lösev

Adıyamanda korona virüs vakaları artıyor

Sağlık 17.03.2021 - 15:16, Güncelleme: 17.03.2021 - 15:30 4401+ kez okundu.
 

Adıyamanda korona virüs vakaları artıyor

Adıyamanda korona virüs vakaları artıyor

Tüm dünyada etkisini gösteren korona virüs (Covid-19) kaynaklı vaka sayısı Adıyaman’da artmaya devam ediyor. Adıyaman, Doğu ve Güneydoğu illeri arasında yüksek riskli ‘Kırmızı’ kategoride bulunan tek il olması nedeniyle dikkatleri üzerine çekmişti. İki haftadır 100 bin 116 olan vaka yoğunluğu oranı 100 binde 154’e çıktı. Adıyaman merkez ve ilçelerde hıfzıssıhha kurulları tarafından onlarca adres karantina altına alınıyor. Vatandaşlar, dünya genelinde 2 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan korona virüsün Adıyaman’da yükselişte olmasını, yapılan uyarılara ve tedbirlere aldırış edilmemesine bağlıyor. Vatandaşlar, ev ve taziye ziyaretlerinin devam ettiğini, çoğu kişinin alışveriş bahanesiyle merkezi noktalarda kalabalık oluşturduğunu söyledi. Vatandaşlar Adıyaman’da tedbirlerin daha sıkı olmasını istediklerini söyledi.
Adıyamanda korona virüs vakaları artıyor

Tüm dünyada etkisini gösteren korona virüs (Covid-19) kaynaklı vaka sayısı Adıyaman’da artmaya devam ediyor.
Adıyaman, Doğu ve Güneydoğu illeri arasında yüksek riskli ‘Kırmızı’ kategoride bulunan tek il olması nedeniyle dikkatleri üzerine çekmişti. İki haftadır 100 bin 116 olan vaka yoğunluğu oranı 100 binde 154’e çıktı. Adıyaman merkez ve ilçelerde hıfzıssıhha kurulları tarafından onlarca adres karantina altına alınıyor. Vatandaşlar, dünya genelinde 2 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan korona virüsün Adıyaman’da yükselişte olmasını, yapılan uyarılara ve tedbirlere aldırış edilmemesine bağlıyor. Vatandaşlar, ev ve taziye ziyaretlerinin devam ettiğini, çoğu kişinin alışveriş bahanesiyle merkezi noktalarda kalabalık oluşturduğunu söyledi. Vatandaşlar Adıyaman’da tedbirlerin daha sıkı olmasını istediklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.