lösev

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN TARSUS’TA KURULAN MAHALLE MUTFAKLARINA YOĞUN İLGİ

Yaşam (BH) - BLOK HABER | 11.01.2021 - 15:36, Güncelleme: 11.01.2021 - 15:36 3135+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN TARSUS’TA KURULAN MAHALLE MUTFAKLARINA YOĞUN İLGİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan Mahalle Mutfağı çalışması, tüm hızıyla devam ediyor.

 Tarsus’ta da hafta içi hergün 4 noktada 3 TL’ye 3 çeşit leziz yemekler, vatandaşlar tarafından beğeniyle alınıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, son olarak Çağlayan mahallesi pazaryeri yanında kurulan seyyar yemek dağıtım noktasını ziyaret etti. Büyükşehir’in ‘Tenceremiz Paylaşım İçin Kaynıyor’ sloganıyla başlattığı Mahalle Mutfakları hizmeti ağının, vatandaştan gelen talep üzerine her geçen gün genişlediğini belirten Ali Boltaç, “Başkanımız sayın Vahap Seçer’in oldukça önemsediği Mahalle Mutfakları projemiz Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından organize ediliyor. Merkez ilçelerde kurulan Mahalle Mutfakları, ardından Tarsus ve Erdemli’de de vatandaşlarla buluştu. Şu an toplam 14 Mahalle Mutfağıyla, yurttaşlarımıza usta aşçılarımız tarafından hijyen kurallarına uygun şekilde pişirilen leziz yemekler ulaştırılıyor” dedi. Özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayan vatandaşların sağlıklı şekilde beslenmesi, aile ekonomilerinin desteklenmesi ve pandemi döneminde yaşadıkları sıkıntıların bir nebze de olsa aşağıya çekilmesini hedefleyen Mahalle Mutfağı projesinin, her geçen gün daha geniş kesimlere ulaştırıldığını kaydeden Ali Boltaç, “Şu an için Tarsus’ta Fahrettinpaşa Mahallesi Vefa Köprüsü yanı, Mithatpaşa Mahallesi ile Gazipaşa Mahallelerinin kesişme noktası olan Mithatpaşa Köprüsü yanı, Çağlayan Mahallesi pazaryeri civarı ve D-400 karayolunun güney kısmında kalan mahallelerde yaşayanlar içinde Girne Mahallesinde park önünde mobil araçlarla hafta içi hergün 16.30-18.30 saatleri arasında 3 TL’ye 3 çeşit leziz yemekler yurttaşlara ulaştırılıyor” diye konuştu. Ali Boltaç, “Mahalle Mutfaklarımızdan esnaflarımız, tarlaya yevmiye giden tarım işçilerimiz, evde tek başına yaşayan teyzelerimiz veya amcalarımız, fabrika işçilerimiz; kısacası toplumun geniş kesimini oluşturan yurttaş kitlemiz faydalanıyor. Büyükşehir Belediyemizin sosyal belediyecilik adına sergilediği güzel bir örnek olan Mahalle Mutfaklarımızın daha geniş kesimlere ulaşması adına çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan Mahalle Mutfağı çalışması, tüm hızıyla devam ediyor.

 Tarsus’ta da hafta içi hergün 4 noktada 3 TL’ye 3 çeşit leziz yemekler, vatandaşlar tarafından beğeniyle alınıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, son olarak Çağlayan mahallesi pazaryeri yanında kurulan seyyar yemek dağıtım noktasını ziyaret etti.

Büyükşehir’in ‘Tenceremiz Paylaşım İçin Kaynıyor’ sloganıyla başlattığı Mahalle Mutfakları hizmeti ağının, vatandaştan gelen talep üzerine her geçen gün genişlediğini belirten Ali Boltaç, “Başkanımız sayın Vahap Seçer’in oldukça önemsediği Mahalle Mutfakları projemiz

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından organize ediliyor. Merkez ilçelerde kurulan Mahalle Mutfakları, ardından Tarsus ve Erdemli’de de vatandaşlarla buluştu. Şu an toplam 14 Mahalle Mutfağıyla, yurttaşlarımıza usta aşçılarımız tarafından hijyen kurallarına uygun şekilde pişirilen leziz yemekler ulaştırılıyor” dedi.

Özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayan vatandaşların sağlıklı şekilde beslenmesi, aile ekonomilerinin desteklenmesi ve pandemi döneminde yaşadıkları sıkıntıların bir nebze de olsa aşağıya çekilmesini hedefleyen Mahalle Mutfağı projesinin, her geçen gün daha geniş kesimlere ulaştırıldığını kaydeden Ali Boltaç, “Şu an için Tarsus’ta Fahrettinpaşa Mahallesi Vefa Köprüsü yanı, Mithatpaşa Mahallesi ile Gazipaşa Mahallelerinin kesişme noktası olan Mithatpaşa Köprüsü yanı, Çağlayan Mahallesi pazaryeri civarı ve D-400 karayolunun güney kısmında kalan mahallelerde yaşayanlar içinde Girne Mahallesinde park önünde mobil araçlarla hafta içi hergün 16.30-18.30 saatleri arasında 3 TL’ye 3 çeşit leziz yemekler yurttaşlara ulaştırılıyor” diye konuştu.

Ali Boltaç, “Mahalle Mutfaklarımızdan esnaflarımız, tarlaya yevmiye giden tarım işçilerimiz, evde tek başına yaşayan teyzelerimiz veya amcalarımız, fabrika işçilerimiz; kısacası toplumun geniş kesimini oluşturan yurttaş kitlemiz faydalanıyor.

Büyükşehir Belediyemizin sosyal belediyecilik adına sergilediği güzel bir örnek olan Mahalle Mutfaklarımızın daha geniş kesimlere ulaşması adına çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.