni yılını kutluyorum” diye konuştu.  
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı ziyaret etti.

Başkan Tarhan’la, geçtiğimiz günlerde imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ve pandemi sürecinde gerçekleştirilen Belediye çalışmaları hakkında sohbet eden Ağbaba, Mezitli’nin son 7 yılda yakaladığı ivmenin oldukça etkileyici olduğunu söyledi. CHP’li belediyelerin asgari ücretleri belirlerken en düşük 3100 lira olarak karar aldığını hatırlatarak, Mezitli Belediyesinin bu rakamın da üzerine çıktığını ifade eden Ağbaba, Başkan Tarhan’a örnek olacak bir sosyal belediyecilik sergilediği için teşekkürlerini iletti. Ziyaretiyle ilgili yaptığı değerlendirmede çalışanın emeğinin en iyi CHP’li belediyeler tarafından değerlendirileceğine vurgu yaptı.

Mezitli Belediyesinin Asgari Ücret Komisyonu toplantılarına başlamadan en düşük ücreti 3 bin 650 lira olarak belirlemesine dikkat çeken Ağbaba, Mezitli Belediyemiz bu kadar ekonomik sıkıntının, buhranın olduğu bir yerde çok önemli bir iş yaptı. Asgari ücreti en az 3 bin 650 lira olarak belirledi. Aynı zamanda eşit işe eşit ücret uygulamasına geçti. Bu konuda da pek çok yerde örnek alınması gereken bir uygulama. Genel başkanımızın yapmış olduğu çağrıyı Mezitli Belediyemiz vesilesiyle bir kez daha hatırlatmak isterim. Mezitli Belediyemiz gibi CHP’li 251 belediye asgari ücreti en az 3100 lira olarak belirlerken, devletin vermemesini de kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Mezitli Belediyemiz belirlenen rakamında üstüne çıkarak 3 bin 650 lira yaptı. Çalışanlarını aynı zamanda birçok sosyal haktan da faydalandırmaya devam ediyor. Sosyal belediyecilik denildiğinde bunu en iyi yerine getiren belediyelerden birincisi Mezitli Belediyesi” dedi.

Tüm Mezitlililerin yeni yılını da kutlayan Ağbaba, “Bu vesileyle belediye çalışanlarının yeni yılını kutlarken, Mezitli’nin örnek belediye olmasını sağlayan Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ediyorum. 7 yıldır yaptığı uygulamalarla en iyi belediyelerimizden birisi oldu. Küçük bir belediyeyken Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve gelişen ilçelerinden birisini ortaya çıkardı. Ben de bir Mezitlili olarak yaptığı tüm çalışmalara teşekkür ediyor ve yeni yılını kutluyorum” diye konuştu.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.