lösev

18 Mart Çanakkale Zaferi, Nusret Mayın Gemisi önünde kutlandı

Etkinlik (TG) - TARSUS GAZETESİ | 19.03.2021 - 16:24, Güncelleme: 19.03.2021 - 16:24 11270+ kez okundu.
 

18 Mart Çanakkale Zaferi, Nusret Mayın Gemisi önünde kutlandı

ÇANAKKALE ZAFERİ DEYİNCE AKLIMA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ŞEHİTLER VE NUSRET MAYIN GEMİSİ GELİYOR

"Çanakkale Zaferi" denildiğinde aklına Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve Nusret Mayın Gemisi'nin geldiğini dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; ” Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılında başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Onlar bu vatan için fedakarca savaşan birlik aşkıyla vatan aşkıyla düşmana karşı koyan asil insanlardır. Ayrıca Çanakkale Savaşı sırasında boğaza döşediği mayınlarla hem savaşın hem de ülkenin kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi’nin şehrimizde bulunması da bizlere ayrı bir gurur veriyor. Tarsus tarihi bir yer. İnanılmaz derece tarihi eserleri barındırıyor. Turizm açısından en fazla insan çeken yerlerden biri de Nusret Mayın Gemisi. Özellikle farklı illerden düzenlenen turlarla turistler ziyaret ediyor. Bahar aylarında öğrencilerimiz ziyaret ediyor. Buraya gelen insanların tüyleri diken diken oluyor. Gerçekten insan heyecanlanıyor. O dönemi hatırlamaları ve yaşamaları çok önemli. Nusret Mayın Gemisi sadece Türkiye'nin kaderini değil tüm dünyayı da etkiledi, o bakımdan önemli. Nusret, Tarsus'ta ebedi istirahatinde bu gurur veren bir durum. Asırlarca da bu şekilde kalacak. Vatandaşlarımızın mutlaka görmelerini ve bu heyecanı duymalarını isterim" dedi.
ÇANAKKALE ZAFERİ DEYİNCE AKLIMA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ŞEHİTLER VE NUSRET MAYIN GEMİSİ GELİYOR

"Çanakkale Zaferi" denildiğinde aklına Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve Nusret Mayın Gemisi'nin geldiğini dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;

” Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılında başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Onlar bu vatan için fedakarca savaşan birlik aşkıyla vatan aşkıyla düşmana karşı koyan asil insanlardır. Ayrıca Çanakkale Savaşı sırasında boğaza döşediği mayınlarla hem savaşın hem de ülkenin kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi’nin şehrimizde bulunması da bizlere ayrı bir gurur veriyor. Tarsus tarihi bir yer. İnanılmaz derece tarihi eserleri barındırıyor. Turizm açısından en fazla insan çeken yerlerden biri de Nusret Mayın Gemisi. Özellikle farklı illerden düzenlenen turlarla turistler ziyaret ediyor. Bahar aylarında öğrencilerimiz ziyaret ediyor. Buraya gelen insanların tüyleri diken diken oluyor. Gerçekten insan heyecanlanıyor. O dönemi hatırlamaları ve yaşamaları çok önemli. Nusret Mayın Gemisi sadece Türkiye'nin kaderini değil tüm dünyayı da etkiledi, o bakımdan önemli. Nusret, Tarsus'ta ebedi istirahatinde bu gurur veren bir durum. Asırlarca da bu şekilde kalacak. Vatandaşlarımızın mutlaka görmelerini ve bu heyecanı duymalarını isterim"

dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersinblokhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.