lösev

Mezitli Belediyesi, Tece'de taziye evi ve muhtarlık binası açtı

Genel 23.02.2021 - 16:14, Güncelleme: 23.02.2021 - 16:14 3882+ kez okundu.
 

Mezitli Belediyesi, Tece'de taziye evi ve muhtarlık binası açtı

Mezitli Belediyesi, Tece'de taziye evi ve muhtarlık binası açtı

Mezitli Belediyesi tarafından Tece Mahallesinde hayata geçirilen Mehmet Kara Taziye Evi ve Tece muhtarlık binası, düzenlenen törenle açıldı. Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, düzenleme öncesinde belediye olan Tece’nin eski Belediye Başkanı hayırsever Mehmet Kara, ailesinden kalan binayı belediyeye bağışladı. Bina tadilattan geçirilerek taziye evi ve muhtarlık binasına dönüştürülerek hizmete açıldı. Açılışa, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra hayırsever  Mehmet Kara ve ailesi, mahalle muhtarları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış sonrası katılımcılar bina ve çevresinde yapılan düzenlemeleri inceledi. Başkan Tarhan, hayırsever Mehmet Kara’ya katkıları dolayısıyla teşekkür plaketi verdi. Törende ayrıca Tece Mahallesi Muhtarı Muhterem Işık, binanın kazandırılmasında hizmeti bulunan Başkan Tarhan ve birim müdürlerine teşekkür plaketi verdi. Mezitli Muhtarlar Derneği Başkanı Bülent Ballı da yeni muhtarlık binasında kullanılmak üzere bir saat hediye etti. Mehmet Kara, pandemi tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kuralları içerisinde yapılan törende yaptığı konuşmada, dedesinden kalan ve çocukluğunun da geçtiği tarihi yapının korunarak gelecek nesillere taşınması amacıyla Mezitli Belediyesine bağışladıklarını ifade etti. 1950’li yıllarda inşa edilen binanın kendisinin olduğu kadar Mersin için de önemli olduğuna vurgu yapan Kara, “Bu binanın koruma altına alınarak dönemin mimarisinin gelecek kuşaklara da taşınması hepimizi mutlu etmiştir. Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ediyorum” dedi.  
Mezitli Belediyesi, Tece'de taziye evi ve muhtarlık binası açtı

Mezitli Belediyesi tarafından Tece Mahallesinde hayata geçirilen Mehmet Kara Taziye Evi ve Tece muhtarlık binası, düzenlenen törenle açıldı.

Mezitli Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, düzenleme öncesinde belediye olan Tece’nin eski Belediye Başkanı hayırsever Mehmet Kara, ailesinden kalan binayı belediyeye bağışladı. Bina tadilattan geçirilerek taziye evi ve muhtarlık binasına dönüştürülerek hizmete açıldı. Açılışa, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra hayırsever  Mehmet Kara ve ailesi, mahalle muhtarları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış sonrası katılımcılar bina ve çevresinde yapılan düzenlemeleri inceledi. Başkan Tarhan, hayırsever Mehmet Kara’ya katkıları dolayısıyla teşekkür plaketi verdi. Törende ayrıca Tece Mahallesi Muhtarı Muhterem Işık, binanın kazandırılmasında hizmeti bulunan Başkan Tarhan ve birim müdürlerine teşekkür plaketi verdi. Mezitli Muhtarlar Derneği Başkanı Bülent Ballı da yeni muhtarlık binasında kullanılmak üzere bir saat hediye etti.

Mehmet Kara, pandemi tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kuralları içerisinde yapılan törende yaptığı konuşmada, dedesinden kalan ve çocukluğunun da geçtiği tarihi yapının korunarak gelecek nesillere taşınması amacıyla Mezitli Belediyesine bağışladıklarını ifade etti. 1950’li yıllarda inşa edilen binanın kendisinin olduğu kadar Mersin için de önemli olduğuna vurgu yapan Kara, “Bu binanın koruma altına alınarak dönemin mimarisinin gelecek kuşaklara da taşınması hepimizi mutlu etmiştir. Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.