lösev

ÇADIRLARINA KAVUŞAN TARIM İŞÇİSİ AİLELERE EŞYA DAĞITIMI YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi (BH) - BLOK HABER | 11.02.2021 - 09:58, Güncelleme: 11.02.2021 - 09:58 2891+ kez okundu.
 

ÇADIRLARINA KAVUŞAN TARIM İŞÇİSİ AİLELERE EŞYA DAĞITIMI YAPILDI

BÜYÜKŞEHİR, MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, meyve ve sebze üretiminin önemli bir parçası olan mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarının düzeltilmesi için desteklerine devam ediyor. Ekipler, Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu-Limonlu Mahallesi sınırları içerisinde kurulan çadırlarda yaşayan ve bölgede bulunan tarlalarda emek harcayan mevsimlik tarım işçisi ailelere yatak, battaniye ve yatak örtüsü dağıtımı gerçekleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından uygulamaya konulan Suriyeli mevsimlik tarım işçilerinin yaşam alanlarının iyileştirilmesi çalışmalarına destek olmaya devam ediyor. Maya Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de yerel ortak olarak dahil olduğu proje kapsamında, UNHCR tarafından çoğunluğunu Suriyeli mevsimlik tarım işçilerinin oluşturduğu aileler için gönderilen 33 çadırın kurulmasında altyapı desteği veren Büyükşehir Belediyesi, kendisinin temin ettiği 2 ortak yaşam alanı çadırın da kurulumunu sağlamıştı. Büyükşehir, gönderilen eşyaların dağıtımı için de katkısını sürdürmeye devam ediyor. Yatak, battaniye ve yatak örtüsü dağıtıldı Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri ile projenin yerel ortağı Maya Derneği ekipleri, Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu-Limonlu Mahallesi sınırları içerisinde kurulan çadırlarda yaşayan ve bölgede bulunan seralarda veya tarlalarda hasat, budama, ot alma veya çapalama işlerinde çalışan çoğunluğunu Suriyeliler’in oluşturduğu mevsimlik tarım işçisi ailelere yatak, battaniye ve yatak örtüsü dağıtımı gerçekleştirdi. 45 tarım işçisi aileye, her birinden ikişer tane olacak şekilde battaniye, yatak ve yatak örtüsü verilirken, kalabalık ailelere ise daha fazla eşya yardımı yapıldı. Geçtiğimiz günlerde çadırların kurulduğu alana malzeme dökerek çamur oluşumunu engelleyen Büyükşehir Belediyesi, Suriyeli tarım işçilerinin sağlık kontrollerini yapıp, hijyen kiti ve 150 koli süt dağıtımı gerçekleştirmişti. Soğuk havalarda artık üşümeyecekler Soğuk kış günlerinde özellikle gece saatlerinde havanın soğumasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını kaydeden mevsimlik tarım işçisi aileler, eşya dağıtımından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Eşi ve çocuklarıyla birlikte dağıtımı yapılan çadırda yaşayan ve yardımların düzenli olarak geldiğini ifade eden Suriyeli mevsimlik tarım işçilerinden Yusuf Hüseyin, “Battaniye getirdiler, çarşaf da var. Teşekkür ederim” diye konuştu. İmar El Hüseyin, eşya yardımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Size çok teşekkür ediyoruz bize yardım ettiğiniz için. Burada tarlalarda, seralarda çalışıyoruz. On kişi aynı çadırda oturuyoruz iki aile. Biz bu yardımlardan dolayı Başkan’a çok teşekkür ediyoruz, çok memnunuz” dedi. Muhammet Ali de, “Biz burada tarlalarda, seralarda çalışıyoruz. Battaniye, malzeme hepsini getirdiler, teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.  
BÜYÜKŞEHİR, MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, meyve ve sebze üretiminin önemli bir parçası olan mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarının düzeltilmesi için desteklerine devam ediyor. Ekipler, Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu-Limonlu Mahallesi sınırları içerisinde kurulan çadırlarda yaşayan ve bölgede bulunan tarlalarda emek harcayan mevsimlik tarım işçisi ailelere yatak, battaniye ve yatak örtüsü dağıtımı gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından uygulamaya konulan Suriyeli mevsimlik tarım işçilerinin yaşam alanlarının iyileştirilmesi çalışmalarına destek olmaya devam ediyor.

Maya Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de yerel ortak olarak dahil olduğu proje kapsamında, UNHCR tarafından çoğunluğunu Suriyeli mevsimlik tarım işçilerinin oluşturduğu aileler için gönderilen 33 çadırın kurulmasında altyapı desteği veren Büyükşehir Belediyesi, kendisinin temin ettiği 2 ortak yaşam alanı çadırın da kurulumunu sağlamıştı. Büyükşehir, gönderilen eşyaların dağıtımı için de katkısını sürdürmeye devam ediyor.

Yatak, battaniye ve yatak örtüsü dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri ile projenin yerel ortağı Maya Derneği ekipleri, Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu-Limonlu Mahallesi sınırları içerisinde kurulan çadırlarda yaşayan ve bölgede bulunan seralarda veya tarlalarda hasat, budama, ot alma veya çapalama işlerinde çalışan çoğunluğunu Suriyeliler’in oluşturduğu mevsimlik tarım işçisi ailelere yatak, battaniye ve yatak örtüsü dağıtımı gerçekleştirdi. 45 tarım işçisi aileye, her birinden ikişer tane olacak şekilde battaniye, yatak ve yatak örtüsü verilirken, kalabalık ailelere ise daha fazla eşya yardımı yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde çadırların kurulduğu alana malzeme dökerek çamur oluşumunu engelleyen Büyükşehir Belediyesi, Suriyeli tarım işçilerinin sağlık kontrollerini yapıp, hijyen kiti ve 150 koli süt dağıtımı gerçekleştirmişti.

Soğuk havalarda artık üşümeyecekler

Soğuk kış günlerinde özellikle gece saatlerinde havanın soğumasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını kaydeden mevsimlik tarım işçisi aileler, eşya dağıtımından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Eşi ve çocuklarıyla birlikte dağıtımı yapılan çadırda yaşayan ve yardımların düzenli olarak geldiğini ifade eden Suriyeli mevsimlik tarım işçilerinden Yusuf Hüseyin,

“Battaniye getirdiler, çarşaf da var. Teşekkür ederim”

diye konuştu.

İmar El Hüseyin, eşya yardımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek,

“Size çok teşekkür ediyoruz bize yardım ettiğiniz için. Burada tarlalarda, seralarda çalışıyoruz. On kişi aynı çadırda oturuyoruz iki aile. Biz bu yardımlardan dolayı Başkan’a çok teşekkür ediyoruz, çok memnunuz”

dedi.

Muhammet Ali de,

“Biz burada tarlalarda, seralarda çalışıyoruz. Battaniye, malzeme hepsini getirdiler, teşekkür ederim”

ifadelerine yer verdi.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.