lösev

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Kamuoyuna Duyuru

Mersin (BH) - BLOK HABER | 03.02.2021 - 17:07, Güncelleme: 03.02.2021 - 19:37 3842+ kez okundu.
 

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Kamuoyuna Duyuru

Emniyet güçleri, kaçan failleri kısa süre içerisinde yakalamıştır.

Başkanlık makamının da içinde yer aldığı Taş Bina’ya dün gerçekleştirilen alçak saldırı ve ardından yaşanan gelişmeler üzerine bu açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur. Belediyemizin zemin katında bulunan Toplantı Salonu’na yanıcı ve patlayıcı madde atılmak suretiyle gerçekleşen saldırının ardından çıkan yangın, personellerimiz tarafından söndürülmüştür. Saldırı anında salonda kimsenin olmaması, olası can kaybını önlemiştir. Emniyet güçleri, kaçan failleri kısa süre içerisinde yakalamıştır. Gözaltına alınmış olan şahıslardan, 2015 yılından bu yana belediye çalışanı olduğu tespit edilen ve farklı suçlardan sabıka kaydı olan saldırgan Kadir Deniz Birer sorgusunda suçunu itiraf etmiş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Belediye personelimizin ve vatandaşlarımızın mesai saatleri içinde sürekli giriş çıkış yaptığı hizmet binasına yapılan bu saldırının ardından henüz birkaç saat geçmişken, belediyemize bağlı su ve kanalizasyon idaresine (MESKİ) ait olan Kız Kalesi ve Kocahasanlı bölgelerinde iki ayrı içme suyu terfi birimlerine saldırı yapılmıştır. Saldırganlar, cihazları ve motorları tahrip etmek suretiyle o bölgedeki vatandaşlarımızın belirli bir süre susuz kalmalarına sebebiyet vermişlerdir. Olayın faillerinin yakalanması hakkında, emniyet güçlerinin çalışmalarının devam ettiği hususunda kurumumuza bilgi ulaşmıştır. Art arda yaşanan her iki olayı bir bütün olarak değerlendirdiğimizde durumun ciddiyeti daha iyi anlaşılacaktır.  Bu iki olayın vuku bulması, kurumumuzun ve hizmetlerimizin koordineli bir saldırıya mı maruz kaldığı sorusunu akıllara getirmektedir. Emniyete ve yargıya intikal etmiş olan bu olayların takipçisi olacağız. Mersin Büyükşehir Belediyesi bir kamu kurumudur. Aldığı tüm kararlar, yaptığı tüm hizmet ve yatırımlar; Mersin halkının refahı, huzuru ve kentimizin geleceği içindir. Bu saldırıların içinde olan kişilerin Mersinimiz’e zarar vermelerine halkımızın da desteğiyle izin vermeyeceğiz. Hizmet yolunda, aynı inanç ve kararlılıkla çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Emniyet güçleri, kaçan failleri kısa süre içerisinde yakalamıştır.

Başkanlık makamının da içinde yer aldığı Taş Bina’ya dün gerçekleştirilen alçak saldırı ve ardından yaşanan gelişmeler üzerine bu açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur.

Belediyemizin zemin katında bulunan Toplantı Salonu’na yanıcı ve patlayıcı madde atılmak suretiyle gerçekleşen saldırının ardından çıkan yangın, personellerimiz tarafından söndürülmüştür. Saldırı anında salonda kimsenin olmaması, olası can kaybını önlemiştir.

Emniyet güçleri, kaçan failleri kısa süre içerisinde yakalamıştır. Gözaltına alınmış olan şahıslardan, 2015 yılından bu yana belediye çalışanı olduğu tespit edilen ve farklı suçlardan sabıka kaydı olan saldırgan Kadir Deniz Birer sorgusunda suçunu itiraf etmiş, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır.

Belediye personelimizin ve vatandaşlarımızın mesai saatleri içinde sürekli giriş çıkış yaptığı hizmet binasına yapılan bu saldırının ardından henüz birkaç saat geçmişken, belediyemize bağlı su ve kanalizasyon idaresine (MESKİ) ait olan Kız Kalesi ve Kocahasanlı bölgelerinde iki ayrı içme suyu terfi birimlerine saldırı yapılmıştır. Saldırganlar, cihazları ve motorları tahrip etmek suretiyle o bölgedeki vatandaşlarımızın belirli bir süre susuz kalmalarına sebebiyet vermişlerdir. Olayın faillerinin yakalanması hakkında, emniyet güçlerinin çalışmalarının devam ettiği hususunda kurumumuza bilgi ulaşmıştır.

Art arda yaşanan her iki olayı bir bütün olarak değerlendirdiğimizde durumun ciddiyeti daha iyi anlaşılacaktır.  Bu iki olayın vuku bulması, kurumumuzun ve hizmetlerimizin koordineli bir saldırıya mı maruz kaldığı sorusunu akıllara getirmektedir. Emniyete ve yargıya intikal etmiş olan bu olayların takipçisi olacağız.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bir kamu kurumudur. Aldığı tüm kararlar, yaptığı tüm hizmet ve yatırımlar; Mersin halkının refahı, huzuru ve kentimizin geleceği içindir. Bu saldırıların içinde olan kişilerin Mersinimiz’e zarar vermelerine halkımızın da desteğiyle izin vermeyeceğiz. Hizmet yolunda, aynı inanç ve kararlılıkla çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.