lösev

Başkan Kılınç Anamur Tropikal Ürün Üretim Merkezi Olabilir

Anamur (BH) - BLOK HABER | 11.02.2021 - 15:38, Güncelleme: 11.02.2021 - 15:38 5025+ kez okundu.
 

Başkan Kılınç Anamur Tropikal Ürün Üretim Merkezi Olabilir

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınçkatıldığı bir canlı yayın programında Anamur’un tropikal ürünlerin üretim merkezi olabileceğini vurguladı.

Başkan Kılınç: “Anamur Tropikal Ürün Üretim Merkezi Olabilir” Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınçkatıldığı bir canlı yayın programında Anamur’un tropikal ürünlerin üretim merkezi olabileceğini vurguladı. BengütürkTv’de yayınlanan Para Politika programına skype üzerinden canlı yayın konuğu olarak bağlanan Başkan Kılınç, ülkemizde muzun başkenti olarak tanınan Anamur’da son dönemde tropikal ürün yetiştiriciliğinin arttığını belirterek, devletin çiftçileri desteklemesi durumunda ithal edilen tropikal ürünlerin büyük çoğunluğunun Anamurlu çiftçiler tarafından yetiştirilebileceğini ifade etti.      Dünya’da etkili olan covid-19 salgınını nedeniyle insanların tarımın önemini daha çok anladığını belirten Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “Türkiye’de üretilen 500 bin ton muzun yarısı Anamur’da üretiliyor. Anamur dışında Antalya’nın ilçelerinde de muz yetiştiriciliği yapılabildiği için önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Türkiye ihtiyacı olan muzu kendisi üretir hale gelecek. Dolayısı ile muz üreten çiftçilerimizde alternatif tarım ürünlerine yönelmeye başladı. Anamur tropikal iklim bölgesinin özelliklerine sahip bir ilçemiz olduğu için muz dışında avokado başta olmak üzere, mango, ejder meyvesi, papaya gibi tropikal meyvelerde üretilebiliyor. Sık sık gerçekleştirdiğimiz Ankara ziyaretlerinde Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerine de bu konuyu aktarıyor ve imkân verilmesi durumunda Anamurlu çiftçilerimizin bütün tropikal ürünleri yetiştirebilecek bilgi ve donanıma sahip olduğunu anlatıyoruz. Onlarda bu konuda bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ediyorlar. İnşallah kısa süre içerisinde çiftçilerimiz ihtiyaç duydukları devlet desteğini aldığında ilçemiz Anamur tropikal ürün üretim merkezi haline gelecektir. ” Dedi.  
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınçkatıldığı bir canlı yayın programında Anamur’un tropikal ürünlerin üretim merkezi olabileceğini vurguladı.

Başkan Kılınç: “ Anamur Tropikal Ürün Üretim Merkezi Olabilir”

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınçkatıldığı bir canlı yayın programında Anamur’un tropikal ürünlerin üretim merkezi olabileceğini vurguladı.

BengütürkTv’de yayınlanan Para Politika programına skype üzerinden canlı yayın konuğu olarak bağlanan Başkan Kılınç, ülkemizde muzun başkenti olarak tanınan Anamur’da son dönemde tropikal ürün yetiştiriciliğinin arttığını belirterek, devletin çiftçileri desteklemesi durumunda ithal edilen tropikal ürünlerin büyük çoğunluğunun Anamurlu çiftçiler tarafından yetiştirilebileceğini ifade etti.

     Dünya’da etkili olan covid-19 salgınını nedeniyle insanların tarımın önemini daha çok anladığını belirten Belediye Başkanı Hidayet Kılınç:

“Türkiye’de üretilen 500 bin ton muzun yarısı Anamur’da üretiliyor. Anamur dışında Antalya’nın ilçelerinde de muz yetiştiriciliği yapılabildiği için önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Türkiye ihtiyacı olan muzu kendisi üretir hale gelecek. Dolayısı ile muz üreten çiftçilerimizde alternatif tarım ürünlerine yönelmeye başladı. Anamur tropikal iklim bölgesinin özelliklerine sahip bir ilçemiz olduğu için muz dışında avokado başta olmak üzere, mango, ejder meyvesi, papaya gibi tropikal meyvelerde üretilebiliyor. Sık sık gerçekleştirdiğimiz Ankara ziyaretlerinde Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerine de bu konuyu aktarıyor ve imkân verilmesi durumunda Anamurlu çiftçilerimizin bütün tropikal ürünleri yetiştirebilecek bilgi ve donanıma sahip olduğunu anlatıyoruz. Onlarda bu konuda bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ediyorlar. İnşallah kısa süre içerisinde çiftçilerimiz ihtiyaç duydukları devlet desteğini aldığında ilçemiz Anamur tropikal ürün üretim merkezi haline gelecektir. ”

Dedi.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.